FAQ

Mikä on Condus?

Condus on Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteistyöjärjestö. Conduksen jäseneksi liityt automaattisesti liittyessäsi omaan ainejärjestöösi, joiden yhteistyö- ja tukijärjestönä Condus toimii.

Mikä on ainejärjestö?

Ainejärjestö on yhden tai useamman pääaineen opiskelijoiden yhdistys. Liittymällä omaan ainejärjestöösi varmistat saavasi opiskelijoiden edunvalvontapalvelut tueksesi opiskeluihin liittyvissä asioissa. Ainejärjestöt järjestävät myös suurimman osan opintojen ohella tapahtuvasta vapaa-ajan toiminnasta, joten liittyminen kannattaa aina. Oman ainejärjestösi löydät täältä.

Mitä, missä ja milloin Conduksessa tapahtuu?

Fuksin kannalta syksyn tärkein tapahtuma on Fuksiaiset (15.9.2016). Toinen syksyn päätapahtumista on kaupunkisuunnistus Condus Amazing Race (12.10.2016). Condus järjestää myös supersuosittuja sitsejä kaksi kertaa vuodessa, pikkujoulut joulun alla sekä vuosijuhlat huhtikuussa. Vappua Condus juhlistaa poikkitieteellisesti muiden tiedekuntajärjestöjen kanssa sekä kerää käyttisläiset yhteen Vappupäivän piknikille Ullanlinnanmäelle.

Lisäksi Condus on jatkuvasti hereillä reagoimaan erilaisiin opiskelijoiden etuja tai asemaa koskeviin asioihin ja sen hallitus sekä toimikunnat tapaavat säännöllisesti.

Mikä on tiedekunta? Entä laitos?

Olet tullut opiskelemaan Käyttäytymistieteelliseen tiedekuntaan, jonka alaisuudessa toimii kaksi laitosta: opettajankoulutuslaitos ja käyttäytymistieteiden laitos.

Miten pääsee mukaan Conduksen toimintaan?

Toimintaan on helppo tulla mukaan, tule tapahtumiin ja rohkeasti juttelemaan! Tapahtumien järjestämiseen osallistuminen on myös oiva keino päästä mukaan, joten pidä silmällä Conduksen nettisivuja ja Facebook-sivua, joilla tiedotetaan tapahtumajaos TaComon tapaamisista. Lisää TaComosta täällä. Conduksen hallitus seuraavalle vuodelle valitaan loppusyksyn syyskokouksessa.

Miten voin hakea ainejärjestöni hallitukseen?

Ainejärjestöt ovat yhdistylain alaisia laillisia yhdistyksiä, joiden hallituksen valitsee yhdistyksen kokous. Useimmissa järjestöissä hallitus valitaan syksyllä syyskokouksessa. Lisätietoa saat oman ainejärjestösi hallitukselta, mene rohkeasti mukaan kokouksiin, joista tiedotetaan mm. sähköpostilistoilla ja Facebookissa.

Miten pääsen hallinnon opiskelijaedustajaksi?

Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit valitaan joka toinen vuosi vaaleilla. Ehdokkaaksi voi asettua kuka tahansa läsnäolevaksi ilmoittautunut Helsingin yliopiston opiskelja. Jos ehdokkuus kiinnostaa ole yhteydessä oman ainejärjestösi edunvalvojiin! Lisätietoja täältä.

Mistä ja milloin saan haalarit?

Jokainen ainejärjestö huolehtii omien haalareiden hankinnasta ja usein fuksit ovat itse vastuussa sponsoreiden hankinnasta ja haalareiden tilaamisesta. Yleensä haalarit saadaan loppusyksystä tai alkukeväästä. Lisää kannattaa kysyä tuutoreilta ja ainejärjestösi hallitukselta.

Onko Conduksella sähköpostilista?

Conduksella ei ole omaa sähköpostilistaa. Jokaisella ainejärjestöllä on sähköpostilista, joiden kautta myös Condus tiedottaa mm. tapahtumistaan. Kannattaa siis liittyä oman ainejärjestönsä listalle. Ajankohtaisimmat Conduksen tiedotteet löydät näiltä nettisivuilta ja Facebook-sivulta.