Condus månadsbrev 4/2018

heart-attack-3177360_1920

Vålmoende i vardagen  – SOOLin ja Conduksen arjen hyvinvoinnin ABC

Tisdagen den 17.4 ordnas på Minervatorget en lärorik och givande skolningskväll! SOOL och Condus slår ihop sig och uppfyller en skolning med temat ABC för välmående i vardagen. På evenemanget talar Finska Röda Korset, Nyyti ry och Susanna Jokimies. Anmälning är igång, och här finns anmälningsblanketten.

Detta evenemang ordnas enbart på finska, men du är välkommen och delta även på svenska! Mera information på svenska fås från e-posten info[a]condus.fi.

Facebook-evenemang


Kommande evenemang

cheers-839865_1920

Pussikalja-appro med Kompleksi 23.4

Vad skulle väl vara ett bättre sätt att inleda vappenveckan än att strosa genom parker med kompisar njutandes av förfriskningar? Condus och Kompleksi ordnar Pussikalja-approt som redan blivit en tradition under vappenveckan. Kom med och inled vappen i trevlig och ledig anda tillsammans med medstuderande! Mera information följer snart.

WhatsApp Image 2018-04-11 at 17.38.27

Märkesmarknaden 26.4
Vappen, studerandenas favorithändelse, skymtar redan inom snar framtid! På märkesmarknaden hittar du Condus medlemsföreningars bord och kan skaffa de finaste märkena till din halare – lämpligt innan vappen! Märkesmarknaden i Minerva på K1-våningen kl. 10-14.
Facebook

Vappureha 2018 kansikuva pixlr

Vappureha 30.4 (FULLSATT)
Vad är tydligaste tecknet på att våren har kommit? Är det fåglarnas sång eller naturen som blomstrar? Det är ju Vappen förstås! Limes, Matlu, Condus, Kannunvalajat och Biosfääri ordnar igen vårens hetaste party! Dra på dig halaren, knyt ärmarna runt midjan, studentmössan på och kom med oss och fira en oförglömlig Första Maj 2018!
Facebook


Restaurant_ships_on_the_river_Aura_in_Turku 1

Till AATU med Condus 16.5
När vi har överlevt vappen och studiegrejerna börjar vara bakom oss, vad är då ett bättre sätt att koppla av än att åka till AATU (Akateeminen Aurajokilaivurintutkinto) med Condus. AATU är den årliga akademiska auraåbåtsmannaexamen, där man, som namnet antyder, besöker restaurangbåtarna vid Aura ås strand. Dra på dig kaptenshatten och kom med Condus till Åbo för att erövra båtarna på Aura å! Mera information följer i april.
Facebook


 Muut tapahtumat

23.4. Vappu-Hoplop (FULLSATT)

27.4. Allas Sea Pool with Condus International Committee

1.5. Vappen

24.5. HYY & Storsits 2018


Kommande styrelse- och utskottsmöten

Styrelsemöten

3.5 kl. 17 på Gustavus Rex, Alkärrsgatan 11

Utskottsmöten

16.4. kl. 17 Studieutsköttsmöten @Conddoori


Arbetslivsansvarig och jämlikshetsanvarig sökes!


Arbetslivsansvarig
Studietiden är underbar och oförglömlig, men ibland är det bra att rikta sin blick mot framtiden. Pedagoger har breda arbetsmöjligheter, men med vad allt kan man faktiskt arbeta med? Om du vill komma med och ta reda på detta med Condus och dela med dig din kunskap i form av arbetslivsevenemanger, så kom med som arbetslivsansvarig! Arbetslivet väntar på oss alla i framtiden, så varför inte vara med och ordna t.ex. cv-workshops och lära sig något nyttigt med samma!

Jämlikhetsansvarig
Jämlikhet är ett av de viktigaste och mest aktuella temana inom föreningsverksamheten. Skulle du vilja göra Condus verksamhet ännu mer tillgänglig, trygg och trevlig för alla? Är allas trivsel nära ditt hjärta? Jämlikhetsperspektivet är viktigt både inom planerandet av evenemang och i kommunikation – Condus vill att alla ska ha en äkta möjlighet att delta i verksamheten och få sin röst hörd. Condus jämlikhetsutskott samlar också medlemsföreningarnas jämlikhetsansvariga, och de som är intresserade av dessa frågor, till utskottet. I denna post får du tillsammans med andra fundera kring hur jämlikheten inom föreningarna kan utvecklas vidare.

Intresserad? Kontakta oss: hallitus[a]condus.fi.


Idrottsrundan UP!pro 2018 kommer, följ oss i sociala medier!

Planerna för höstens rörelserika studieevenemang idrottsrundan UP!pro är igång! Tvärvetenskaplig arbetsgruppen flitar att göra det här evenemanget möjligt, och nu har du en chans att kika bakom kulissen! UP!pro ordnas på onsdagen 12.9. Följ oss i sociala medier och se hur projektet utvecklas! I tillfället postar vi tyvärr bara på finska och engelska.

Facebook-sidan: https://www.facebook.com/upproyhdessaylos/?ref=br_rs

Instagram: @uppro_yhdessaylos


Fakultetens hälsningar

Studentservicen har tagit i bruk ett tidsbeställningssystem

Som studerande kan du boka en personlig tid för studierådgivning. Om du känner att ditt ärende kräver mer ingående behandling, kan du boka en mottagningstid via Studentservicens tidsbeställningssystem. När du bokar tid, skriv ett kort meddelande på bokningssidan där du berättar mera om ditt ärende.

Bekanta dig med tidbeställningssystemet!


God vår och sommar!

Det här är vårens sista månadsbrev. Condus önskar alla en rolig och solig vår och väldigt avkopplande sommar! Nästa månadsbrev publiceras i början av hösten.

 

beautiful-bird-bloom-268496