Opiskelijaedustajana yliopistokollegiossa: Samuli

Cycling Etsy Banner (2).png

Kuka olet?

Olen Samuli, nyt 3. vuoden yleisen- ja aikuiskasvatustieteen opiskelija. Sitä ennen mulla on opintoja mm. kognitiotieteestä silloin kuin se vielä sijaitsi samassa tiedekunnassa.

 

Missä toimit opiskelijaedustajana?

Toimin yliopiston kollegiossa kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijaedustajana. Kollegio on yliopiston korkein toimielin, joka käsittelee suuria, koko yliopistoyhteisöä koskevia asioita. Varsinaisia päätösasioita ei ole kovin paljon, mutta kollegion sana painaa paljon ja siten sellaista arvovaltaa ja vaikutusmahdollisuuksia yliopiston asioissa kyllä löytyy.

 

Mikä on ollut mielenkiintoisinta opiskelijaedustajana toimimisessa?

Opiskelijaedustajana on parasta, kun kokee voivansa vaikuttaa asioihin. Ehkä siisteimpiä kokemuksia tähän mennessä oli päästä mukaan yliopiston uuden rehtorin valintaprosessiin kollegion kautta vuoden 2018 keväällä. Rehtorin valinnalla on todella suuri merkitys koko yliopistoyhteisön kannalta, ja siksi onkin tärkeää, että myös opiskelijoiden ääni kuuluu valinnassa. Opiskelijat on ihan yhtä paljon osa yliopistoyhteisöä kuin henkilökuntakin.

 

Suosittelisitko muille opiskelijaedustajaksi hakemista?

Jos omiin opintoihin ja yliopiston asioihin vaikuttaminen kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti hakea! Mitään ennakkotietovaatimuksia tai muuta ei useimmiten ole, vaan juttuihin pääsee hyvin mukaan. Opiskelijatoiminnassa on se mahtava puoli, että tuetaan kaikki toisiamme, ja siten vertaistukea on aina saatavilla!