Conduksen kuukausitiedote 2/2017

Tämä on Conduksen kuukausitiedote, joka julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Detta är Condus månadsbrev som publiceras på finska, svenska och engelska.
This is a monthly newsletter of Condus published in Finnish, Swedish and English.

Seuraa Condusta sosiaalisessa mediassa: @condusry
FacebookInstagram & Twitter.

Tiedote sisältää:

  1. Mikä on Condus?
  2. Tulevat tapahtumat
  3. Conduksen hallituksen tulevat kokoukset
  4. Toimikuntien tulevat kokoukset
  5. Opintoasiat
  6. Conduksen hallitus on järjestäytynyt
  7. Nyt myös mahdollista asioida ruotsiksi
  8. Conduksen vuosijuhlat lähestyvät
  9. Tule mukaan TaComoon!
  10. Condus International Committee – liity mukaan!

1. MIKÄ ON CONDUS?

Condus on Kasvatustieteellisen tiedekunnan yhteistyöjärjestö, mutta Condukseen kuuluvat myös tiedekunnasta vuoden vaihteessa lähteneiden oppiaineiden ainejärjestöt. Kuulumalla omaan ainejärjestöösi, kuulut automaattisesti myös Condukseen!

Condus järjestää tapahtumia kaikille conduslaisille ja perinteisiä tapahtumia on muun muassa Fuksiaiset, Amazing Race, sitsit ja vuosijuhlat. Katso lisää tulevat tapahtumat -kohdasta!

Condus seuraa aktiivisesti ajankohtaisia opintoasioita ja tärkeä tehtävämme onkin valvoa jäsentemme etua. Huolehdimme myös siitä, että opiskelijoiden ääni kuuluu tiedekunnan ja  yliopiston päätöksenteossa. Conduksen toimintaan on helppo osallistua, sillä toiminta on kaikille avointa. Lisää infoa löydät nettisivuiltamme ja ainejärjestösi sähköpostilistan kautta. Löydät Conduksen Facebookista ja Instagramista. Tervetuloa mukaan!


2. TULEVAT TAPAHTUMAT

7.2. Merkkimarkkinat klo 10-14 @Minervan K1-aula

9.-10.2. COOMdus-risteily (Täynnä)

25.2. International Black & White Sitsit

22.3. Conduksen kevätsitsit

8.4. Conduksen vuosijuhlat


3. CONDUKSEN HALLITUKSEN TULEVAT KOKOUKSET

Conduksen hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille Conduksen jäsenjärjestöjen jäsenille. Kevään kaikki kokoukset järjestetään Gustavus Rexillä (Leppäsuonkatu 11). Tervetuloa mukaan!

to 2.3. kello 17 @Rex
ma 20.3. kello 17 @Rex
ti 11.4. kello 17@Rex
to 4.5. kello 17@Rex

Yhdistyksen vuosikokous:

Conduksen sääntömääräinen yhdistyksen vuosikokous järjestetään tiistaina 21.2. klo 18:00 alkaen Gustavus Rexillä. Vuosikokouksessa käsitellään esimerkiksi vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös, sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Conduksen toimintaan!


4. TOIMIKUNTIEN TULEVAT KOKOUKSET

7.2. International Committee klo 16 @Café Köket
14.2. Opintotoimikunta klo 16 @Rex
20.2. Ympäristötoimikunta klo 16 @Conddoori
22.2. Tapahtumatoimikunta klo 14:30 @Olivia
24.2. TaComon hengailuilta klo 18 @Rex


5. OPINTOASIAT

Tiedekuntaneuvosto

Kasvatustieteellisen tiedekunnan (ent. Käyttäytymistieteellinen tiedekunta) tiedekuntaneuvostoon on valittu uudeksi varsinaiseksi jäseneksi Tommi Mäki (Ilkka Muukkosen tilalle) ja tämän varajäseneksi Lovisa Hirvonen (Joonas Anttilan tilalle). Viivi Piira nousi Olli Savisaaren tilalle ja hänen varajäsenekseen valittiin Rekar Abdulhamed.

Tiedekuntaneuvostoon on vapautunut kaksi uutta varajäsenen paikkaa. Haku on avoinna 6.2. kello 12.00 asti. Hakemuksen lähetetään Ylioppilaskunnan hallitukselle (www.halloped.fi).
Lisätietoja tehtävästä saat hakemuksen nettisivuilta sekä Aaro Häkkiseltä (koulutuspoliittinen asiantuntija), aaro.hakkinen[a]hyy.fi, 050 543 8460.

Tiedekunnan uusi kahden osaston rakenne

Käyttäytymistieteellinen tiedekunta muuttui laitoksettomaksi 1.1.2017, jolloin käyttäytymistieteellinen laitos ja opettajankoulutuslaitos lakkautettiin yliopiston hallituksen tekemän päätöksen mukaisesti. Samalla tiedekunnan nimi muuttui Kasvatustieteelliseksi tiedekunnaksi. Laitoksettomuuden myötä nähtiin tarpeelliseksi muuttaa tiedekunnan sisäistä rakennetta ja pitkien selvittelyjen ja keskustelujen jälkeen päädyttiin kahden osaston malliin. Uudessa mallissa toinen yksikkö ‘’Cultus’’ vastaa opetuksesta, koulutuksesta ja kasvatuksesta, ja toinen ‘’Exercitium’’ harjoittelukouluista. Osastojen virallisia pysyviä nimiä ei ole vielä valittu. Lisätietoja Flammassa!

Muutoksia ruotsinkielisessä koulutuksessa

Syksyllä 2017 tulee olemaan vain yksi kandidaattiohjelma koko Kasvatustieteellisellä tiedekunnalla, jossa on yhdeksän suuntausta. Kolme niistä tulee olemaan ruotsinkielisiä: luokanopettajakoulutus, lastentarhanopettajakoulutus sekä yleinen ja aikuiskasvatustiede.

Helsingin yliopiston yhteistyö Åbo Akademin kanssa tulee päättymään, minkä seurauksena ruotsinkielisten lastentarhanopettajien aloituspaikkojen määrää tullaan nostamaan. Määrästä keskustellaan parhaillaan opetus- ja kulttuuriministeriössä.

Kaksikielisen aineenopettajakoulutuksen ruotsinkielinen profiili tulee vahvistumaan ruotsinkielisen luokanopettajakoulutuksen tarjoamien resurssien myötä. Lue lisää.

Liity opintotoimikuntaan!

Opintotoimikunta koostuu ainejärjestöjen ja tiedekuntajärjestön opintovastaavista, tiedekunnan hallopedeista sekä opintoasioista kiinnostuneista opiskelijoista. Kaikki tiedekunnan opintoasioista kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan kokouksiin sekä liittymään aktiivien Facebook-ryhmään.

Tulemme järjestämään opintotoimikunnan tapaamisia noin kerran kuukaudessa ja jokaisella tapaamisella on eri teema. Tapaamisista tiedotetaan etukäteen Facebookissa ja Conduksen kuukausitiedotteessa. Vuoden ensimmäinen kokous on tiistaina 14.2. klo 16:00 Gustavus Rexillä (Leppäsuonkatu 11).


6. CONDUKSEN HALLITUS ON JÄRJESTÄYTYNYT

Puheenjohtaja: Samuli De Pascale
Varapuheenjohtajat: Lovisa Hirvonen ja Vivianne Ruohola
Taloudenhoitaja: Eevi Laaksovirta
Sihteeri: Minna Hakonen

Opintovastaavat: Ilmari Lappalainen, Heini Lehtinen (toimihlö) ja Emma Heikkilä (monikielisyys, toimihenkilö)
Tapahtumavastaavat: Iina Jokinen, Sanni Palomäki ja Mimmi Pölönen
Tilavastaava: Veera Ruohonen
Tiedottaja: Minna Varvas
Tuutorvastaava: Rosa Malinen ja Sanni Ämmälä
Kansainvälisyysvastaava: Sanni Palomäki
Yhdenvertaisuusvastaava: Mimmi Pölönen
Ympäristövastaava: Saara Tahvanainen
Comstart-vastaava: Elisa Pursiainen (toimihlö)

Hallitukseen voit olla yhteydessä sähköpostilla: hallitus[a]condus.fi. Vastuualueiden sähköpostiosoitteet löydät Conduksen nettisivuilta.


7. NYT MYÖS MAHDOLLISTA ASIOIDA RUOTSIKSI

Nyt on mahdollista olla yhteydessä Conduksen hallitukseen ruotsiksi, sähköpostin kautta styrelse[a]condus.fi. Ole rohkeasti yhteydessä matalalla kynnyksellä opinto-, kieli- tai muihin järjestö-asioihin liittyen. Haluamme kuulla myös ruotsinkielisten opiskelijoiden mielipiteet ja haluamme tarjota mahdollisuuden kommunikoida omalla kielellä.


8. CONDUKSEN VUOSIJUHLAT LÄHESTYVÄT

Yksi järjestövuosi on jälleen takanapäin ja Condus on taas vuoden vanhempi. Vanhenemisen kunniaksi tiedossa on tietenkin Conduksen 13:nnet vuosijuhlat, jotka tänä vuonna järjestetään lauantaina 8.4. Vuosijuhlaviikon sekä itse vuosijuhlien suunnittelu on juuri nyt käynnissä, joten mikäli omaat taiteellista silmää ja sakset ja liima pysyvät hyppysissäsi, tai sinulla on peukalo keskellä kämmentä mutta osaat löystyttää mahdollisten sponsorien kukkaronnyörejä, tai haluat muuten vain päästä osallistumaan vuoden hienoimman juhlan tekemiseen, liity Conduksen vuosijuhlatiimiin! Voit osallistua tiimin toimintaan juuri sellaisella panoksella kuin pystyt ja haluat, sillä vuosijuhlat ja vuosijuhlaviikko ovat iso kokonaisuus, joka koostuu isommista ja pienemmistä tehtäväpalasista. Liity Facebook-ryhmään!


9. TULE MUKAAN TACOMOON!

Tapahtumatiimi toivottaa kaikki toiminnasta kiinnostuneet jäsenensä tervetulleiksi tapahtumajaos TaComoon! Koetko suurta paloa sitsien tai vuosijuhlien järjestelyjä kohtaan? Osaatko taitella juuri oikeanlaisen joutsenen? Onko sponsoreita pyytävissä sähköposteissasi sitä jotakin, jolla suuryritysten kukkaron nyörit löystyvät? Vai kiinnostaako enemmän liikunta-appron järjestäminen?

Jos vastasit mihinkään näistä kyllä (tai ihan vain nautit organisoinnista tai käsillä näpertämisestä), olet etsimämme henkilö! Condusten tapahtumien ideoiminen ja järjestäminen on hauskaa, sopivan haastavaa ja oiva tilaisuus tutustua muihin opiskelijoihin yli oppiainerajojen! Toiminnassa saa olla mukana ihan niin suurella tai pienellä ja työpanoksella kuin itse haluaa ja mukaan saa hypätä missä vaan vaiheessa vuotta!

TaComon saat kiinni sähköpostitse (tapahtumat[a]condus.fi) tai Facebook-ryhmän kautta.


10. CONDUS INTERNATIONAL COMMITTEE – LIITY MUKAAN!

Kiinnostaako erilaiset kulttuurit ja kansainvälisyys? Haluatko tutustua ihmisiin eri puolilta maapalloa ja järjestää erilaisia tapahtumia yhdessä? Entä kaipaako englannin kielitaitosi harjoitusta? Liity mukaan Conduksen kansainvälisyystoimikuntaan!

Kansainvälisyydestä tiedekuntamme tasolla vastaava toimikunta toimii tänä vuonna englanniksi, sillä haluamme avosylin toivottaa tervetulleeksi toimintaamme myös tiedekuntamme vaihto-oppilaat! Ei silti aihetta huoleen, kaikentasoisella englannilla pärjää varmasti. Kuka tahansa on tervetullut liittymään toimintaan omalla panoksellaan, missä vaan vaiheessa vuotta! Yhdessä voimme suunnitella ja toteuttaa erilaisia tapahtumia ja samalla antaa mahdollisuuksia suomalaisten opiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden kohtaamisille. Esimerkiksi jo helmikuussa järjestämme kansainväliset sitsit, joita saa tulla mukaan järjestämään tai itse osallistumaan!

Liity mukaan toimintaamme Facebook-ryhmässä
tai ota yhteyttä sähköpostin kautta international[a]condus.fi.