Condus månadsbrev 9/2018

Condus önskar alla nya gulisar varmt välkomna!

Condus är Helsingfors universitets pedagogiska fakultetens fakultetsförening. Till föreningen hör alla fakultetens 10 ämnesföreningar och två ämnesföreningar utanför fakulteten. Condus har alltså inga personmedlemmar, utan genom att höra till din egen ämnesförening hör du också till Condus!

Condus ordnar evenemang till alla studerande på fakulteten och till alla som hör till föreningen. Condus är också med i studerandenas vardag som intressebevakare, och tar också hand om läroämnena. Som syfte har vi också att upprätthålla laganda coh samarbete mellan medlemsföreningarna.

Man kommer lätt med i Condus verksamhet genom de sex arbetsgrupperna: internationella, studie-, evenemang-, tutor-, jämlikhets- och miljöarbetsgrupp. Man kan bekanta sig och ta del av arbetsgrupperna utan att binda sig till någonting. Om verksamheten intresserar även mera, väljs den nya styrelsen i slutet av året. Nya personer är alltid välkomna och ingen tidigare erfarenhet krävs. Det viktigaste är iver och intresse!

Condus styrelse svarar gärna på frågor. Lättast får du kontakt via Condus facebooksida eller email. Man får också komma och dra i ärmen på Brobergsterrassen! Välkomna än en gång och lycka till med studierna!


Kommande evenemang

WhatsApp Image 2018-09-02 at 12.28.38

13.9. Condus gulisintagning

Condus traditionella gulisintagning kommer igen i allt mera fantasirika tecken. Gulisar från Brobergsterassens alla utbildningsprogram får visa vad de går för i Helsingfors centrum, och kvällen fortsätter in i natten i form av efterfest. I år är temat fantasi och fantasins gränslösa möjligheter.
Läs mera

fuksiseikkailu kuva

28.9. HUS Gulnäbbsäventyr
HUS Gulnäbbsäventyr samlar åter alla Helsingfors universitets gulisar för att vandra omkring och uppleva olika kontroller runt Helsingfors. Condus har sin egen kontroll på Gustavus Rex (Alkärrsgatan 11), vi ses där!
Läs mera

UP!pro2018_kansikuva pienennetty

11.9. UP!pro 2018
UP!pro äger rum redan för tredje gången! Vad är UP!pro, kanske någon undrar. UP!pro har som syfte att ge studerande möjligheten att prova på olika idrottsgrenar som man kanske annars inte skulle våga försöka sig på. Skulle du t.ex. vilja prova på fäktning eller cirkuskonster? Båda är möjliga under UP!pro. Skaffa dig alltså en biljett och kom och prova något nytt!
Läs mera

WhatsApp Image 2018-08-26 at 12.53.24

26.9. Condus märkesmarknad – skaffa dig Condus sångbok
Läsårets första märkesmarknad med Condus kommer i slutet av september. På plats kan du göra fina märkesfynd på Condus, medlemsföreningarnas och samarbetsparternas bord, och särskilt för gulisar lösnar det sig såklart att köpa sig Condus härliga sångbok, som du säkerligen kommer behöva under många av din studietids sitser! Marknaden ordnas i Minervas K1-våning kl. 10-14.
Läs meraAndra evenemang


10.10. Condus Amazing Race
Terassens största orienteringsmayhem kommer åter, är du beredd? Mera information på kommande!

16.10. International Sitsit @Alina-sali
Stay tuned, more information will come!

1.11. Condus välmåendeevenemang
November inleds med ett väldigt viktigt ämne, nämligen välmående! Ännu hinner du med och idea kring och tillsammans skapa denna fantastiska temakväll. Kontakta oss om du blev intresserad!
Facebook-gruppen

24.11. HUS 150. årsfest
Studentkåren vid Helsingfors universitet firar sin 150-årsfest. Det kommer bli en oförglömlig fest som talas om länge!

Comstart!-improvisationsklubb
Comstart! är Condus improvisationsklubb som ordnar improvisationsövningar under hela hösten. Comstart! kan bli din språngbräda till Beteendevetenskapliga spexet, Käyttiksen speksi, så ifall du drömmer om att skådespela i spexet, kom och öva tillsammans med Comstart!

29/08/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
12/09/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 707
26/09/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
10/10/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
24/10/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
07/11/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
21/11/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 707
05/12/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706
19/12/2018 16:00 – 18:00 Aurora, drama 706Kommande styrelse- och utskottsmöten


Styrelsemöten:

17.9. kl. 18 @ Gustavus Rex (Alkärrsgatan 11)
8.10. kl. 18 @ Gustavus Rex (Alkärrsgatan 11)

Utskottsmöten:

10.9. Condus International Committee Meeting kl. 16-18 @ Conddoori
18.9. Studieutskottsmöten kl. 18-22 @ Gustavus Rex
20.9. Jämlikhetsutskottsmöten kl. 17-19 @ ConddooriCondus International Committee

Condus International Committee is a place for all students interested into traveling, studying abroad and hanging around campus with new friends from all of the world.

You are welcomed to join in and bring new ideas for student activities or just to hang out and have fun. Maybe you would like a movienight, sighseeing on a tram, swimming in a sea pool, amusement park, excursions, sitsit, hangout night e.g.

Please sign in to our facebook pages to be in touch with others and to follow up the upcoming thrilling program infos.

Facebook-group

By the way Condus International Committee is organizing a big sitsit this October so stay tuned, check out Condus’ Facebook events and your e-mail and why not join the committee!


Gulisfototävlingen

Hejsan alla underbara nya studerande och conduaner! Gulishösten är en unik tiden i livet och vi uppmuntrar dig att njuta av den! 😄 Condus håller igen den traditionella gulisfototävlingen. 📷 Dela din minnesvärdaste, roligaste eller tokigaste bild tagen under höstens gulisevenemang och lägg till hashtagen #condusfuksi18. Den bästa bilden belönas! 🎉 Du har tid tills 30.9. OBS! Om du använder hashtagen på Instagram, måste du ha en offentlig profil så att domarna kan se fotot. Ifall du inte har en Instagram-profil eller du vill inte sätta din profil offentlig, kan du delta i tävlingen genom att skicka din bild via e-mail hallitus[a]condus.fi. 😊Studieärenden

Problem i studierna? Oroa dig inte!

Gratulerar till studieplatsen, nya gulis! Ett oförglömligt äventyr i universitetslivet väntar dig.

Liksom i alla äventyr kommer det ibland att uppstå motgångar i studiernas flyt. Det kan vara någon ny praxis på fakulteten, utmaningar med en lärare, eller någon större studiepolitisk nöt som behöver knäckas. I sådana falls ska du vara i kontakt med intressebevakningen! Vad än ditt bekymmer är så hjälper fakultetens intressebevakare gärna. Du kan allti börja med din egen ämnesförenings intressebevakare (t.ex. Didacta för de svenskspråkiga studieinriktningarna).

För mera allvarliga ärenden lönar det sig att närma sig oss, Condus intressebevakare, för vi kan vid behov föra saken vidare till fakultetens ledningsgrupper eller studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS). Om du inte är säker på vem du ska kontakta kan du alltid skicka oss ett meddelande och fråga. E-postadressen hittar du nedan.

Och ifall du själv känner sig färdig att ta itu med problem och påverka inom fakulteten, kom med i vår verksamhet! Tillsammans gör vi allas studier bättre.

edunvalvonta[a]condus.fi

Condus studieutskott

I Condus studieutskott kombineras fakultetens interna samarbete, påverkande och bra stämning. På studieutskottets möten diskuteras fakultetens aktualiteter på ett ledigt sätt, och problem löses tillsammans. Alla studerande är lika välkomna att delta i mötena, vare sig du är en gulis som just har påbörjat dina studier, eller om du redan har studerat flera år.

Till Condus studieutskott kan man ansluta sig när som helst genom att gå med i facebookgruppen (länk nedan). I gruppen informeras om följande utskottsmöten och du kan även följa med aktuella studieärenden, samt delta i diskussionen som där förs.

Facebook-gruppenFakultetens hälsningar

Ändringar i utbildningsansvariga på studentservice

  • Elisa Huotari, planering av praktik
  • Anna-Maija Seppänen, studierådgivare, rådgivning på svenska: allmän och vuxenpedagogik, barnträdgårdslärarutbildning och klasslärarutbildning
  • Aija-Maaria Törnroos, utbildningsplanerare, handarbetslärarutbildning
  • Milla Ventoniemi, studierådgivare, handarbets- och hushållslärarutbildning
  • Venla Virtanen, utbildningsplanerare, Brobergsterassens schemaplanerare

Vi önskar att kontakt tas via siltavuori-student[a]helsinki.fi, så att meddelanden går åt rätt person.

Nya magisterprogrammet i pedagogik har startat

Nya magisterprogrammet steg i kraft 1.8.2018. Studierna kan fortsättas enligt gamla programmet tills 31.7.2020. Övergång till det nya magisterprogrammet rekommenderas, om magisterstudierna är först alldeles i början.