Opiskelijaedustajia valitsemassa: Minja

Cycling Etsy Banner (3)

Kuka olet?

Olen Minja Lahdelma, 5. vuoden erityispedagogiikan opiskelija, joka innostuu koulutuspolitiikasta kuin pikkulapsi ensilumesta. Koirat ovat myös kivoja.

 

Missä toimit opiskelijaedustajana?

Olen toiminut viime vuonna Kasvatustieteellisen valintatoimikunnan puheenjohtajana. Toimikunta koostuu oman tiedekuntamme opiskelijoista ja lisäksi kokouksessa on paikalla HYY:n puolesta sihteeri, joka kirjoittaa päätösesitykset ylös. Tehtävänä on käydä opiskelijoiden lähettämät hakemukset läpi ja valita edustajat hakuilmoituksessa esitettyjen valintakriteerien pohjalta.

Lähtökohtaisesti edustustehtävä on lyhyt ja varsin kevyt. Valintatoimikunta kokoustaa 1-2 kertaa. Toinen kerta on tarpeen siinä vaiheessa, mikäli hakemukset saatuaan valintatoimikunta kokee tarvitsevansa haastatteluja erotellakseen hakijoita toisistaan.

 

Mikä on ollut mielenkiintoisinta valintatoimikunnassa toimimisessa?

Tämä opiskelijaedustajapesti tarjoaa oivan mahdollisuuden kurkistaa rekrytoinnin ihmeelliseen maailmaan. Ainakin itselle kirkastui, kuinka tärkeää on hakijana lukea hakuilmoitus kunnolla ja oikeasti vastata siinä esitettyihin kysymyksiin. Tuntuu ehkä itsestään selvältä, mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, ettei se sitä aina todellakaan ole.

 

Suosittelisitko muille valintatoimikuntaan hakemista?

Todellakin! Tehtävä on lyhyt ja tarjoaa aivan uniikin näkökulman opiskelijaedustamiseen. Pääset valitsemaan parhaita tyyppejä ajamaan meidän opiskelijoiden asiaa niin meidän tiedekunnassa kuin koko yliopiston tasolla. Aiempaa opiskelijaedustajataustaa ei hommassa välttämättä tarvita. Toimikunnassa valitaan opiskelijoita edustamaan koko monenkirjavaa 3000 opiskelijan joukkoa, joten jos sulta löytyy tämän vuoden opiskelijatarra taskusta, niin hakemusta vain kehiin! Fuksista ännännen vuoden opiskelijaan tää pesti on just sulle.