Condus månadsbrev 10/2018

41499531_1951780244878211_5899722955033673728_o

Stress Less -välmåendeevenemang

Är studierna, jobbet, föreningsarbetet eller helt enkelt hela vardagen ansträngande och brådskande? Har du behov av stresshantering? Känns det som om all diskussion om välmående och hälsa förblir på diskussionsnivå? Skulle du vilja utbilda dig och diskutera om detta ämne mera?

Nu utlåvas det en ljusstråle mitt i den mörka hösten. Välkommen på Condus StressLess- välmående evenemang! Stress Less äger rum torsdagen 1.11 kl. 16-19.30 på Minerva-torget (Brobergsterassen 5 A, K2-våningen). Evenemanget är riktat till alla studerande oberoende studieinriktning.

Du hinner även komma med i Välmåendeteamet för att skapa innehållet till evenemanget. Alla hjälpande händer välkomnas med värme. Kom med i vår Facebook-grupp eller kontakta oss via e-mail: hyvinvointitiimi[a]condus.fi.

Facebook-evenemang


Kommande evenemang

41546098_1952952391427663_6351476896651280384_o

10.10. Condus Amazing Race

Condus Amazing Race är här igen! Hjärnceller, påhittighet och genialitet behövs i denna krävande stadsorientering. Detta evenemanget hör till höstens höjdpunkter och evenemnaget har blivit fullbokat varje år. Hann du inte anmäla dig? Kolla evenemangets Facebook, något lag kan ännu behöva en medlem med i sitt team!

WhatsApp Image 2018-09-29 at 15.04.08

16.10.  Condus Masquerade sitsit

Condus is organizing Masquerade sitsit at Alina-sali for 80 eager sitsit attendants. Make sure you get your ticket and start planning for your mask for the Ball! There will be food and merriment and drinks galore, a lot of fun and new and old faces to meet and to mingle with. So give the sitsit a go and come join us for a unforgettable evening of fun and merriment! #Condusinternational

More information can be found in the Facebook-event.

colored-pencils-3682424_1920

Kom och bekanta sig i Condus verksamhet!

Föreningsverksamhet är den bästa tiden i studentlivet! Vad gör sekreteraren? Vad lär man sig som en ekonom? Skulle det vara episkaste någonsin att organisera evenemang? Eller är intressebevakning nära ditt hjärta? How about an international coordinator?

Det här har nämnts bara en liten del av alla underbara och mångsidiga aktivitet som man får delta i med Condus! I slutet av oktober – början av november ordnar vi en chill och rolig kväll för alla som är intresserad av Condus verksamhet. Höstmötet hålls 12.11 kl. 18 på Gustavus Rex och där väljs styrelse för nästa år. Stay tuned!Andra evenemang

10–24.11.2018 HUS150-festivalen
November tillägnas HUS frivilligverksamhet. HUS150-festivalen samlar föreningarnas och utskottens bästa evenemang. Den två veckor långa programhelheten kulminerar med studentkårens 150:e årsfest den 24 november.

Mera information
Facebook

Comstart!-improvisationsklubb

Comstart! är Condus improvisationsklubb som ordnar improvisationsövningar under hela hösten. Comstart! kan bli din språngbräda till Beteendevetenskapliga spexet, Käyttiksen speksi, så ifall du drömmer om att skådespela i spexet, kom och öva tillsammans med Comstart!

  • 10/10/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
  • 24/10/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
  • 07/11/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
  • 21/11/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 707
  • 05/12/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
  • 19/12/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706


Kommande styrelse- och utskottsmöten


Föreningens höstmöte:

12.11. kl. 18 @ Gustavus Rex

Styrelsemöten:

11.10. klo 18:00 @ Conddoori (Obs. tidigare månadsbrevet informerade att möten var 8.10., men datum har ändrats)
30.10. kl. 17:00 @ Conddoori
20.11. kl. 17:00 @ Conddoori
12.12. kl. 16:00 @ Gustavus Rex

Utskottsmöten:

Studieutskottsmöten

15.10. klo 18:00 @ Condoori
Datum för mötet i November informeras senare
3.12. klo 18:00. Platsen informeras senare

Condus International Committee Meeting

4.10. klo 15-16
Masquerade Ball-sitsimöte
4.10. klo 16-18
Se mera information i Facebook-grupp


 

Svara på en liten gallup om utrymmena!

Gallupen om utrymmena är öppen till 30.10.2018!

Svara på gallupen som är riktat till alla studerande vid Brobergsterrassen. Vi vill utforska önskemål och idér för att veta vad kunde utvecklas och vad redan fungerar! Genom gallupen vill vi samla information om utrymmena som är i studerandes bruk, så det gäller speciellt Conddoori på Brobergsterrassen och Gustavus Rex. Gallupen om utrymmena är öppen till onsdag 31.10.2018 och här är linken till den.Condus 15. jubileumsårs årfestmarskalk, kan det vara du?

Condus ry fyller 15 år nästa år och det kommer att firas med en enastående årsfestvecka, som kulmineras med en fantastisk årsfest lördagen 6.4.2019. För att ordna allt detta, behöver vi din hjälp!

Condus söker en eller flera årsfestmarskalker för att planera och koordinera årsfestveckan samt själva årsfesten. Årsfestmarskalken(erna) har lovats få mentorering av HUS 150 årsfestmarskalkerna Elina Nieminen och Marika Tuominen. Med dig kommer du ha Condus styrelse samt ett årsfestteam. Den utvalda årsfestmarskalken får påbörja sitt arbete genast med att hitta ett ställe för årsfesten.

I fall vi fångade ditt intresse, skicka en kort öppen ansökan till adressen hallitus[a]condus.fi. Man kan söka ända till 8.10. I fall du har en kompis du fungerar bra med i ett team, kan ni söka tillsammans. Berätta i din ansökan i alla fall om du har erfarenhet med att ordna evenemang (t.ex. bröllop, årsfester eller sitser), har du erfarenhet inom föreningsverksamhet eller andra koordineringsuppgifter samt motivation för uppgiften.

I fall du har frågor, kan du nå detta års årsfestmarskalker via adressen vuosijuhlat[a]condus.fi.

IMG_0196

Condus 14. årsfest. Bild: Anniliina LassilaHälsningar från jämlikhetsutskottets möte

Jämlikhetsutkottet hade möte 20.9. Det uppstod diskussion kring bl.a. sitzvanor och om hur jämlika de är. Vi diskuterade också om förbättring av samhörighet inom fakulteten.

Av dekanens beslut har det grundats en jämställdhets- och jämlikhetsarbetsgrupp. Arbetsgruppens medlemmar sitter också med i fakultetsmöten. (Mera information hittar du under “Studieärenden”)

Kolla jämlikhetsutskottets möteshälsningar här (på finska).Delta i diskussionen och intervjun!

Title: Global Pedagogical Practices Influencing Student Self-Efficacy in International Classrooms

Faculty Event: Monday, October 15th at 3 pm Minerva K113

Join Professor  Rachel Heiser, Director of Academic Support Services at Bryn Mawr College, to discuss the American liberal arts education experience. This discussion will allow for open dialogue to explore today’s student experience and global higher education trends, engendering a greater understanding of available pathways to encourage student self-efficacy, resilience, and retention.

Faculty and Student Meetings: Tuesday, October 16th and Wednesday, October 17th  – Minerva Building, Floor K1 Lobby Area – Please sign up via SignUpGenius: https://www.signupgenius.com/go/10c0f45aaad23a64-global

These informal meetings will be conducted with students and faculty to explore the Finnish approach to pedagogy, as well as the challenges and opportunities faced in the classroom in promoting student self-efficacy.Studieärenden


Sök till ledningsgrupper är öppen!


Studeranderepresentanter sökes till fakultetens ledningsgrupper för kandidat- och magisterprogrammet! Nu har du en utmärkt chans att påverka fakultetens beslutfattning eftersom i ledningsgrupper kan man påverka saker innan besluten är slutliga.

Mera information via linker:

Ledningsgruppen för kandidatprogrammet

Ledningsgruppen för magisterprogrammet

Utbildningspolitiska Onsdagen

Condus intressebevakningsteamet har erövrat Condus IG-storier! På onsdagar kan man vänta på aktuella information om fakultetens studieärenden, stay tuned for more!

Delegationsval hålls i hösten

Nästa delegationsval vid Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) hålls nu i hösten! Mera information här.

Studieutskotssmöten 18.9., följande möten 15.10.!

Höstens första studieutskottsmöten var 18.9., möteshälsningar finns i linken nedan. I möten preparerade vi till hösten, och vi betänkte oss på viktiga saker som fakulteten borde beakta i verksamhetsutveckling.

Mötehälsningar

Fakultetsmöte är öppet till alla ordnas på måndagen 15.10 kl. 14-16!

Fakultetsmöte är ett stort öppet möte, där vi i en avslappnad atmosfär går genom fakultetens hälsningar och hör på alla dem som påverkar på fakulteten. Mötet ordnas på Minervatorget. På mötet hör vi bl.a. jämställdhets- och jämlikhetsutskottets info aktuella ärenden, där också studeranderepresentanter tar upp saker kring ingripande i en trakasserisituation och förebyggande av dessa situationer.

Andra aktuella saker i fakulteten

Fakultetens höst har börjat fridfullt. Tiden efter Stora hjulet har börjat, vilket har höjt på stämningen bland personalen och studeranden. Studentservice har gått över till tidsbokning, vilket har underlättat behandlingstider och belastning.

Fakultetens ledning har visat intresse i förbättring av samhörighet på fakulteten och beaktande av jämlikheten innanför fakulteten.