Conduksen kuukausitiedote 10/2018

41499531_1951780244878211_5899722955033673728_o

Stress Less -hyvinvointitapahtuma 1.11.

Luvassa on valonpilkahdus keskelle pimeää syksyä. Tervetuloa Conduksen organisoimaan Stress Less -hyvinvointitapahtumaan! Stress Less -tapahtuma järjestetään torstaina 1.11. klo 16-19.30 Minerva-torilla (Siltavuorenpenger 5 A, K2-kerros). Täällä päästään keskustelemaan tärkeästä ja edelleen melko vaietusta aiheesta – opiskelijoiden hyvinvoinnista sekä opiskelijoiden kokemasta stressistä. Tapahtuma on suunnattu kaiken ikäisille sekä kaikilla aloilla ja vuosikursseilla oleville opiskelijoille. Tapahtumaa edeltävät hauskat ja hyödylliset hyvinvointiin liittyvät tempaukset – itse tapahtumassa on luvassa erilaisia puhujia ja stressinhallinnan taitoihin liittyviä workshoppeja. Tule mukaan oppimaan uusia tietoja ja taitoja rennossa ja kiireettömässä ilmapiirissä!

Vielä ehdit myös mukaan ideoimaan ja suunnittelemaan tapahtumaa – apukäsiä otetaan ilolla vastaan niin suunnitteluissa kuin tapahtumapäivänäkin, ja voit osallistua tekemiseen haluamallasi panoksella. Liity Facebook-ryhmäämme tai lähetä meille sähköpostia hyvinvointitiimi[a]condus.fi.


Päätapahtumat

41546098_1952952391427663_6351476896651280384_o

10.10. Condus Amazing Race

Aivosoluja, kekseliäisyyttä ja nokkeluutta haastava kaupunkisuunnistus on täällä taas! Condus Amazing Race on syksyn timanttisimpia tapahtumia ja perinteisesti tapahtuma onkin mennyt joka vuosi täyteen. Etkö saanut joukkuetta kasaan ennen ilmoittautumista? Tarkkaile Facebook-eventin julkaisuja – joku joukkue voi ehkä kaivata yhtä jäsentä mukaan tiimiinsä!

 

WhatsApp Image 2018-09-29 at 15.04.08

16.10.  Condus Masquerade sitsit

Condus is organizing Masquerade sitsit at Alina-sali for 80 eager sitsit attendants. Make sure you get your ticket and start planning for your mask for the Ball! There will be food and merriment and drinks galore, a lot of fun and new and old faces to meet and to mingle with. So give the sitsit a go and come join us for a unforgettable evening of fun and merriment! #Condusinternational

More information can be found in the Facebook-event.

colored-pencils-3682424_1920

Tule tutustumaan Conduksen toimintaan!

Järjestötoiminta on opiskelijaelämän parasta aikaa! Millaista on sihteerin toimi? Mitä kaikkea taloudenhoitajana oppii? Olisiko tapahtumien järjestäminen ehkä eeppisintä ikinä? Tai sittenkin opiskelijoiden äänen ja etujen puolustaminen? How about an international coordinator? Tässä vain pieni osa kaikesta mahtavasta ja monipuolisesta toiminnasta, jota Conduksen parissa pääsee tekemään! Loka-marraskuun vaihteessa järjestetään rento ja hauska illanvietto kaikille Conduksen toiminnasta kiinnostuneille. Syyskokous, jossa valitaan vuoden 2019 hallitus, pidetään 12.11. klo 18 Gustavus Rexillä. Stay tuned!

 


 

Muut tapahtumat


10.-24.11. HYY 150 FEST

Vuosijuhlan alla järjestettävä opiskelijakulttuurifestivaali kokoaa yhteen HYYn järjestöjen, osakuntien ja valiokuntien jännittävimmät tapahtumat. Ohjelmistossa mm. konsertteja, pakohuonepelejä, ruokatapahtumia, klubeja ja seminaareja yliopiston kampuksilla ja Helsingin avainalueilla. Juhlaviikot huipentuvat 24.11. HYYn 150. vuosijuhlaan ja The Circuksessa järjestettäviin synttäribileisiin.

Lisätietoa
Facebook

Comstart!-improt

Comstart! on Conduksen improvisaatiokerho, joka järjestää improvisaatioharjoituksia koko syksyn. Comstart! voi toimia ponnahduslautanasi Käyttiksen speksiin, joten mikäli haaveilet näytteleväsi speksissä, tule treenaamaan Comstart!:n kanssa!

  • 10/10/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
  • 24/10/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
  • 07/11/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
  • 21/11/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 707
  • 05/12/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
  • 19/12/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706

 

Tulevat hallituksen kokoukset ja toimikuntien kokoukset

Yhdistyksen kokous

12.11. klo 18 @ Gustavus Rex

Hallituksen kokoukset

11.10. klo 18:00 @ Conddoori (Huom. aikaisemmassa kuukausitiedotteessa tiedotettiin kokouksen olevan 8.10., mutta päivämäärä on muuttunut)

30.10. klo 17:00 @ Conddoori

20.11. klo 17:00 @ Conddoori

12.12. klo 16:00 @ Gustavus Rex

Toimikuntien kokoukset:

Opintotoimikunnan kokoukset:

15.10. klo 18:00 @ Condoori
Marraskuun ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
3.12. klo 18:00. Paikka ilmoitetaan myöhemmin

Condus International Committee Meeting:
4.10. klo 15-16
Sitsisuunnittelu-kokous
4.10. klo 16-18Käy vastaamassa lyhyeeseen tilakyselyyn!

Käythän vastaamassa kaikille Siltavuorenpenkereen opiskelijoille tarkoitettuun tilakyselyyn. Haluamme kartoittaa käyttäjäkunnan toiveita ja ideoita tilojen kehittämiseksi sekä tietää mikä toimii jo nykyisellään!

Tilakyselyssä kartoitetaan opiskelijoiden käytössä oleviin tiloihin, eli yleisesti Siltavuorenpenkereeseen Conddooriin, ja Gustavus Rexiin liittyviä kokemuksia ja toiveita.

Tilakysely auki keskiviikkoon 31.10.2018 asti! Löydät sen täältä.Hae Conduksen 15. juhlavuoden vuosijuhlavastaavaksi

Condus ry on täyttämässä ensi vuonna jo 15 vuotta! Ikääntymistä juhlistetaan jälleen vuosijuhlaviikolla, joka huipentuu upeaan vuosijuhlaan lauantaina 6.4.2019. Juhlien järjestämiseen tarvitsemme juuri sinun apuasi!

Condus hakee vuosijuhlavastaavaa suunnittelemaan ja koordinoimaan vuosijuhlaviikkoa sekä itse vuosijuhlia. Vuosijuhlavastaavaa ovat lupautuneet mentoroimaan/neuvomaan/kouluttamaan HYY 150 vuosijuhlamestarit Elina Nieminen ja Marika Tuominen. Yksin ei myöskään tarvitse hääriä, vaan mukaan värvätään rautainen vuosijuhlatiimi ja auttamassa mukana on myös Conduksen hallitus. Valitsemamme vuosijuhlamestari pääsee aloittamaan työnsä hetimmiten, sillä esimerkiksi juhlapaikka on hyvä varata hyvissä ajoin.

Jos mielenkiintosi heräsi, lähetä lyhyt vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen hallitus[a]condus.fi. Hakuaikaa on 8.10. asti. Jos tiedossasi on kaveri, jonka kanssa muodostaisitte timanttisen duon, voitte laittaa hakemuksen myös yhdessä. Kerro hakemuksessasi ainakin onko sinulla kokemusta tapahtumien (esimerkiksi häiden, vuosijuhlien tai sitsien) järjestämisestä, onko sinulla kokemusta järjestötoiminnasta tai työelämän koordinointitehtävistä sekä sitoutuneisuudestasi tehtävään.

Jos kiinnostuksen lisäksi heräsi kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä myös tämän vuoden vastaaviin osoitteeseen vuosijuhlat[a]condus.fi.

IMG_0196

Tunnelmia Conduksen 14. vuosijuhlilta. Kuva: Anniliina LassilaYhdenvertaisuustoimikunnan kuulumisia

Yhdenvertaisuustoimikunta kokoontui torstaina 20.9. Keskustelua syntyi esimerkiksi sitseillä olevista käytännöistä ja niiden yhdenvertaisuudesta. Keskustelimme myös tiedekunnan yhteenkuuluvuuden parantamisesta.

Tiedekuntaamme on perustettu dekaanin päätöksellä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmä. Työryhmän jäseniä on mukana esimerkiksi tiedekuntakokouksessa (ks. lisätietoa Opintoasiat-osiosta).

Katso yhdenvertaisuustoimikunnan kokoontumisen muistarit täältä.Tule keskustelutilaisuuteen ja osallistu haastatteluun!

Kasvatustieteelliseen tiedekuntaan saapuu lokakuussa yhdysvaltalainen professori Rachel Heiser, joka pitää keskustelutilaisuuden ja toivoo voivansa haastatella yliopiston opettaja-tutkijoita ja opiskelijoita. Luennon aiheena on “Global Pedagogical Practices Influencing Student Self-Efficacy in International Classrooms” ja se järjestetään maanantaina 15.10. klo 15-17 Minervan salissa K113. Haastattelut järjestetään tiistaina ja keskiviikkona 16. ja 17.10. (valitse oma aikasi). Alla on alkuperäinen ilmoitus ja sieltä löytyy myös linkki, jota kautta voit ilmoittautua haastateltavaksi. Tervetuloa keskustelemaan tärkeistä aiheista, ja kannattaa ehdottomasti ilmoittautua myös haastateltavaksi! Tilaisuudet pidetään englanniksi.

Title: Global Pedagogical Practices Influencing Student Self-Efficacy in International Classrooms

Faculty Event: Monday, October 15th at 3 pm Minerva K113

Join Professor  Rachel Heiser, Director of Academic Support Services at Bryn Mawr College, to discuss the American liberal arts education experience. This discussion will allow for open dialogue to explore today’s student experience and global higher education trends, engendering a greater understanding of available pathways to encourage student self-efficacy, resilience, and retention.

Faculty and Student Meetings: Tuesday, October 16th and Wednesday, October 17th  – Minerva Building, Floor K1 Lobby Area – Please sign up via SignUpGenius: https://www.signupgenius.com/go/10c0f45aaad23a64-global

These informal meetings will be conducted with students and faculty to explore the Finnish approach to pedagogy, as well as the challenges and opportunities faced in the classroom in promoting student self-efficacy.Opintoasiat

Haku johtoryhmiin on auki!

Tiedekunnan kandi- ja maisterijohtoryhmiin haetaan nyt opiskelijaedustajia! Joryissä sinulla on loistava mahdollisuus vaikuttaa tiedekuntamme päätöksentekoon, sillä joryissä pääsee vaikuttamaan asioihin ennen kuin niistä tehdään päätöksiä.

Jos on joku paikka, missä voi olla vaikuttamisen ytimessä, niin se on tämä!

Lisätietoa löytyy alla olevista linkeistä:

Kandijory:
https://www.halloped.fi/fi/helsinki/calls/5b97f9a72c40697d602da2f3

Maisterijory:
https://www.halloped.fi/fi/helsinki/calls/5b97fc802c40697d612da43a

Koulutuspoliittinen Keskiviikko (eli KOPOKE!)

Conduksen edunvalvontatiimi on vallannut Conduksen Instagram-tilin! Keskiviikkoisin voi odottaa ajankohtaista tiedotusta liittyen tiedekunnan opintoasioihin, stay tuned for more!

HYYn edustajistovaalit

HYYn edustajiston vaalit tulevat nyt syksyllä, lisätietoa löytyy alta:

https://hyy.helsinki.fi/fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit-2018

Opintotoimikunnan tapaaminen 18.9.

Syksyn ensimmäinen opintotoimikunnan tapaaminen oli 18.9., kokouksen muistion löydät alla olevasta linkistä. Kokouksessa orientoiduttiin syksyä varten ja pohdittiin opiskelijoille tärkeitä asioita, jotka tiedekunnan pitäisi ottaa huomioon tiedekunnan toiminnan kehittämisessä.

Kokouksen muistio

Seuraava opintotoimikunnan tapaaminen järjestetään 15.10. klo 18 Conddoorissa, tervetuloa!

Kaikille avoin tiedekuntakokous maanantaina 15.10. klo 14-16

Tiedekuntakokous on kaikille avoin suurempi kokous, jossa hieman rennommissa merkeissä päivitetään tiedekunnan kuulumisia ja kuullaan kaikkien tiedekunnassa vaikuttavien tahojen ääni. Tiedekuntakokous järjestetään Minerva-torilla. Tiedekuntakokoukseen tulee muun muassa Tasa-arvo ja yhdenvertaisuusryhmä pitämään tietoiskun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioista, jossa myös opiskelijaedustajat nostavat esiin häirintään liittyviä haasteita ja toimenpiteitä opiskelijanäkökulmasta.

Muuta ajankohtaista tiedekunnassa

Tiedekunnan syksy on alkanut seesteisesti. Post Iso Pyörä -jälkeinen aika on asettautunut, mikä on huomattavasti parantanut niin tiedekunnan työntekijöiden kuin opiskelijoiden mielialaa. Opintoneuvonnan muuttuminen ajanvaraukselliseksi on ilmeisesti helpottanut myös käsittelyaikoja ja vähentänyt sen kuormitusta.

Tiedekunnan johto on ilmaissut kiinnostuksensa panostaa tiedekunnan yhteisöllisyyden rakentamiseen sekä parantaa yhdenvertaisuuden huomioimista tiedekunnan sisällä.