FAQ

Mikä on Condus?

Condus on Kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden etu- ja yhteistyöjärjestö. Kasvatustieteellisen tiedekunnan ainejärjestöjen lisäksi Conduksen jäseniä ovat myös äskettäin tiedekunnastamme pois muuttaneiden oppiaineiden opiskelijajärjestöt. Conduksen jäseneksi liityt automaattisesti liittyessäsi omaan ainejärjestöösi, joiden yhteistyö- ja tukijärjestönä Condus toimii.

Mikä on ainejärjestö?

Ainejärjestö on yhden tai useamman pääaineen opiskelijoiden yhdistys. Liittymällä omaan ainejärjestöösi varmistat saavasi opiskelijoiden edunvalvontapalvelut tueksesi opiskeluihin liittyvissä asioissa. Ainejärjestöt järjestävät myös suurimman osan opintojen ohella tapahtuvasta vapaa-ajan toiminnasta, joten liittyminen kannattaa aina. Oman ainejärjestösi löydät täältä.

Mitä, missä ja milloin Conduksessa tapahtuu?

Fuksin kannalta syksyn tärkein tapahtuma on Fuksiaiset. Syksyn päätapahtuma on kaupunkisuunnistus Condus Amazing Race. Lisäksi fuksisyksyn hauskimpiin rientoihin kuuluu HYYn Fuksiseikkailu. Condus järjestää myös supersuosittuja sitsejä, pikkujoulut joulun alla sekä vuosijuhlat huhtikuussa. Laskiaista ja vappua Condus juhlistaa poikkitieteellisesti muiden tiedekuntien kanssa.

Lisäksi Condus on jatkuvasti hereillä reagoimaan erilaisiin opiskelijoiden etuja tai asemaa koskeviin asioihin. Conduksen hallitus sekä toimikunnat tapaavat säännöllisesti.

Mikä on tiedekunta?

Olet tullut opiskelemaan kasvatustieteelliseen tiedekuntaan, joka on yksi Helsingin yliopiston 11 tiedekunnasta.

Miten pääsee mukaan Conduksen toimintaan?

Toimintaan on helppo tulla mukaan, tule tapahtumiin ja rohkeasti juttelemaan! Tapahtumien järjestämiseen osallistuminen on myös oiva keino päästä mukaan, joten pidä silmällä Conduksen nettisivuja, Instagramia ja Facebook-sivua. Conduksessa toimii myös monia muita toimikuntia, joiden toimintaan mukaan lähteminen on vapaata kaikille eikä sido mihinkään. Conduksen hallitus seuraavalle vuodelle valitaan loppusyksyn syyskokouksessa. Mukaan toimintaan voit kuitenkin tulla missä vaiheessa vain!

Miten voin hakea ainejärjestöni hallitukseen?

Ainejärjestöt ovat yhdistylain alaisia laillisia yhdistyksiä, joiden hallituksen valitsee yhdistyksen kokous. Useimmissa järjestöissä hallitus valitaan syksyllä syyskokouksessa. Lisätietoa saat oman ainejärjestösi hallitukselta, mene rohkeasti mukaan kokouksiin, joista tiedotetaan mm. sähköpostilistoilla ja Facebookissa.

Mistä ja milloin saan haalarit?

Jokainen ainejärjestö huolehtii omien haalareiden hankinnasta ja usein fuksit ovat itse vastuussa sponsoreiden hankinnasta ja haalareiden tilaamisesta. Yleensä haalarit saadaan loppusyksystä tai alkukeväästä. Lisää kannattaa kysyä tuutoreilta ja ainejärjestösi hallitukselta.

Onko Conduksella sähköpostilista?

Conduksella ei ole omaa sähköpostilistaa. Jokaisella ainejärjestöllä on sähköpostilista, joiden kautta myös Condus tiedottaa mm. tapahtumistaan. Kannattaa siis liittyä oman ainejärjestönsä listalle. Ajankohtaisimmat Conduksen tiedotteet löydät näiltä nettisivuilta ja Facebook-sivulta.