FAQ

MIKÄ ON CONDUS?

Condus on kasvatustieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö. Conduksen jäsenjärjestöjä ovat kasvatustieteellisen tiedekunnan ainejärjestöt. Conduksen jäseneksi liityt automaattisesti liittyessäsi omaan ainejärjestöösi, joiden yhteistyö- ja tukijärjestönä Condus toimii.

MIKÄ ON AINEJÄRJESTÖ?

Ainejärjestö on yhden tai useamman pääaineen opiskelijoiden yhdistys. Liittymällä omaan ainejärjestöösi varmistat saavasi opiskelijoiden edunvalvonnan tueksesi opiskeluihin liittyvissä asioissa. Ainejärjestöt järjestävät myös opintojen ohella tapahtuvaa vapaa-ajan toimintaa, joten liittyminen kannattaa aina. Oman ainejärjestösi löydät https://condus.fi/yhdistys-2/esittely-jasenjarjestoistamme/.

MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN CONDUKSESSA TAPAHTUU?

Fuksin kannalta syksyn tärkein tapahtuma on Fuksiaiset. Syksyn päätapahtuma on kaupunkisuunnistus Condus Amazing Race. Lisäksi fuksisyksyn hauskimpiin rientoihin kuuluu HYYn Fuksiseikkailu. Condus järjestää myös supersuosittuja sitsejä sekä vuosijuhlat huhtikuussa. Laskiaista ja vappua Condus juhlistaa poikkitieteellisesti muiden tiedekuntien kanssa. Lisäksi Condus on jatkuvasti hereillä reagoimaan erilaisiin opiskelijoiden etuja tai asemaa koskeviin asioihin. 

MIKÄ ON TIEDEKUNTA?

Olet tullut opiskelemaan kasvatustieteelliseen tiedekuntaan, joka on yksi Helsingin yliopiston 11 tiedekunnasta. Jokainen tiedekunta keskittyy oman tieteenalansa tai tieteenalojensa tutkimukseen ja opetukseen.

MITEN PÄÄSEE MUKAAN CONDUKSEN TOIMINTAAN?

Toimintaan on helppo tulla mukaan, tule tapahtumiin ja rohkeasti juttelemaan! Tapahtumien järjestämiseen osallistuminen on myös oiva keino päästä mukaan, joten pidä silmällä Conduksen Instagramia ja Facebook-sivua. Conduksessa toimii myös monia muita toimikuntia, joiden toimintaan mukaan lähteminen on vapaata kaikille eikä sido mihinkään. Conduksen hallitus seuraavalle vuodelle valitaan loppusyksyn syyskokouksessa. Mukaan toimintaan voit kuitenkin tulla missä vaiheessa vain! Katso tarkempi ohjeistus täältä!

MITEN VOIN HAKEA AINEJÄRJESTÖNI HALLITUKSEEN?

Ainejärjestöt ovat yhdistyslain alaisia laillisia yhdistyksiä, joiden hallituksen valitsee yhdistyksen kokous. Useimmissa järjestöissä hallitus valitaan syksyllä syyskokouksessa. Lisätietoa saat oman ainejärjestösi hallitukselta, mene rohkeasti mukaan kokouksiin, joista tiedotetaan mm. sähköpostilistoilla, sosiaalisessa mediassa tai Discord-palvelussa.

MISTÄ JA MILLOIN SAAN HAALARIT?

Jokainen ainejärjestö huolehtii omien haalareiden hankinnasta ja usein fuksit ovat itse vastuussa sponsoreiden hankinnasta ja haalareiden tilaamisesta. Yleensä haalarit saadaan loppusyksystä tai alkukeväästä. Lisää kannattaa kysyä tuutoreilta ja ainejärjestösi hallitukselta.

ONKO CONDUKSELLA SÄHKÖPOSTILISTA?

Conduksella ei ole omaa sähköpostilistaa, mutta jokaisella Conduksen piirissä toimivalla ainejärjestöllä on sähköpostilista, joinka kautta myös Condus tiedottaa mm. tapahtumistaan. Kannattaa siis liittyä oman ainejärjestönsä listalle. Ajankohtaisimmat Conduksen tiedotteet löydät Conduksen sosiaalisesta mediasta sekä Discord-palvelusta (Tulossa pian).

Ongelmia opinnoissa?

Oletko kohdannut haasteita opinnoissa? Koetko, kurssillasi ei hommat toimi niinkuin pitäisi? Onko sinua kohdeltu epäoikeudenmukaisesti? Yliopistollamme toimii suuri määrä edunvalvojia, joiden tetävänä on auttaa kanssaopiskelijoita opintojen kanssa kohdatuissa haasteissa. Edunvalvonnallisissa asioissa käänny ensisijaisesti oman opintosuuntasi ainejärjestön puoleen. Jos asian selvittelyssä kaivataan Conduksen apua auttavat ainejärjestösi edunvalvojat sinua yhteydenoton laatimisessa!