Conduksen kuukausitiedote 5/2017

Tämä on Conduksen kuukausitiedote, joka julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Detta är Condus månadsbrev som publiceras på finska, svenska och engelska.
This is a monthly newsletter of Condus published in Finnish, Swedish and English.

Seuraa Condusta sosiaalisessa mediassa: @condusry
FacebookInstagram & Twitter.

Tiedote sisältää:

  1. Tulevat tapahtumat
  2. Conduksen hallituksen tulevat kokoukset
  3. Toimikuntien tulevat kokoukset
  4. Opintoasiat
  5. Tuutorsafkat
  6. Tuutoreiden hengausilta
  7. Laulukirja kuntoon! OSA 2
  8. Europe Day International Flea Market

1. TULEVAT TAPAHTUMAT

28.4. Kompleksin pussikalja-appro
29.4. Condus ❤ Intelligenzia Beer Pong -turnaus klo 18 @ Gustavus Rex
30.4. Vappureha klo 20-04 @Nosturi
1.5. Vappupäivän piknik klo 9 @Kaivopuisto
3.5. Laulukirja kuntoon! Osa 2 klo 18 @Gustavus Rex
9.5. Europe Day International Flea Market klo 14-18 @Kaisaniemi
11.5. Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto klo 14-06 @Turku (Ilmoittautuminen päättynyt)
16.5. Conduksen ylimääräinen yhdistyksen kokous klo 18 @Gustavus Rex
17.5. Laulukirja kuntoon! Osa 3 klo 17 @Gustavus Rex
19.5. Opintotoimikunnan sauna ja grilli-ilta
27.5. Condus goes Siivouspäivä: Condus myy ylimääräiset tavarasi puolestasi ja lahjoittaa tuototkin eteenpäin! (Lisätietoa tulossa pian!)

Tulossa syksyllä:
12.9. Up!Pro
14.9. Conduksen fuksiaiset
Condus Amazing Race


2. CONDUKSEN HALLITUKSEN TULEVAT KOKOUKSET

Conduksen hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille Conduksen jäsenjärjestöjen jäsenille. Kevään kaikki kokoukset järjestetään Gustavus Rexillä (Leppäsuonkatu 11). Tervetuloa mukaan!

ti 11.4. kello 17@Rex
to 4.5. kello 17@Rex

16.5. kello 18 @Rex Ylimääräinen yhdistyksen kokous
Käyttiksen muututtua kasvatustieteelliseksi Condus päivittää sääntönsä vastaamaan uudistunutta tiedekuntatilannetta. Sääntöuudistusta suunnitellaan yhteistyössä Conduksen jäsenjärjestöjen kanssa huhtikuun ajan, ja sääntömuutoksesta päätetään 16.5. järjestettävässä ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa.


3. TOIMIKUNTIEN TULEVAT KOKOUKSET

3.5. Ympäristötoimikunnan tapaaminen


4. oPINTOASIAT

Katsastus kevään aikana tapahtuneeseen

Kevääseen on mahtunut paljon muutoksia tiedekunnan rakenteen suhteen. Käyttäytymistieteellisestä tiedekunnasta tuli Kasvatustieteellinen tiedekunta logopedian ja psykologian siirtyessä Lääketieteelliseen tiedekuntaan ja kognitiotieteen sekä fonetiikan siirtyessä Humanistiseen tiedekuntaan. Samalla tiedekunta muuttui laitoksettomaksi, eli laitosten sijaan kaikki opiskelijat kuuluvat Kasvatustieteiden osastoon.

Kevään aikana on valmisteltu koulutuksia koskevia muutoksia, joista suurin tulee olemaan siirtyminen yhteiseen kandiohjelmaan. Tulevana syksynä kaikki tiedekunnan opiskelijat opiskelevat yhteisessä kandiohjelmassa. Tiedekunnan ainoan kandiohjelman sisällä on kuitenkin yhdeksän opintosuuntaa, jotka edustavat penkereelle jääviä koulutusohjelmia. Emme ole siis enää erillisiä koulutuksia, vaan opintosuuntia osana kasvatustieteiden kandiohjelmaa. Tämä tulee käytännössä tarkoittamaan esimerkiksi yhteisiä kursseja perusopintoihin.

Hallopedohjesääntö

Ylioppilaskunta valmistelee parhaillaan hallopedien eli hallinnon opiskelijaedustajien valintaa koskevaa ohjesääntöä. Nykyisestä vaalimenettelystä ollaan mahdollisesti luopumassa, ja tulevaisuudessa valintaa hoitaisi edustajiston nimeämä valintatoimikunta saapuvien hakemusten pohjalta.

Guide & Opinder

Opintoni-sivustolle (osoitteessa student.helsinki.fi) on lisätty linkit yliopiston uusiin työkaluihin, Guideen ja Opinderiin. Guiden on tarkoitus korvata Flamma; se on siis opiskelijan tietopankki, josta löytyy infoa niin harjoitteluista kuin opinto-oikeuksistakin. Guiden ulkoasu mukailee Opinto-sivuston ulkomuotoa. Opinder puolestaan helpottaa esimerkiksi kurssikavereiden ja opettajien kanssa kommunikointia. Opinderissa on mahdollista luoda ryhmiä erilaisia tarkoituksia varten sekä lähettää viestejä muille opiskelijoille ja lehtoreille. Näihin palveluihin on nyt mahdollista käydä tutustumassa omilla yliopiston tunnuksilla. Kaikkea sisältöä ei ole kuitenkaan vielä tuotettu ja varsinaisesti ne on tarkoitus ottaa käyttöön ensi syksynä. Myös Weboodi on tarkoitus korvata tai päivittää, mutta uuden palvelun käyttöönottoaikataulusta ei ole vielä varmuutta.

Opintotoimikunnan sauna- ja grilli-ilta perjantaina 19.5.

Järjestämme tämän kevään viimeisen tapaamisen rennommissa merkeissä Marjaniemessä. Luvassa saunomista ja grillailua nyyttärimeiningillä. Uimarannalle on vain pieni kävelymatka, joten uikkarit mukaan ja talviturkkia heittämään! Kaikki opintoasioista ja grillaamisesta tai saunomisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Lisätietoa tulossa Conduksen opintotoimikunnan facebook-ryhmään.


5. TUUTORSAFKAT

Condus järjestää oman tuutorkoulutuksen tuutorsafkojen muodossa. Tapahtuma on astetta rennompi kuin tiedekunnan koulutukset ja tarkoituksena on syödä hyvää ruokaa ja tutustua toisiin tuutoreihin samalla kun saatte hyödyllistä infoa. Lisätietoa saa Facebook-eventistä.


6. TUUTOREIDEN HENGAUSILTA

Toukokuussa järjestetään kaikkien Conduksen tuutoreiden bondailutapahtuma, jossa tarkoituksena on ryhmäytyä rennoissa merkeissä. Kaikkien opintosuuntien tuutorit valmistelevat leikin, jonka he vetävät muille tuutoreille. Tapahtumasta saa siis leikki-ideoita ensi syksyä varten samalla kun pääsemme tutustumaan toisiimme. Aika ja paikka tarkentuu pian, seuratkaa Conduksen Facebookia ja tuutortoimikunnan ryhmää!


7. LAULUKIRJA KUNTOON! OSA 2

Conduksen ihana sininen laulukirja kokee keväällä 2017 suuren myllerryksen, kun sen sisältöä uudistetaan huomioiden vanhat helmet. Tarkoituksena on käydä läpi laulukirjan sisältö ja tehdä tarvittavat päivitykset ja kenties lisätä muutama ihkauusi kappale. Nyt juuri sinulla on mahdollisuus päästä mukaan vaikuttamaan ja tekemään rakkaasta laulukirjastamme paras mahdollinen! Ei haittaa vaikket olisi ollut mukana ensimmäisellä tapaamiskerralla, tervetuloa mukaan! Lisätietoa Facebook-eventistä.


8. EUROPE DAY – INTERNATIONAL FLEA MARKET

Condus järjestää yhdessä Humanisticumin ja HYYn ympäristövaliokunnan kanssa Eurooppa-päivänä keväisen kirppistapahtuman kansainvälisissä tunnelmissa! Tule mukaan 9.5. klo 14-18 Kaisaniemen puistoon joko myymään omia tavaroitasi, katsastelemaan muiden tarjontaa tai vain tutustumaan uusiin ihaniin ihmisiin. Järjestäjien puolesta myytävänä on myös herkkuja! Lisätietoa löydät Facebook-eventistä.