Edunvalvonta

Conduksen edunvalvontaan saa yhteyden sähköpostilla edunvalvonta[a]condus.fi 

Penkereen edunvalvojien toimintaan pääset helpoiten mukaan Facebook-ryhmässä sekä osallistumalla toimikunnan tapaamisiin. Tule kuulemaan koulutuspolitiikan ajankohtaisista aiheista, keskustelemaan edunvalvonnan tilasta tiedekunnassamme ja vaikuttamaan konkreettisesti opintojesi järjestämiseen!

Mitä Conduksen edunvalvonta tekee?

Conduksen edunvalvonta valvoo, että  opiskelijoiden näkökulma huomioidaan opiskelijoiden arkeen vaikuttavissa päätöksissä, ja tukee jäsenjärjestöissä ja tiedekunnan hallinnossa toteutettavaa edunvalvontaa. Conduksen edunvalvonta on rakentavassa yhteistyössä toimimista yksittäisten opiskelijoiden ohella erilaisten yhteistyötahojen, kuten ainejärjestöjen, tiedekunnan johdon, tai HYY:n kanssa.

Conduksen edunvalvonnassa hoidetaan edunvalvontaa kaikille tiedekunnan opiskelijoille pakollisiin kursseihin liittyen (mm. massa- tai menetelmäkurssit), tehdään opiskelijoille suunnattavia kyselyitä tai selvityksiä, osallistutaan tiedekunnan käytänteiden kehittämiseen, ja tehdään yhteistyötä tiedekunnan johdon ja henkilökunnan kanssa. Conduksen edunvalvonta hoitaa tarvittaessa myös opintosuuntakohtaisia asioita tai tilanteita, usein yhteistyössä opintosuunnan ainejärjestöjen edunvalvojien kanssa. 

Condus toteuttaa edunvalvontaa myös osallistumalla erilaisten hallintoelimien ja työryhmien toimintaan, ja järjestämällä noin kerran kuukaudessa Penkereen edunvalvojat -toimikunnan (LINKKI TOIMIKUNNAT OSIOON) tapaamisen. 

Mitä on olla Halloped? 

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat ovat ylioppilaskunnan tai opiskelijakunnan valitsemia edustajia eri toimielimiin (vaikuttamisen paikkoihin). He edustavat itsensä lisäksi koko opiskelijakuntaa. Helsingin yliopistossa  toimivaksi Hallopediksi voi hakeutua avoimessa haussa kuka tahansa Helsingin yliopiston opiskelija. Kasvatustieteellisessä tiedekunnassa toimivaksi Hallopediksi voi hakea kuka tahansa meillä opiskeleva opiskelija. 

Hallopedit ovat täysivaltaisia toimielintensä jäseniä ja vaikuttavatkin siihen, millaista opiskelu ja tutkimus korkeakoulussa tulevaisuudessa on. Heitä tuet parhaiten antamalla palautetta tai ottamalla heihin yhteyttä joko suoraan tai ainejärjestösi edunvalvojan kautta. 

Pestit ovat yleensä kaksivuotisia ja paikkoja aukeaa vuosittain, koska haut eri toimielimiin ovat eri aikoina. Uusia opiskelijaedustajia tarvitaan joka vuosi! 

Erilaisia toimielimiä yliopistossa ja tiedekunnassa:

  • Yliopistokollegio
  • Ylioppilaskunnan opiskelijaedustajat
  • Tiedekuntaneuvosto
  • Johtoryhmät
  • Valiokunnat ja lautakunnat
  • Valmistelevat toimikunnat 
  • Työryhmät

¨Meillä opiskelijoilla on oma paikkamme yliopiston vaikuttamisen areenoilla. Näillä paikoilla hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit valvovat, ettei opiskelijoiden etua tallota opiskelua ja opiskelijoiden elämää koskevista asioista päätettäessä. Kenestä tahansa voi tulla opiskelijoiden äänitorvi – sinustakin!¨ –HYY

Tila Task force-ryhmä:

Condus pyörittää kampuksemme tila-asia muutoksiin keskittyvää ryhmää, jossa jokainen järjestö ja opintosuunta pääsee ääneen tila-asioihin liittyvistä muutoksista ja tarpeista. Ryhmä yhdistää järjestöt sekä tila-, rakennus- ja sisäilmatyöryhmissä toimivat opiskelijaedustajat. Näin saamme heille tietoa opiskelijoiden toiveista ja kommenteista.