Conduksen kuukausitiedote 9/2017

Tervetuloa fuksi 2017!

Condus haluaa toivottaa kaikki uudet fuksimme lämpimästi tervetulleeksi! Condus on Helsingin yliopiston Kasvatustieteellisen tiedekunnan etu- ja yhteistyöjärjestö. Toisin sanoen olemme siis tiedekuntajärjestö, jonka jäsenjärjestöjä ovat kaikki tiedekuntamme järjestöt. Kuulumalla omaan ainejärjestöösi, kuulut myös Condukseen.

Condus huolehtii eri tavoin jäseniensä hyvinvoinnista, eduista ja viihtymisestä. Pyrimme kuuntelemaan jäsenistöämme mahdollisimman hyvin ja toteuttamaan toimintaamme niistä lähtökohdista. Condukseen voi olla yhteydessä, jos kohtaa yliopistolla epäreiluutta tai ongelmia, me autamme teitä! Condus järjestää myös paljon poikkitieteellisiä tapahtumia: bileitä, työelämätapahtumia, hyvinvointi- ja liikuntatapahtumia.

Conduksen toimintaan pääsee helposti mukaan. Tapahtumajaos Tacomossa pääsee puuhaamaan tapahtumiamme juuri oman panoksen mukaan. Lisäksi Conduksessa toimii useita eri toimikuntia ja tiimejä, joiden toimintaan voi tutustua ja osallistua ilman minkäänlaista sitoutumista. Jos toiminta kiinnostaa enemmänkin, uusi hallitus valitaan aina vuoden loppupuolella seuraavaksi vuodeksi. Uusia toimijoita halutaan aina, eikä kokemusta tarvitse, innokkuus riittää!

Conduksen hallituslaiset vastaavat mielellään kaikenlaisiin kysymyksiin, meille voi laittaa sähköpostia tai tulla nykäisemään hihasta Penkereellä. Toivottavasti törmätään ja tutustutaan. Tervetuloa vielä kerran!


UP!pro
Baarikierroksen sijasta jokavuotisessa Up!prossa kierretään urheilullisia liikuntarasteja. Tänä vuonna mukana mm. Rush-trampoliinipuisto, ilmajooga ja Megazone! Tapahtuma järjestetään yhteistyössä useiden muiden tiedekuntajärjestöjen kanssa. Vedä siis jumppakalsarit jalkaan ja tekninen paita päälle 12.9. klo 10-16. Lipunmyyntien aikataulu on näkyvillä Facebook-tapahtumassa.
Lue lisää

FUKSIAISET
Conduksen fuksiaiset on tapahtuma, jota et todellakaan halua missata! Jatkoille ovat tervetulleita myös vanhemmat opiskelijat. Jos et ole tätä tapahtumaa jo kalenteriisi merkannut, niin perinteiset Conduksen fuksiaiset ovat jälleen orientoivien viikkojen jälkeen torstaina 14.9. Rasteja kierretään klo 17-21, jatkot alkavat LeBonkissa klo 21.30.
Lue lisää

Muut tapahtumat

 • 29.9. HYYn fuksiseikkailu
 • 30.9. International Sitsit
 • 11.10. Condus Amazing Race
 • 1.12. BehavWorks

Tulevat hallituksen kokoukset ja toimikuntien tapaamiset

Conduksen hallituksen kokoukset ja toimikuntien tapaamiset ovat avoimia Conduksen jäsenjärjestöjen jäsenille! Tervetuloa mukaan!

 • 13.9. klo 16 Opintotoimikunnan tapaaminen @Conddoori
 • 18.9. klo 18 Hallituksen kokous @ Gustavus Rex (Leppäsuonkatu 11)
 • 21.9. klo 14 Ympäristötoimikunnan kokous @Conddoori
 • 5.10. klo 17 Hallituksen kokous @Gustavus Rex
 • 18.10. klo 17 Hallituksen kokous @Conddoori
 • 7.11. klo 17 Hallituksen kokous @Gustavus Rex
 • 21.11. klo 18 Yhdistyksen kokous @Gustavus Rex
 • 29.11. klo 17 Hallituksen kokous @Gustavus Rex
 • 11.12. klo 17 Hallituksen kokous @Gustavus Rex

Tiedekunnan terveiset

Opiskelijan ohjeet

Uudet kandidaatin tutkintonsa aloittavat fuksit löytävät orientaatioviikosta alkaen opiskeluaan koskevat ohjeet Opintoni-sivun Opiskelijan ohjeet -kohdasta (puhuttu myös nimellä Guide). Opiskelijan ohjeista tietoa löytää joko hakemalla sanahaulla tai rullaamalla alaspäin ja klikkaamalla valmiita teemoja. Oman koulutusohjelmansa ja opintosuuntansa ohjeet saa näkymään ohjeissa valitsemalla heti yläreunan navigointipalkin alta sopivan koulutusohjelman (esimerkiksi ”kasvatustieteiden kandiohjelma: lastentarhanopettaja”).

Maisterivaiheessa aloittavat, sekä ennen 1.8.2017 aloittaneet opiskelijat löytävät opiskeluaan koskevat ohjeet edelleen Flammasta.

Vastaavuustaulukot

Syksystä 2017 alkaen opetus järjestetään kaikille, myös ennen 1.8.2017 aloittaneille opiskelijoille, uusien opetussuunnitelmien mukaisesti.
Vastaavuustaulukoissa kerrotaan vanhojen tutkintorakenteiden mukaisten opintojaksojen ja uuden opetussuunnitelman mukaisten opintojaksojen vastaavuudesta. Vastaavuustaulukot löytyvät koulutusohjelman ja opintosuunnan Weboodin opinto-oppaan etusivun alareunasta.

Siirtyminen uuteen koulutusohjelmaan

Uusi kasvatustieteiden kandiohjelma aloittaa 1.8.2017, mutta aiemmin aloittaneet opiskelijat voivat jatkaa vanhoissa ohjelmissa, eikä siirtymispäätöstä tarvitse tehdä heti syksyllä 2017. Opintoja saa suorittaa vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti aina lukuvuoden 2020 loppuun asti (31.7.2020). Sen jälkeen kaikki opiskelijat siirtyvät uuteen koulutusohjelmaan.

Siirtymisen yleiset ohjeet löytyvät täältä. Kasvatustieteellisen tiedekunnan omat ohjeet löytyvät samalta sivulta.


Opintoasiat

Opintotoimikunta

Conduksen opintotoimikunnassa yhdistyvät tiedekunnan sisäinen yhteistyö, vaikuttaminen ja hyvä meininki. Opintotoimikunnan tapaamisissa keskustellaan rennosti tiedekunnan ajankohtaisista asioista ja ratkotaan yhdessä ongelmakohtia. Kaikki opiskelijat ovat yhtä tervetulleita osallistumaan tapaamisiin, olit sitten juuri opintosi aloittanut fuksi tai jo useamman vuoden opiskellut. Seuraava opintotoimikunnan tapaaminen on keskiviikkona 13.9. Conddoorissa.

Lisäksi Conduksen opintovastavat tavoittaa sähköpostitse osoitteesta edunvalvonta[a]condus.fi. Meihin saa olla yhteydessä kaikissa opintoja koskevissa asioissa.