Conduksen kuukausitiedote 3/2017

Tämä on Conduksen kuukausitiedote, joka julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Detta är Condus månadsbrev som publiceras på finska, svenska och engelska.
This is a monthly newsletter of Condus published in Finnish, Swedish and English.

Seuraa Condusta sosiaalisessa mediassa: @condusry
FacebookInstagram & Twitter.

Tiedote sisältää:

  1. Tulevat tapahtumat
  2. Conduksen hallituksen tulevat kokoukset
  3. Toimikuntien tulevat kokoukset
  4. Opintoasiat
  5. Kuntavaalit
  6. Conduksen vuosijuhlaviikko 3.-9.4.2017

1. TULEVAT TAPAHTUMAT

22.3. Herttuan huvit -sitsit (täynnä)

Herttuan linna sijaitsee Alina-salissa. Pöytäpidot vain kuningattaren sinetillä varustetun kutsun saaneille huikenteleville aatelissuvun vesoille (eli ilmottautuneille). Jatkoille Gustavus Rexiin saa tulla, vaikka paikka sitseillä jäi saamatta.

30.3. Kuntavaalitapahtuma

Paneelimuotoisessa kuntavaalitapahtumassa keskustelevat Helsingissä ehdolla olevien puolueiden edustajat. Kysymyksiä saa lähettää työryhmälle ennen tapahtumaa. Suunnittelutyö jatkuu, ja julkaisemme kuukauden mittaan lisätietoja.

4.4. Condus10

Conduksen vuosijuhlaviikko polkaistaan käyntiin Condus10:llä, eli kymmenen kilometrin lenkillä Helsingin keskusta-alueella. Lenkin saa joko juosta, hölkätä tai kävellä. Lisätietoja tapahtumasta tulossa myöhemmin!

8.4. Condus ry:n 13. vuosijuhla

Vuosijuhlilla juhlitaan aine- tai opiskelijajärjestön vuosipäivää, ja ne ovatkin arvokkaita ja hienoja akateemisia iltajuhlia ja yliopistomme vanhimpia traditioita.

Conduksen 13. vuosijuhlaa vietetään lauantaina 8.4.2017 Ravintola Hima & Salissa, tervetuloa mukaan! Ilmoittautuminen kevään hohdokkaimpaan juhlaan aukeaa torstaina 2.3. klo 12:00. Paikkoja on rajoitetusti, joten ole nopea! Tapahtuman tarkemmat hinta- ja aikataulutiedot sekä ilmoittautumislinkin löydät Facebookista.

Vielä voit myös liittyä mukaan vuosijuhlien tekijätiimiin!

30.4. Vappureha

Vappubileet järjestetään tänä vuonna Nosturissa. Pysy kuulolla!


2. CONDUKSEN HALLITUKSEN TULEVAT KOKOUKSET

Conduksen hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille Conduksen jäsenjärjestöjen jäsenille. Kevään kaikki kokoukset järjestetään Gustavus Rexillä (Leppäsuonkatu 11). Tervetuloa mukaan!

ma 20.3. kello 17 @Rex
ti 11.4. kello 17@Rex
to 4.5. kello 17@Rex


3. TOIMIKUNTIEN TULEVAT KOKOUKSET

6.3. Opintotoimikunnan kokous klo 17:00 Conddoorissa
12.3. TaComon suunnittelukokous klo 16:00 @Gustavus Rex
13.3. Condus International Committee Meeting / Hang Out at 15 in Gustavus Rex
17.3. Ympäristötoimikunnan kokous


4. OPINTOASIAT

Iso Pyörä jyllää ja syksyllä siirrytään uusiin koko tiedekunnan yhteisiin opetussuunnitelmiin. Tutkintojen pohjarakenne on nyt selvillä ja löytyy täältä.

Opintosuunnittelu on kuitenkin vielä pahasti kesken ja uusien opintosuunnitelmien valmistelua tapahtuu jatkuvasti. Aikataulu päätösten tekemiselle on erittäin tiukka ja kaikista päätöksistä on erittäin haastavaa pysyä perillä. Opintosuuntien kehitysryhmien oli tarkoitus lopettaa toimintansa, mutta ovatkin nyt saaneet myönteisen päätöksen jatkamiselle ja uusia opiskelijajäseniä etsitään. Toivomme opiskelijoiden tarttuvan tilaisuuksiin liittyä hallinnon valmisteleviin elimiin, jotta opiskelijoiden ääni tulisi kuuluviin. Jos omalta opintosuunnaltasi puuttuu kehitysryhmä, asia kannattaa tuoda Conduksen edunvalvonnan tietoisuuteen osoitteessa edunvalvonta[a]condus.fi.

Yliopiston ylin hallinto vieraili 22.2. Minerva-torilla. Tilaisuus oli koko tiedekunnalle avoin keskustelutilaisuus. Tilaisuudessa esiin nousi huoli uusiin tutkintovaatimuksiin siirtymisen suhteen. Koulutussuunnittelijoiden ja opetushenkilökunnan jaksaminen on rajallista ja uusien tutkintovaatimusten odotetaan työllistävän heitä vielä entistäkin enemmän. TIlanteen helpottamiseksi on syksyllä tiedossa lisäresursseja ainakin opintoneuvontaan. Tapahtuman suureksi kysymykseksi jäi, miten lisäresurssit näkyvät sen lisäksi vai näkyvätkö. Condusta on pyydetty seuraamaan tilannetta, joten meihin saa olla yhteydessä, jos ongelmia näissä asioissa ilmenee.


5. KUNTAVAALIT

Tiedekunnan tiloissa järjestetään maaliskuun lopussa 30.3. kuntavaalitilaisuus. Tapahtuman suunnitteluun pääset vielä halutessasi mukaan ottamalla yhteyttä oman ainejärjestösi tai Conduksen hallitukseen.  Kuntavaalitilaisuuden jälkeen järjestämme ennakkoäänestysekskursion, jonka yhteydessä on mahdollista kirjoittaa koulutukseen liittyviä faktoja katuliiduilla kaiken kansan nähtäväksi. Vaalipäivänä 9.4. järjestämme vaalivalvojaiset. Tapahtumien tarkat ajankohdat ja paikat julkaistaan mahdollisimman pian.


6. CONDUKSEN VUOSIJUHLAVIIKKO 3.-9.4.2017

Ei vuosijuhlia ilman vuosijuhlaviikkoa!

ma 3.4. Vuosijuhlakahvitus

Tiistaina Condus tarjoilee ilmaiset vuosijuhlakahvit sekä pientä purtavaa Conddoorissa kello 11-14.

ti 4.4. Condus 10

Viikko aloitetaan kevyellä 10 kilometrin lenkillä Helsingin keskusta-alueella eli Condus10:llä, jonka saa joko juosta, hölkätä tai kävellä. Lisätietoja tapahtumasta tulossa myöhemmin!

Ke 5.4. Meikki- ja kampausilta sekä tanssiharjoitukset

Keskiviikkona tiedossa on meikkaus- ja kampausilta kello 16-17 Rexillä, jossa jaetaan niksejä hurmaavimman lettinutturan sekä näyttävimmän silmämeikin tekoon. Ja koska vuosijuhliin kuuluvat olennaisena osana tanssit, on keskiviikkona tiedossa myös vanhojen tanssien harjoittelua klo 17-18 Rexillä. Tapahtumat ovat ilmaisia!

To 6.4. Tanssiharjoitukset nro 2

Kello 16-17 Rexillä. Tapahtuma on ilmainen!

La 8.4. Vuosijuhlat

Pääpäivä! Viikko huipentuu lauantain huikeisiin vuosijuhliin, jotka alkavat cocktailtilaisuudella kello 17 Ravintola Hima & Salissa. Illalliskorttien hinnat: opiskelijalle 80€, muille 90€, kannatuskortti 100€.

Su 9.4. Sillis

Fiilistellään eilisen juhlia ja palaudutaan takaisin maanpinnalle silliaamiaisella kello 12 Rexillä. Silliksen hinta illalliskortin yhteydessä 10€, ovelta ostettuna 15€.