Speksi

Penkereen Speksi (entinen Conduksen speksi & Käyttiksen speksi) on vuonna 2018 perustettu Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden harrastajateatteri. Ennen oman yhdistyksen perustamista speksimme oli usean vuoden ajan osa Condusta. Ensimmäinen Conduksen speksi pidettiinkin jo vuonna 2005!

Penkereen Speksi koostuu noin kahdeksankymmenen amatöörin työryhmästä, jonka voimin valmistellaan huikea improvisaation täyteinen musikaalispektaakkeli. Työryhmään mahtuu kaikenlaisia tekijöitä näyttelijästä puvustajaan ja käsikirjoittajasta sanoittajaan! Speksin valmisteleminen ja harjoittelu alkaa pääsääntöisesti syksyllä. Puolivuotinen harjoitusurakka huipentuu talvisin riemastuttavaan ja hiottuun ensi-iltaan ja esityksistä saadaankin useimmiten nauttia noin viikon verran.

Speksimme on kasvanut isommaksi, mahtavammaksi ja vahvemmaksi kuin koskaan – silti luovat ratkaisut, harrastajamaisuus ja tekemisen ilo säilyvät näyttämöllä vuosienkin jälkeen. Lisää tietoa esimerkiksi speksin toiminnasta, tiimeistä ja vaikkapa aiempien vuosien spekseistä saat täältä!