Conduksen kuukausitiedote 9/2018

Condus haluaa toivottaa kaikki uudet fuksit lämpimästi tervetulleeksi!

Condus on Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö, jonka jäsenjärjestöjä ovat kaikki tiedekunnan 10 järjestöä sekä kaksi tiedekuntaan kuulumatonta järjestöä. Conduksella ei siis ole henkilöjäseniä, vaan kuulumalla omaan ainejärjestöösi olet myös conduslainen!

Tiedekuntajärjestönä Condus ei keskity vain yhden koulutusohjelman asioiden edistämiseen tai tapahtumien järjestämiseen, vaan järjestämme tapahtumia kaikille kasvatustieteellisessä opiskeleville sekä jäsenjärjestöjemme jäsenille, ja pidämme huolta kaikkien oppiaineidemme sekä opiskelijoiden eduista. Tarkoituksenamme on myös ylläpitää yhteishenkeä ja yhteistyötä jäsenjärjestöjemme kesken.

Conduksen toimintaan pääset helposti mukaan toimikuntien kautta, joita on kuusi kappaletta: kansainvälisyys-, opinto-, tapahtuma-, tuutorointi-, yhdenvertaisuus- ja ympäristötoimikunta. Toimikuntiin voit tutustua ja osallistua ilman minkäänlaista sitoutumispakkoa. Jos toiminta kiinnostaa enemmänkin, uusi hallitus valitaan aina vuoden loppupuolella seuraavaksi vuodeksi. Uudet toimijat ovat aina tervetulleita eikä aikaisempaa kokemusta tarvitse olla, tärkeintä ovat innokkuus ja mielenkiinto!

Conduksen hallituslaiset vastaavat mielellään kaikenlaisiin kysymyksiin, helpoiten saat meihin yhteyden Conduksen Facebook-sivun tai sähköpostin kautta. Penkereellä saa myös tulla nykäisemään hihasta! Toivottavasti törmätään ja tutustutaan. Tervetuloa vielä kerran ja onnea opintoihin!


Päätapahtumat

WhatsApp Image 2018-09-02 at 12.28.38

13.9. Conduksen fuksiaiset

Conduksen perinteiset fuksiaiset tulevat taas ja kerta kerralta fantastisemmissa merkeissä. Penkereen kaikkien koulutusohjelmien fuksit pääsevät näyttämään taitojaan Helsingin keskustassa, ja ilta jatkuu yöhön asti jatkojen merkeissä. Tänä vuonna teemana on fantasia ja sen tuomat rajattomat mahdollisuudet.
Lue lisää

fuksiseikkailu kuva

28.9. HYYn Fuksiseikkailu

HYYn Fuksiseikkailu kerää taas kaikki Helsingin yliopiston fuksit yhteen kiertelemään ja kokemaan mitä erilaisempia rasteja ympäri Helsinkiä. Conduksella on oma rastinsa Gustavus Rexillä (Leppäsuonkatu 11), nähdään siellä!
Lue lisää

UP!pro2018_kansikuva pienennetty

11.9. UP!pro 2018

UP!pro tulee jo kolmannen kerran! Mikä UP!pro, saattaa joku kysyä? UP!pron tarkoituksena on tuoda opiskelijoille mahdollisuuksia kokeilla erilaisia urheilulajeja, joita ei välttämättä muuten uskaltaisi tai kehtaisi käydä kokeilemassa. Haluaisitko esimerkiksi kokeilla miekkailua tai sirkustaiteilua? Nämä molemmat on mahdollista kokea UP!pro:ssa. Hanki siis lippusi ja tule kokemaan uutta!
Lue lisää

WhatsApp Image 2018-08-26 at 12.53.24

26.9. Conduksen merkkimarkkinat – hanki oma Conduksen laulukirja

Lukuvuoden ensimmäiset Conduksen merkkimarkkinat tulevat syyskuun lopussa! Paikan päällä voit tehdä hienoja merkkilöytöjä Conduksen, jäsenjärjestöjen sekä yhteistyökumppaneiden pöydistä ja kannattaa (fuksit varsinkin) tietenkin ostaa itsellesi Conduksen iki-ihanan laulukirja, mitä varmasti tulet tarvitsemaan opiskelu-urasi kaikilla sitseillä! Markkinat järjestetään Minervassa K1-kerroksessa klo 10-14.
Lue lisääMuut tapahtumat


10.10. Condus Amazing Race
Penkereen suurin suunnistusmayhem tulee taas, oletko valmis? Lisätietoa tulossa myöhemmin!

16.10. International Sitsit @Alina-sali
Stay tuned, more information will come!

1.11. Conduksen hyvinvointitapahtuma
Marraskuu aloitetaan erittäin tärkeän asian, nimittäin hyvinvoinnin, parissa! Vielä pääset mukaan ideoimaan ja tekemään yhdessä tätä mieletöntä teemailtaa. Ensimmäinen tapaaminen on 4.9. Tule paikalle tai ole yhteydessä meihin, jos kiinnostuit!
Facebook-ryhmä

24.11. HYYn 150. vuosijuhla

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta juhlii 150. vuosijuhliaan. Tiedossa on varmasti unohtumattomat bileet, joista tullaan puhumaan pitkään!

Comstart!-improt

Comstart! on Conduksen improvisaatiokerho, joka järjestää improvisaatioharjoituksia koko syksyn. Comstart! voi toimia ponnahduslautanasi Käyttiksen speksiin, joten mikäli haaveilet näytteleväsi speksissä, tule treenaamaan Comstart!:n kanssa!

29/08/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
12/09/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 707
26/09/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
10/10/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
24/10/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
07/11/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
21/11/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 707
05/12/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706
19/12/2018 16:00 – 18:00 Aurora, draama 706


Tulevat hallituksen kokoukset ja toimikuntien kokoukset


Hallituksen kokoukset:

17.9. klo 18 @ Gustavus Rex (Leppäsuonkatu 11)
8.10. klo 18 @ Gustavus Rex (Leppäsuonkatu 11)

Toimikuntien kokoukset:

10.9. Condus International Committee Meeting klo 16-18 @ Conddoori
18.9. Opintotoimikunnan tapaaminen klo 18-22 @ Gustavus Rex
20.9. Yhdenvertaisuustoimikunnan tapaaminen klo 17-19 @ ConddooriCondus International Committee

Condus International Committee is a place for all students interested into traveling, studying abroad and hanging around campus with new friends from all of the world.

You are welcomed to join in and bring new ideas for student activities or just to hang out and have fun. Maybe you would like a movienight, sighseeing on a tram, swimming in a sea pool, amusement park, excursions, sitsit, hangout night e.g.

Please sign in to our facebook pages to be in touch with others and to follow up the upcoming thrilling program infos.

Facebook-group

By the way Condus International Committee is organizing a big sitsit this October so stay tuned, check out Condus’ Facebook events and your e-mail and why not join the committee!


Fuksikuvakilpailu

Fuksisyksy on ainutlaatuista aikaa – kannustamme nauttimaan siitä täysin siemauksin sekä jakamaan hauskat hetket myös muille. 😄 Condus avaakin jälleen perinteisen fuksikuvakilpailun! 📷 Jaa unohtumattomin, hauskin tai muuten vaan hassuin hetkesi fuksisyksyltä ja tägää se #condusfuksi18. Muistathan kysyä luvan kaikissa kuvassa olevilta. Paras kuva palkitaan! 🎉 Kilpailuaika on 30.9. saakka. Jos jaat kuvan Instagramissa, on sinulla oltava julkinen tili, jotta hallituksemme pääsee näkemää kuvan. Jos sinulla ei ole Instagramia tai et halua tehdä tilistäsi julkista, voit osallistua myös lähettämällä kuvan meille sähköpostilla osoitteeseen hallitus[a]condus.fi.Opintoasiat


Ongelmia opinnoissa – ole vailla huolia
!

Onnittelut opiskelupaikasta uusi fuksi! Sinua odottaa unohtumaton seikkailu yliopistoelämässä.

Kuten kaikissa seikkailuissa, niin välillä tulee vastoinkäymisiä opintojen sujuvuudessa. Se voi olla tiedekunnan uusiutunut käytäntö, haasteita opettajan kanssa tai jokin suurempi koulutuspoliittinen pähkinä. Ole silloin yhteydessä edunvalvontaan! Oli huolesi mikä tahansa, tiedekunnan edunvalvojat mielellään auttavat. Aina voit ensin aloittaa oman ainejärjestösi edunvalvojista (esimerkiksi jos opiskelet luokanopettajaksi tai yleis- ja aikuiskasvatustiedettä, ole yhteydessä Peducan edunvalvontatiimiin).

Vakavimmista tai laajemmista aiheista kannattaa lähestyä meitä, Conduksen edunvalvojia, sillä voimme tarvittaessa viedä asian eteenpäin tiedekunnan johtoryhmille tai Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaan. Jos et ole varma kehen olla yhteydessä, niin aina voit lähettää viestiä meille ja kysyä! Sähköposti löytyy alhaalta.

Ja mikäli koet itse olevasi valmis puuttumaan epäkohtiin ja vaikuttamaan tiedekunnassa, liity meidän mukaan! Yhdessä saamme kaikkien opiskelut paremmiksi.

edunvalvonta[a]condus.fi

Opintotoimikunta

Conduksen opintotoimikunnassa yhdistyvät tiedekunnan sisäinen yhteistyö, vaikuttaminen ja hyvä meininki. Opintotoimikunnan tapaamisissa keskustellaan rennosti tiedekunnan ajankohtaisista asioista ja ratkotaan yhdessä ongelmakohtia. Kaikki opiskelijat ovat yhtä tervetulleita osallistumaan tapaamisiin, olit sitten juuri opintosi aloittanut fuksi tai jo useamman vuoden opiskellut.

Conduksen opintotoimikuntaan voit liittyä ihan milloin vain liittymällä Facebook-ryhmään (linkki alempana). Ryhmässä tiedotetaan seuraavasta opintotoimikunnan tapaamisesta ja voit myös vain seurata ajankohtaisia opintoasioita sekä ottaa osaa keskusteluun, mitä siellä käydään.

Facebook-ryhmä


Tiedekunnan terveiset


Muutoksia opiskelijapalveluiden koulutusten vastuuhenkilöissä

  • Elisa Huotari, suunnittelija opetusharjoittelut
  • Anna-Maija Seppänen, opintoneuvoja, opintoneuvonta ruotsiksi: yleinen- ja aikuiskasvatustiede, lastentarhanopettajankoulutus ja luokanopettajan koulutus
  • Aija-Maaria Törnroos, koulutussuunnittelija, käsityönopettajan opintosuunta
  • Milla Ventoniemi, opintoneuvoja, käsityön- ja kotitalousopettajien opintosuunnat
  • Venla Virtanen, koulutussuunnittelija, Siltavuorenpenkereen lukujärjestyssuunnittelu

Pyydämme yhteydenottoja osoitteen siltavuori-student[a]helsinki.fi kautta, jotta viestit kohdentuvat oikealle henkilölle.

Uusi kasvatustieteiden maisteriohjelma käynnistyi

Uusi kasvatustieteiden maisteriohjelma astui voimaan 1.8.2018. Opiskelua saa jatkaa vanhalla ohjelmalla 31.7.2020 asti. Siirtymistä uuteen suositellaan, mikäli maisterivaiheen opinnot ovat vasta aivan alussa.