Opiskelijaedustajana tiedekuntaneuvostossa: Emma

Cycling Etsy Banner (1).png

Kuka olet?

Emma Heikkilä, 4. årets klasslärarstuderande med matematik som biämne.

 

Missä toimit opiskelijaedustajana?

Toimin varsinaisena opiskelijaedustajana kasvatustieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa (KTDK-neuvosto). Meitä on kymmenen perustutkinnon opiskelijan joukko (5 varsinaista ja jokaisella yksi vara-edustaja). KTDK-neuvosto kokoontuu noin kerran kuussa lukuvuoden aikana yleensä tiistaisin klo 9-11. Ennen kokousta tulee paneutua kokousmateriaaliin, joka lähetetään viimeistään viikkoa ennen kokousta ja tapaamme yleensä muiden edustajien kanssa ennen kokousta keskustellaksemme tulevista asioista. Mikäli tarve on muulle reagoinnille, olemme yhteydessä Condukseen ja muihin opiskelijaedustajiin.

TDK-neuvosto on tiedekunnan korkein päättävä elin, joten päätösasiat koskevat usein jo pidempään valmistelussa olleita asioita joita myös on käsitelty muissa päätöselimissä kuten kandi- ja maisterijohtoyhmät. Kokouksissa hyväksytään myös graduja, väitöskirjoja ja myönnetään lupia väitöskirjatutkijoille, minkä kohdalla perustutkinto-opiskelijoilla ei ole äänestysoikeutta.

 

Mikä on ollut mielenkiintoisinta opiskelijaedustajana toimimisessa?

Olen oppinut aivan mielettömän paljon tiedekunnan sisäisistä asioista kuin myös yliopistosta. Olen kehittynyt kommunikoimisessa ja olen uskaltanut keskustella ja argumentoida minulle hyvin jännittävissä tilanteissa. Kaiken lisäksi olen saanut uusia kavereita muilta oppisuunnilta ja tiedekunnan henkilökunnasta.

 

Suosittelisitko muille opiskelijaedustajaksi hakemista?

Ehdottomasti jos vähääkään kiinnostaa vaikuttaminen ja itsensä kehittämisestä esimerkiksi keskustelutilanteissa! Haluan muistuttaa etenkin, ettei tarvitse olla aktiivinen missään ainejärjestössä (tai edes jäsen) ollakseen opiskelijaedustaja, vaan moninainen opiskelijaedustus on vain plussaa!