Condus månadsbrev 11/2015

Det här är Condus månadsbrev. Condus r.f. är en samarbetsorganisation för studerande på beteendevetenskapliga fakulteten. Gilla Condus på Facebook och följ i Instagram och Twitter @condusry.

Meddelandet innehåller

  1. Kommande evenemang!
  2. Kom med i Condus styrelse 2016!
  3. Condus styrelsemöten
  4. Studentrepresentanternas byte i administrationen

1. Kommande evenemang

CIRQUE DE CONDUS 5.11. (Full!)

November för med sig Condus största sits!

Sits är en akademisk bordsfest som består av mat, dryck och snapssånger. På en sits har man ett värdefullt tillfälle att spendera tid tillsammans. Den här festen lönar det sig inte att missa. Det kommer att talas om den länge och väl. Condus ordnar sitser minst två gånger i året – en under våren och hösten.

Höstens sits bär namnet Cirque de Condus och ordnas på Casa Academica 5.11.2015. Klä dig i en cirkusbaserad klädsel och hoppa med i det beteendevetenskapliga cirkuslivet!

fa-facebook-square

CONDUS EXKURSION TILL  OTNÄS IDÉGROTTA 10.11.

Under en kväll besöker Condus huvudstadsregionens tre bästa idégrottor: Urban Mill, StartUp Sauna och Design Factory. Av dessa utvecklingsmiljöer har säkert varje studerande vid beteendevetenskapliga fakultetet nytta av! Programmet börjar kl. 15 och för varje ställe har man reserverat en timme tid. Ifall man inte kan delta genast kl. 15, så kan man komma på plats senare.

fa-facebook-square

CONDUS HÖSTMÖTE OCH YYA-KVÄLL 25.11.

Ni är hjärtligt välkomna till Condus höstmöte onsdagen den 25 november kl. 18 i Gustavus Rex (Alkärrsgatan 11).  Alla  studerande från det beteendevetenskapliga fakultetet är välkomna att delta, oberoende om man endast vill följa med mötets gång eller ställa upp som medlem för Condus styrelse för året 2016.

Efter mötet fortsätter kvällen med YYA- chill, dit välkomna är både nya och gamla funktionärer från beteendevetenskapliga fakultetets olika föreningar. Vi ses där!

fa-facebook-square

CONDUS OCH SIKiS SAMARBETSSITS 26.11.

Den 26 november sitsar Condus och sähköinsinöörikilta tillsammans i Smökki i Otnäs. Coccarena börjar kl. 17.30 och sitsen kl. 18. Anmälan till sitsen börjar onsdagen den 11.11. kl. 12.00 i addressen sik.ayy.fi.

fa-facebook-square

CONDUS LILLAJUL 3.12.

Mera info följer. Stay tuned!

STUDENTERNAS FACKELTÅG 6.12.


2. Kom med i Condus styrelse 2016!

Kära studerande vid det beteendevetenskapliga fakultetet!

Condus nuvarande styrelsens verksamhetsår börjar leda mot sitt slut, så snart är det dags för Condus höstmöte där man väljer en ny styrelse för verksamhetsåret 2016. Nu har du din chans att ta del av verksamheten och vara en del av Condus styrelse, då kanske de största förändringarna någonsin, sker på fakultetet.

Condus styrelse 2016 utses under föreningens höstmöte onsdagen den 25 november kl. 18.00 på Gustavus Rex (Alkärrsgatan 11). Alla  studerande vid beteendevetenskapliga fakultetet är välkomna att delta, oberoende om man endast vill följa mötets gång eller ställa upp som medlem för Condus styrelse för året 2016.

Gör studietidens bästa beslut och kom med i föreningsverksamheten! Att vara aktiv inom Condus är inte bara roligt, utan även mycket nyttigt. Du kommer att få vara med i att bl.a. planera och ordna stora evenemang, chilla i ett super sällskap, lära dig flera förenings- och arbetslivsfärdigheter samt lära dig att ta ansvar och hand om dina egna och andra studerandes rättigheter på fakultets nivå. Dessutom får du studiepoäng av allt detta. Var modig och kom med!

Efter mötet fortsätter kvällen med YYA- chill, dit både nya och gamla funktionärer är välkomna från beteendevetenskapliga fakultetets olika föreningar. Kom och tillbringa din kväll i ett trevligt sällskap i det trygga och välbekanta Rex!

Om du ännu undrar över någonting, var inte rädd att ta kontakt och fråga Condus nuvarande styrelsemedlemmar om mera info. Vi svarar gärna på alla frågor! Medlemmarnas kontaktuppgifter hittar du här.

I väntan på höstmötet
Condus styrelse 2015
hallitus[a]condus.fi


3. Condus styrelsemöten

  • 11.11. klo 18 styrelsemöte
  • 25.11. klo 18 Condus höstmöte
  • 10.12 klo 16 styrelsemöte

Möten är öppna för alla som studerar vid det beteendevetenskapliga fakultetet. Alla möten hålls i Gustavus Rex (Allkärrsgatan 11). Ni är hjärtligt välkomna att följa med och delta!


4. Årets bästa gulisbild är nu vald!

Condus bästa gulisbild-tävlingen har i år vunnits av Ida, som precis påbörjat sina klasslärarstudier. Vinnarbildens positiva och fantastiska stämning, trots vädret, vann domarnas röster ensidigt! Vinnaren fick två biljetter till Condus Cirque de Condus- höstsits. Grattis!

suokki


5. Intressebevakning och Stora hjulet

Processerna gällande Stora Hjulet har startat med fart! Samarbetet med studerandena har börjat, och under samma vecka skapades “Iso Pyörä Task Force”, där Condus intressebevakare, ordförandena och delar av fakultetets hallopeder är aktiva. Meningen med gruppen är att fungera som en länk mellan studerandena och administrationen, samt underlätta informationsflödet mellan olika kanaler. De viktigaste informationskanalerna är studieutskottet och bloggen, som är under planering, för att lättare kunna följa Stora Hjulets framgång.

På onsdagen den 21.10. Studentrepresentanterna Jouni Vainio, Olli Savisaari ja Tommi Mäki hälsade på dekanen för att få studerandenas röster hörda i den allt mer spända situationen inom fakultetet. Det är naturligt att både studerande och universitets personal är oroliga över framtiden. Speciellt informations medlen känns för tillfälligt bristande och allt som har att göra med processen hinner man inte dela med studeranden, eller så är man rädd att dela den nya informationen. Dekanen var dock villig att skapa en arbetsgrupp, dit man skulle ta student representanter.

Anteckningarna som gjorts under träffen med dekanen kan du hitta här.

På torsdagen 22.10. ordnades en Pop up- tillställning gällande det Stora hjulet. Tillställningen var öppen för alla, man funderade på olika lösningar som man skulle kunna hitta på tillsammans.

En mer detaljerad beskrivning om tillställningen hittar du här.