Conduksen kuukausitiedote 9/2015

Tämä on Conduksen kuukausitiedote, joka julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Detta är Condus månadsbrev som publiceras på finska, svenska och engelska. This is a monthly newsletter of Condus published in Finnish, Swedish and English.

Tiedote sisältää:

 1. Mikä on Condus?
 2. Kuvaa paras fuksikuva!
 3. Tulevat tapahtumat
 4. Conduksen hallituksen tulevat kokoukset
 5. Hallinnon opiskelijaedustajien vaihtuminen
 6. Liity TaComoon!

1. Mikä on Condus?

Condus on käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö, joka kokoaa yhteen kaikki käyttiksen opiskelijat. Conduksen jäseniä ovat kaikki tiedekuntamme ainejärjestöt, joten kuulumalla omaan järjestöösi kuulut siis myös Condukseen!

Condus järjestää tapahtumia poikkitieteellisesti kaikille tiedekunnan opiskelijoille. Jokavuotisia tapahtumia ovat muun muassa Fuksiaiset, Amazing Race, pikkujoulut, sitsit ja vuosijuhlat. Katso lisää tulevat tapahtumat -kohdasta!

Conduksessa toimii kuusi eri toimikuntaa, jotka jakaantuvat tehtäviensä mukaisesti tapahtuma-, opinto-, ympäristö-, yhdenvertaisuus, tila- ja tuutortoimikunniksi. Toimikunnat kokoavat yhteen eri ainejärjestöjen edustajia ja niiden kautta jokaisen käyttisläisen on mahdollista päästä osallistua esimerkiksi tapahtumasuunnitteluun tai päästä vaikuttamaan tiedekuntamme asioihin. Toimikuntien kokousajankohdat julkaistaan kuukausitiedotteissa sekä Facebookin toimikuntakohtaisissa ryhmissä. Ryhmät sekä kokoukset ovat rentoja ja avoinna kaikille! Katso tarkemmin täältä.

Condus seuraa aktiivisesti ajankohtaisia opintoasioita ja tärkeä tehtävämme onkin valvoa opiskelijoiden etua tiedekunnassamme. Huolehdimme myös siitä, että opiskelijoiden ääni kuuluu tiedekunnan ja  yliopiston päätöksenteossa. Conduksen toimintaan on helppo osallistua, sillä toiminta on kaikille avointa.

Lisää infoa löydät nettisivuiltamme ja ainejärjestösi sähköpostilistan kautta – käy myös tykkäämässä Conduksesta Facebookissa ja seuraa Instagramissa & Twitterissä @condusry.

Tervetuloa mukaan aloittamaan ikimuistoinen opiskeluaikasi huippuseurassa!


2. Kuvaa paras fuksikuva!

Kuvaa paras fuksikuva, postaa se Instagramiin/Facebookiin hashtagilla #condusfuksi ja osallistu kilpailuun! Kilpailuaikaa on 18.10.2015 asti. Parhaimman kuvan napannut voittaa itselleen ja kaverilleen liput Conduksen unohtumattomille suursitseille, joita juhlitaan marraskuun 5. päivänä.


3. tulevat tapahtumat

CONDUKSEN FUKSIAISET 10.9.

Fuksiaiset ovat kaikille käyttisfukseille suunnattu suuri kaupunkisuunnistustapahtuma, jossa fuksiryhmät kiertävät eri ainejärjestöjen suunnittelemia hauskoja ja kekseliäitä rasteja sekä keräävät joukkueelleen pisteitä. Suunnistus huipentuu yhteisiin jatkoihin, joissa parhaiten rasteilla selviytyneet palkitaan. Fuksiaiset ovat loistava keino tutustua paremmin sekä fuksitovereihin että käyttiksen järjestöihin rennoissa merkeissä.

fa-facebook-square

AUTOTON PENGER 22.9.

Ympäristötoimikunta järjestää kansainvälisenä autottomana päivänä Autoton Penger -tapahtuman. Tapahtuman tarkoitus on kannustaa kampuksemme henkilökuntaa ja opiskelijoita olemaan päivän ilman autoa ja järjestää aiheeseen liittyvää ohjelmaa kampuksellamme. Tapahtumasta on tulossa lisäinfoa pian!

FUKSISEIKKAILU 2015 30.9.

Fuksiseikkailu on suurtapahtuma kaikille Helsingin yliopiston uusille opiskelijoille yli oppiaine- ja tiedekuntarajojen. Keskiviikkona 30.9. järjestettävässä seikkailussa kierretään eri puolilta Helsinkiä löytyviä opiskelijajärjestöjä, -kerhoja ja -yhteisöjä. Ylioppilaskunnassa tehdään monenlaista ja sen piirissä on satoja järjestöjä. Fuksiseikkailu on huikea mahdollisuus tutustua yhdessä illassa siihen, mitä kaikkea opiskelijayhteisössä tehdäänkään!

fa-facebook-square

CONDUS AMAZING RACE 14.10.

Vihjeisiin perustuva vauhdikas kaupunkisuunnistus, jossa kisaillaan muita joukkueita vastaan 3-6 hengen tiimeissä. Rasteilla tulee vastaan kaikenlaisia hauskoja tehtäviä, joista nopeasti selviytymällä ja uuden vihjeen näppärästi ratkaisemalla pääsee jatkamaan matkaa kohti maalia. Nopeiten maaliin päässyt joukkue voittaa huikean palkinnon!

CONDUKSEN SUURSITSIT 5.11.

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla eli ruokaa, ruokajuomaa ja juomalauluja sisältävä korvaamattoman arvokas yhdessäolon ilmentymä. Näitä bileitä ei kannata missata. Niistä puhutaan pitkään ja hartaasti. Conduksessa järjestetään sitsejä vähintään kahdesti vuodessa – syksyisin ja keväisin.

CONDUKSEN PIKKUJOULUT 3.12. 

Lisää infoa luvassa myöhemmin. Stay tuned!


4. Conduksen hallituksen tulevat kokoukset

 • 14.9. klo 18 hallituksen kokous
 • 6.10. klo 18 hallituksen kokous
 • 11.11. klo 18 hallituksen kokous
 • 25.11. klo 18 Conduksen yhdistyksen syyskokous
 • 10.12. klo 16 hallituksen kokous

Kokoukset ovat avoimia kaikille käyttisläisille. Kaikki kokoukset pidetään Gustavus Rexissä (Leppäsuonkatu 11). Tervetuloa seuraamaan ja osallistumaan!


5. hallinnon opiskelijaedustajien vaihtuminen

Hallinnon opiskelijaedustajien kaksivuotinen kausi on tullut päätökseensä. Nyt on aika valita tiedekuntaneuvostoon, IBS-laitosneuvostoon ja OKL-laitosneuvostoon uudet tekijät. Sinun osaamistasi kaivataan, jotta opiskelijoiden ääni saadaan turvattua päättävissä elimissä! Lue lisää täältä.


6. Liity tacomoon!

Onko sinulla kehitystoiveita Conduksen tapahtumiin tai aivan uudenlaisia ideoita? Haluatko kokemusta sitsien tai vuosijuhlien järjestämisestä? Tai haluatko vain pientä näpertelyä vaikka askartelun merkeissä? Mikä tahansa näistä tai monista muista vaihtoehdoista sinua kiinnostaakin, olet tervetullut liittymään TaComoon!

Tässä on oiva tapa tutustua käyttisläisiin yli oppiainerajojen. Mukaan voi liittyä koska tahansa!

Lisää tietoa TaComosta löydät täältä.