Opiskelijaedustajana tiedekunnassa: Nea

Cycling Etsy Banner (5).png

Kuka olet?

Olen Nea Hakala, 4 vuoden luokanopeopiskelija.

 

Missä toimit opiskelijaedustajana?

Toimin opiskelijaedustajana opetustaitotoimikunnassa. Opetustaitotoimikunta koostuu puheenjohtajasta, kahdesta opetushenkilökunnan jäsenestä, sihteeristä ja opiskelijaedustajasta. Kokoonnumme aina kun yliopistolle aukeaa täytettävä virka johon kuuluu opetustehtäviä (lehtorin, varaprofessorin tai professorin paikka). Toimikunnan puheenjohtaja on opetuksesta vastaava varadekaani Anu Laine, tässä pääsee siis tutustumaan henkilökuntaan ja näkemään miten palkkausprosessi ja virantäyttö etenee ja toimii.

Käytännössä opintotaitotoimikunnan jäsenet seuraavat opetustaitonäytteen, johon kaikille hakijoille on annettu aihe ja 20min aikaa. Kaikkien näytteiden jälkeen jäsenet kokoustavat ja arvioivat hakijan opetustaitoa yliopiston teettämän matriisien perusteella. Näytteissä usein myös usein muita opiskelijoita tai/ja henkilökuntaa paikalla!

 

Mikä on ollut mielenkiintoisinta opiskelijaedustajana toimimisessa?
Niinku yllä sanoin niin tässä pääsee kurkistamaan siihen palkkausprosessiin, keskustelemaan opetuksesta, tutustuu ja luo verkostoja henkilökuntaan, sekä yliopiston opettajien ns. siihen mitä niiltä odotetaan ja siihen työnkuvaan myös. Paljon saa irti ja tosi antoisaa hommaa. Pääsee myös oikeesti tuomaan opiskelijanäkökulmaa ja tulee sellanen olo että suo kuunnellaan ja mielipiteitä arvostetaan!

 

Suosittelisitko muille opiskelijaedustajaksi hakemista?
Ehdottomasti! Tää on ollut tosi antoisa pesti jossa ja oon saanut paljon irti & oppinut uutta. Koen että on myös hyödyttänyt mun ajatusta opettajuudesta. Mut näitä kokouksia ei oo mitenkään niin paljoa että pääsis rasittamaan ja opiskelijajäseniä valitaan useita ja kaikille on varajäsenet vielä, joten ei oo kenenkään vastuulla yksin.