Condus månadsbrev 9/2015

Det här är Condus månadsbrev. Condus r.f. är en samarbetsorganisation för studerande på beteendevetenskapliga fakulteten.

Meddelandet innehåller:

 1. Vad är Condus?
 2. Ta det bästa gulisfotot!
 3. Kommande evenemang
 4. Condus styrelsemöten
 5. Replacement of the administration’s student representatives
 6. Gå med i TaComo!

1. Vad är Condus?

Condus är takföreningen, som för samman alla studenter på beteendeveteskapliga fakulteten. Alla ämnesföreningar på vårt fakultet är medlemmar av Condus, så genom att vara medlem i din egen förening är du även medlem i Condus! Condus ordnar gemensamma evenemang för hela fakulteten. Till de traditionella evenemangen hör bland annat Gulisintagningen, Amazing Race, lillajulsfest, sitsar och årsfesten. Se mera under rubriken Evenemang!

Inom Condus finns det sex olika utskott; evenemang-, studie-, miljö-, jämnställdhet-, utrymmes- och tutorutskott. I utskotten samlas representanter från olika ämnesföreningar och på detta sätt har varje studerande på beteendevetenskapliga en möjlighet att delta i planeringen av evenemang eller påverka i fakultetens ärenden. Utskottens möten publiceras i månadsbrevet och i utskottens egna Facebookgrupper. Utskotten och möten är öppna för alla! Mera information får du härifrån.

Condus följer aktivt med aktuella studieärenden, för en av våra viktigaste uppgifter är att bevaka studenternas rättigheter på vårt fakultet. Vi ser även till att studenternas röster blir hörda vid beslut som gäller fakulteten och universitetet. Det är lätt att komma med i Condus verksamhet, för den är öppen för alla. Mera information hittar du på vår nätsida och via din egen ämnesförenings e-postlista. Gå även och gilla Condus på Facebook. Följ på Instagram & Twitter @condusry

Välkommen med och påbörja ditt oförglömliga studieliv i ett super gäng!


2. Ta de bästa gulisfotot!

Ta det bästa gulisfotot och dela det på Instagram/Facebook med hashtagen #condusfuksi och delta i tävlingen! Tävlingstiden pågår fram till 18.10.2015. Den som har tagit det bästa fotot vinner åt sig själv och en kompis biljetter till Condus stora höstsitz som ordnas den 5. november.


3. Kommande evenemang

CONDUS GULISINTAGNING 10.9.

Gulisintagningen är en stor stadsorienteringsevenemang för alla gulisar på beteendevetenskapliga. Ämnesföreningarna har planerat roliga och fantasifulla punkter som gulisgrupperna går runt till och samlar åt sig poäng. Orienteringen avrundas med en gemensam efterfest, där det lag som gjort bäst ifrån sig på punkterna belönas. Gulisintagningen är ett perfekt tillfälle att lära känna sina guliskamrater samt de andra föreningarna inom beteendevetenskapliga i en avslappnad miljö.

fa-facebook-square

BILFRI BROBERGSTERASS 22.9.

På den internationella bilfria dagen ordnar miljöutskottet evenemanget Bilfri Brobergsterass. Meningen med evenemanget är att via olika program få personalen och studeranden på campuset att vara en dag utan bil. Mer information gällande evenemanget följer!

FUKSISEIKKAILU 2015 – GULISÄVENTYRET 2015 30.9.

Gulisäventyret är ett stort evenemang för alla nya studeranden vid Helsingfors universitet över ämnes- och fakultetgränserna. Under torsdagens (25.9) äventyr går man runt i olika studentorganisationer, –klubbrum och och –gemenskap i Helsingfors. Inom studentkåren gör man allt möjligt och under den finns det hundratals olika föreningar. Gulisäventyret är en ypperlig chans för dig att se under en kväll vad allt man gör inom en studentorganisation!

fa-facebook-square

CONDUS AMAZING RACE 14.10.

En fartfylld stadsorientering som grundar sig på tips, där man tävlar emot andra i 3-6 personers lag.  På punkterna kommer det emot roliga uppgifter, vilka man skall genomföra så snabbt som möjligt och komma på tipset till nästa punkt, varefter man kan fortsätta mot målet. Snabbaste laget i mål vinner ett fint pris!

CONDUS STORA HÖSTSITZ 5.11.

Sits är en akademisk bordsfest som består av mat, dryck och snapssånger, vilket är ett värdefullt tillfälle att spendera tid tillsammans. Den här festen lönar det sig inte att missa. Det kommer att talas om den länge och väl. Condus ordnar sitser minst två gånger i året – en under våren och hösten.

CONDUS LILLAJUL 3.12.

Mera info följer. Stay tuned!


4. Condus styrelsemöten

 • 14.9. klo 18 styrelsemöte
 • 6.10. klo 18 styrelsemöte
 • 11.11. klo 18 styrelsemöte
 • 25.11. klo 18 Condus höstmöte
 • 10.12 klo 16 styrelsemöte

Möten är öppna för alla som studerar vid det beteendevetenskapliga fakultetet. Alla mötena hålls i Gustavus Rex (Allkärrsgatan 11). Ni är hjärtligt välkomna att följa och delta!


5. Studentrepresentanternas byte i admisrationen

Den två år långa perioden som student representanterna har i administrationen börjar ta slut. Nu är det igen dags att välja nya personer till Fakultetsrådet, Beteendevetenskapliga institutionens råd och för lärarutbildningens institutions råd. Din kunnighet behövs för att man skall kunna trygga de studerandes röst i beslutsfattande organen. Mera information får du härifrån.


6. Gå med i TaComo!

Har du idéer om hur man kan utveckla Condus evenemang eller kanske du har helt nya idéer? Vill du ha erfarenheter om hur man ordnar sitser eller årsfester? Eller kanske du bara vill pyssla eller sälja biljetter? Ifall någon av dessa alternativ låter intressant är du mer än välkommen att delta i TaComo!

TaComos uppgift är att planera och genomföra Condus evenemang. Att bli medlem är möjligt för alla beteendevetare oberoende av ålder eller ämnesförening. Genom att delta i TaComo får varje engagerad studerande en möjlighet att delta i Condus verksamhet utan desto större ansvarstagande. Det här är ett bra sätt att bekanta sig med studerande utanför sin egen ämnesförening och man får hoppa med när man vill!

Så kom modigt med i vår verksamhet genom att bli medlem i vår Facebook-grupp. Deltagandet knyter dig inte till någonting, alla gör så mycket de kan och orkar.

Du kan även ta kontakt med TaComos nya ordförande Emma Korhonen (tapahtumat[a]condus.fi).