Conduksen kuukausitiedote 2/2018

Tule mukaan Condukseen!

Haemme Condukseen mahtavia ja ihania tyyppejä erilaisiin tehtäviin. Tule tekemään toiminnasta juuri sinun näköistäsi ja entistäkin parempaa! Mukaan Condukseen? -kohdasta löydät lisää tietoa haettavista paikoista.

Condus on kasvatustieteellisen tiedekunnan yhteistyöjärjestö. Lisää infoa löydät nettisivuiltamme  ja ainejärjestösi sähköpostilistan kautta. Kuulumalla omaan ainejärjestöösi, kuulut automaattisesti myös Condukseen! Tästä löydät jäsenjärjestömme.


Conduksen hallitus on järjestäytynyt

Conduksen hallitus on järjestäytynyt 10.1.2018.

Puheenjohtaja: Eevi Laaksovirta
Varapuheenjohtaja: Saara Tahvanainen
Varapuheenjohtaja: Emma Heikkilä
Taloudenhoitaja: Kaisa Väätäinen
Sihteeri: Sanni Palomäki

Opintovastaavat: Ella Rönkkö, Eeva Hastell ja Wilson Nuckols
Tapahtumavastaavat: Riku Kallio, Reetta Peltonen ja Robert Miettunen
Tilavastaava: Lovisa Hirvonen
Tiedottaja: Pauliina Laamanen
Hyvinvointivastaava: Sanni Palomäki
Monikielisyysvastaava: Emma Heikkilä

Täältä löydät koko hallituksen yhteystiedot.

Avoimet paikat

Tuutorvastaava
Kansainvälisyysvastaava
Yhdenvertaisuusvastaava
Ympäristövastaava
Comstart!-vastaava

Näihin vastuualueisiin voi hakea lähettämällä avoimen hakemuksen osoitteeseen hallitus[a]condus.fi. Lisätietoa alta.


Mukaan Condukseen?

Tuutorvastaavaksi?

Muistatko, kun itse tulit uutena opiskelijana yliopistolle? Oliko fuksivuosi elämäsi parasta aikaa ja haluaisit auttaa myös muita kokemaan fuksivuoden ihanuuden? Lähde siis Conduksen tuutorvastaavaksi! Tuutorvastaavana koordinoit kaikki tiedekunnan tuutorit yhteen ja pääset mukaan kehittämään tuutortoimintaa yhdessä tiedekunnan tuutoreiden kanssa, sekä järjestämään syksyn huikeinta fuksitapahtumaa eli Conduksen fuksiaisia!

Kansainvälisyysvastaavaksi?

Tapahtumien tekoa, uusia ihmisiä monista eri maista ja englanninkielen harjoittelua. Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan Conduksen toimintaan kansainvälisyysvastaavaksi? Tarvitsemme henkilön koordinoimaan kansainvälisyystoimikunnan (Condus International Committee) toimintaa. Tähän kuuluu esimerkiksi yhteistyö jäsenjärjestöjen kansainvälisyysvastaavien ja kansainvälisyystuutoreiden sekä tiedekunnan kanssa, tapahtumien suunnittelu ja toteuttaminen yhteistyössä vaihto-opiskelijoiden ja kansainvälisyysaktiivien kanssa ja jopa ekskursioilla käyminen, esimerkiksi viime vuonna vaihto-opiskelijat pääsivät kokeilemaan avantouintia!

Yhdenvertaisuusvastaavaksi?

Yhdenvertaisuus on järjestötoiminnan tärkeimpiä ja ajankohtaisimpia teemoja. Haluaisitko tehdä Conduksen toiminnasta entistä saavutettavampaa, turvallisempaa ja kaikille mukavampaa? Onko kaikkien viihtyvyys sinulle sydäntä lähellä? Yhdenvertaisuusnäkökulma on tärkeä niin tapahtumien suunnittelussa kuin viestinnässäkin – Condus haluaa, että kaikilla on aito mahdollisuus osallistua toimintaan ja saada äänensä kuuluviin. Yhdenvertaisuustoiminta Conduksessa kerää myös jäsenjärjestöjen yhdenvertaisuusvastaavat sekä näistä asioista kiinnostuneet omaan toimikuntaansa, yhdenvertaisuustoimikuntaan. Tässä pestissä pääset omalla persoonallasi ja yhdessä muiden kanssa ideoimaan, miten yhdenvertaisuutta järjestöissä voi kehittää entisestään.

Ympäristövastaavaksi?

Ympäristövastaavan päätoimena on järjestää ympäristötoimikunnan kokouksia, joissa pääsee suunnittelemaan omannäköistään toimintaa yhdessä samanmielisten ihmisten kanssa. Aikaisempina vuosina järjestettyjä ympäristötapahtumia ovat olleet esimerkiksi Kirppisappro ja Autoton penger. Toiminnan painopisteenä on Conduksen toiminnan muuttaminen entistä ympäristöystävällisempään suuntaan ja ympäristöasioista tiedottaminen jäsenille.

Comstart!-vastaavaksi?

Comstart! on Conduksen nukuksissa ollut improvisaatiokerho, joka järjestää avoimia improja kaikille conduslaisille. Comstart!-vastaavan ei tarvitse ohjata improja (ellei halua), vaan tulee varata tilat ja rekrytä vetäjät harjoituksille. Toimintaa saa viedä täysin oman maun mukaan eteenpäin, minkäänlaisia tulostavoitteita ei ole.


Tule mukaan TaComoon!

Tapahtumatiimi toivottaa kaikki toiminnasta kiinnostuneet jäsenensä tervetulleiksi tapahtumajaos TaComoon! Koetko suurta paloa erilaisten juhlien, kuten sitsien tai vuosijuhlien järjestelyjä kohtaan? Osaatko taitella juuri oikeanlaisen joutsenen? Onko sponsoreita pyytävissä sähköposteissasi sitä jotakin, jolla yritysten kukkaron nyörit löystyvät? Vai kiinnostaako enemmän liikunta-appron järjestäminen?

Jos vastasit mihinkään näistä kyllä (tai ihan vain nautit organisoinnista tai käsillä näpertämisestä), olet etsimämme henkilö! Conduksen tapahtumien ideoiminen ja järjestäminen on hauskaa, sopivan haastavaa ja oiva tilaisuus tutustua muihin opiskelijoihin yli oppiainerajojen! Toiminnassa saa olla mukana ihan niin suurella tai pienellä työpanoksella kuin itse haluaa ja mukaan saa hypätä missä vaiheessa vuotta tahansa!
Tacomo Facebookissa


Tulevat tapahtumat

Helmikuussa

MERKKIMARKKINAT 8.2.

Tule tekemään uusia löytöjä haalareihisi sopivasti ennen laskiaista! Merkkimarkkinoilta löydät Conduksen jäsenjärjestöjen pöydät sekä yhteistyötahon Merkitsijät. Lisää tietoa täältä.

LASKUHUMALA 13.2.

Kun Laskiaisriehan jälkeen varpaita paleltaa ja kurkkua kuivaa, on aika siirtyä Biosfäärin, Conduksen, Kannunvalajien, Limeksen, Matlun ja TYT:n poikkitieteellisiin megabileisiin Kaivohuoneella. Liput kustantavat vain 3€ (+3€ narikkamaksu). Lipun hintaan sisältyy myös upea Laskuhumala-haalarimerkki! Lisää tietoa täältä.

22.2. HYYn virityspäivä, lisätietoa täältä.

Maaliskuussa

12.3. Conduksen kevätsitsit @ Alina-sali

13.- 17.3. Käyttiksen speksi: Häkkilintuja @ Teatteri Forum

Huhtikuussa

7.4. Conduksen 14. vuosijuhlat

COOMDUS, lisätietoa tulossa myöhemmin!


Tulevat hallituksen ja toimikuntien kokoukset

Yhdistyksen kevätkokous 21.2. klo 18 @ Gustavus Rex
Lisää tietoa täältä.

Hallituksen kokoukset:
28.2. klo 17 @ Gustavus Rex
21.3. klo 17 @Gustavus Rex
12.4. klo 17 @Gustavus Rex
3.5. klo 17 @Gustavus Rex

Toimikuntien kokoukset:
7.2. Opintotoimikunnan kokous klo 16 @Gustavus Rex


Opintoasiat

Hae opiskelijaedustajaksi Kasvatustieteellisen tiedekunnan toimielimiin!

Vuoden vaihteessa vapautui monia opiskelijaedustaja paikkoja Kasvatustieteellisen tiedekunnan sisäisissä työryhmissä ja toimikunnissa. Nämä ovat loistavia vaikuttamisen mahdollisuuksia tiedekunnan sisällä! Opiskelijaedustus näissä ryhmissä ei ole kovin aikaa vievää, riittää että osallistuu kyseisten elimien kokouksiin ja tarvittaessa osallistuu elimien prosessien päätöksentekoon sekä viestittää näistä päätöksistä eteenpäin. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, yleinen kiinnostus riittää. Sinun ei tarvitse olla yksin vastuun kanssa, vaan Conduksen opintotoimikunta toimisi sinun pääasiallisena tukena ja apuna aina sitä tarvittaessa!

Haku suoritetaan lomakkeen kautta, hakea voi 28.2. mennessä. Linkki lomakkeeseen 

Jos haluat lisätietoa jostakin elimestä, lähetä viestiä tänne: edunvalvonta[a]condus.fi

Kyseiset elimet ovat nämä:

 

Viralliset toimikunnat

Opetustaitotoimikunta (edistää tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön opetustaidon kehittämistä laadullisesti korkeatasoiseksi ja monipuoliseksi): kolme vapaata paikkaa

Valintalautakunta (valintojen oikaisupyynnöt): yksi varsinainen paikka + yksi varapaikka

YVV-toimikunta (yhteiskunnallinen vuorovaikutus): 1-2 vapaata varsinaista paikkaa + varapaikka

Työryhmät

Valintatyöryhmä (valintaperusteiden ja valintojen valmistelu): yksi varsinainen paikka + yksi varapaikka, jotka ovat samat kuin valintalautakunnassa

Opetustoimikunta (koulutusohjelmien yhteisiä opintoasioita valmisteleva työryhmä): yksi varsinainen paikka+ yksi varapaikka

Tasa-arvoryhmä: yksi varsinainen paikka + yksi varapaikka

Kansainvälisten asioiden ryhmä: yksi varsinainen paikka + yksi varapaikka


Tiedekunnan terveiset

Tuutorhaku lukuvuodelle 2018–2019

Tuutorhaku alkaa maanantaina 29.1.2018 ja päättyy maanantaina 12.2.2018.

Lue lisää tuutoroinnista!

Opiskelijavaihtohaku 2018–2019

Opiskelijavaihtohaku alkaa torstaina 1.2.2018 ja päättyy torstaina 15.2.2018. Haussa ovat vaihtopaikkoja kesäkursseille 2018, yhden lukukauden tai lukuvuoden ajalle 2018–2019 sekä kalenterivuodelle 2019.

Tutustu tarkemmin vaihtohakuun!

Kasvatustieteiden tiedonhankinnan koulutukset keväällä 2018

Helsingin yliopiston kirjasto tarjoaa tiedonhankinnan koulutusta kasvatustieteellisen tiedekunnan seminaarityön ja opinnäytteen tekijöille kevätlukukauden 2018 aikana. Koulutuksessa perehdytään mm. omasta aiheesta kertomiseen, avainsanojen valitsemiseen, lähteiden arviointiin, tiedonhaun eri kanaviin, kasvatustieteen kannalta keskeisiin tietokantoihin sekä RefWorks-viitteidenhallintaohjelmaan ja viittaustyyleihin.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen WebOodissa.

Koulutuksen materiaalit löytyvät myös verkosta.

Opintoneuvonnassa otettu käyttöön ajanvarausjärjestelmä

Opiskelija voi varata henkilökohtaisen ajan opintoneuvontaan. Jos tuntuu, että asiasi vaatii perusteellisempaa paneutumista, voit varata vastaanottoajan Opiskelijapalveluiden ajanvarausjärjestelmän kautta. Kirjoitathan ajanvarauksen yhteydessä viesti-kenttään mahdollisimman tarkasti mitä asiasi koskee, jotta pystymme perehtymään asiaasi etukäteen!

Tutustu ajanvarausjärjestelmään tästä.

Kasvatustieteellisen tiedekunnan uusi johto

Kasvatustieteellisen tiedekunnan toimintaa johtavat 1.1.2018 alkavalla nelivuotiskaudella:

  •    Dekaani Johanna Mäkelä
  •    Varadekaani Arto Kallioniemi (yhteiskunnallinen vuorovaikutus, KV-asiat ja tasa-arvoasiat)
  •    Varadekaani Kristiina Kumpulainen (tutkimusasiat)
  •    Varadekaani Anu Laine (opetusasiat, dekaanin varahenkilö)
  •    Kasvatustieteiden osaston johtaja Riitta Jyrhämä

Muutoksia Opiskelijapalveluiden ruotsinkielisten koulutusten vastuuhenkilöissä

Jatkossa kasvatustieteellisen tiedekunnan ruotsinkielisten koulutusten vastuuhenkilöt ovat:

  •    Amy Rönnberg 30.1.2018 asti (koulutussuunnittelija, pedagogik & praktiker)
  •    Emilia Juslin 2.1.2018 alkaen (koulutussuunnittelija, pedagogik & praktiker)
  •    Emmi Toivio (koulutussuunnittelija, klasslärarutbildningen, ämneslärarutbildningen, barnträdgårdslärarutbildningen)
  •    Emmi Kyröläinen (ruotsinkielinen opintoneuvonta)

Pyydämme yhteydenottoja osoitteen siltavuori-student[a]helsinki.fi kautta, jotta viestit kohdentuvat oikealle henkilölle.