Opiskelijaedustajana tiedekuntaneuvostossa: Ella

Cycling Etsy Banner

Kuka olet?

Olen Ella Rönkkö ja opiskelen nyt neljättä vuotta erityispedagogiikkaa. Sivuaineena teen sosiaalitieteen opintoja valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

 

Missä toimit opiskelijaedustajana?

Olen opiskelijaedustajana kasvatustieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa. Tiedekuntanevosto on tiedekuntamme ylin päättävä elin, ja sitä johtaa dekaani. Tiedekuntaneuvostossa päätetään monista tärkeistä ja meidän opiskelijoiden arkeen ihan konkreettisesti vaikuttavista asioista, kuten vaikkapa gradujen arviointiperusteista ja opetussuunnitelmista. Neuvostossa on siis oikeasti mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, minkä näköisiä opintoja meidän tiedekunnassa käydään! Lisäksi tiedekuntaneuvosto mm. valitsee dekaanin ja kehittää tiedekunnan toimintaa strategian mukaisesti.

Tiedekuntaneuvosto kokoontuu kerran kuussa, minkä lisäksi on satunnaisia suunnittelupäiviä ja seminaareja. Kokoukset saattavat välillä venyä kolmetuntisiksikin, mutta asia on aina mielenkiintoista!

 

Mikä on ollut mielenkiintoisinta opiskelijaedustajana toimimisessa?

On ollut äärimmäisen mielenkiintoista päästä seuraamaan tiedekunnan päätöksentekoa aitiopaikalta! Tiedekuntaneuvostossa on 10 opiskelijaedustajaa (5 varsinaista ja 5 varajäsentä), joten opiskelijoilla on neuvostossa myös vahva edustus ja ääni, joka kuuluu. Lisäksi tiedekuntaneuvostossa pääsee tapaamaan henkilökuntaa ja dekaania kuukausittain kokouksissa ja tutustumaan heihin paremmin, mikä on ollut huippua. Neuvostossa käydään päätösasioiden lisäksi myös usein todella mielenkiintoisia keskusteluja, joihin myös opiskelijanäkökulma toivotetaan aina tervetulleeksi!

 

Suosittelisitko muille opiskelijaedustajaksi hakemista?

Ehdottomasti! Opiskelijaedustajana toimiminen on antoisaa ja mielenkiintoista hommaa. Aiempaa kokemusta ei tarvita, vaan pelkkä kiinnostus yhteisistä asioista päättämiseen ja mahdollisuus sitoutua kuukausittaisiin kokemuksiin riittää. Tiedekuntaneuvostossa ei myöskään tarvitse olla yksin, vaan kokoukseen tulevista asioista voi keskustella muiden neuvostossa istuvien opiskelijaedustajien kanssa. Yhteistyössä on voimaa – niin olemme päässeet vaikuttamaan moniin käsiteltävänä oleviin asioihin!