Opiskelijaedustajana tiedekunnassa: Tommi

Cycling Etsy Banner (4)

Kuka olet?

Olen Tommi Mäki kotitalousopettajan opintosuunnasta ja perheeseeni kuuluu puolison lisäksi neljä lasta.

 

Missä toimit opiskelijaedustajana?

Olen toiminut YVV:n eli yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen toimikunnan opiskelijajäsenenä muun muassa. YVV:ssä keskustelemme tiedekunnan vaikuttamismahdollisuuksista ja kuluneella kaudella olemme vaikuttaneet niin, että Helsingin yliopiston strategiassa näkyisi kasvatustieteellisen tiedekunnan edustamat asiat. YVV kokoontuu noin kerran kuussa tai jopa harvemmin ja sitä vetää yhteikunnallisesta vuorovaikutuksesta vastuussa oleva varadekaani (Arto Kallioniemi). Opiskelijajäsenen lisäksi ryhmässä on professoreista, muusta opetushenkilökunnasta ja hallinnosta edustajia.

 

Mikä on ollut mielenkiintoisinta opiskelijaedustajana toimimisessa?
Suosittelisitko muille opiskelijaedustajaksi hakemista?

Mielenkiintoisinta on päästä vaikuttamaan niin opiskelijoiden aseman, tiedekunnan toimivuuden ja yhteisöllisyyden parantamiseen. On myös erittäin hienoa tutustua tiedekunnan henkilökuntaan. Todellakin suosittelen opiskelijaedustajana toimimista kaikille. Siinä oppii paljon uutta, saa itselleen verkostoja ja pääsee paremmin kiinni yliopistoyhteisöön.

 

Kuva: Jaakko Tähkä