Hae Conduksen hallitukseen!

Conduksen syyskokous pidetään torstaina 24.11.2016 klo 18:00 Gustavus Rexillä. Jos haluat hakea hallituksen, ilmesty kokoukseen tai laita sähköpostia hallitus[a]condus.fi.

Tässä vuoden 2016 hallituksen mietteitä omista vastuualueistaan ja hallitustoiminnasta! Toivottavasti innostut! Hallitustoimintaan ei tarvitse aikasempaa kokemusta, sillä innokuus on paljon tärkeämpää. 🙂

Puheenjohtaja

Tervehdys! Vuosi sitten näihin aikoihin päätin hakea Conduksen puheenjohtajaksi. Siitä tuli päätös, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Olen päässyt tekemään asioita laidasta laitaan: esittelemään Conduksen toimintaa, illallistamaan yliopiston johdon kanssa, ottamaan kantaa yliopiston toimintarakenteeseen, antamaan haastattelun Yle uutisille sekä tietysti edustamaan Condusta erinäisillä vuosijuhlilla. Parasta puheenjohtajuudessa onkin sen monipuolisuus. Se ei koskaan käy tylsäksi!

Puheenjohtaja on vastuussa käytännössä katsoen kaikesta. Hommaa kuitenkin helpottaa ihan valtavasti varapuheenjohtajat, joilta olen saanut aivan korvaamatonta apua ja tukea. Conduksessa puheenjohtajakolmikko katsoo, että toiminnan kaikki eri osa-alueet toimivat, ja lisäksi auttaa siellä missä apua tarvitaan. Vaikka puheenjohtaja onkin vastuussa hallituksen toiminnasta, tässä hommassa ei jää koskaan yksin, vaan hallitus tekee todella paljon asioita yhteisellä panoksella.

Pj-vuosi on ollut yliopiston antoisinta aikaa monella tapaa. Se on tuonut paljon haasteita ja oppimiskokemuksia mutta myös huikeita onnistumisia ja hyvää fiilistä. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on koko pakan pyörittäminen, mikä vaatii hyvää organisointikykyä ja järjestelmällisyyttä. Puheenjohtajaksi päästäkseen ei onneksi tarvitse olla mikään konkari, vaan aito innostus tätä hommaa kohtaan riittää!

pj

Opiskelu on elämän parasta aikaa, joten suosittelen ottamaan siitä irti mahdollisimman paljon!

Lisätietoja: pj[a]condus.fi

Olli Savisaari

Varapuheenjohtajat

Me olemme Conduksen varapuheenjohtajat, Pauliina ja Vivi!

Varapuheenjohtajana pääset toimimaan tiimissä puheenjohtajan ja toisen varapuheenjohtajan kanssa ja vaikuttamaan Conduksen toimintaan monipuolisesti! Varapuheenjohtaja huolehtii yleisten asioiden lisäksi kolmesta vastuualueesta Conduksessa. Yleisiin asioihin kuuluu muun muassa juoksevien asioiden hoitamista, yhteistyö muihin järjestöihin ja hallituksen sisäinen viestintä ja hyvinvointi. Näiden lisäksi olemme puheenjohtajien kesken jakaneet vastuualueet, joita hoidetaan yhdessä vastaavien kanssa. Pauliina on tänä vuonna vaikuttanut erityisesti edunvalvonnan saralla, sekä huolehtinut tuutoroinnista ja hallituskummeilusta jäsenjärjestöihin. Vivin kontolla on taas ollut tapahtumat, kansainvälisyys ja tiloista huolehtiminen! Varapuheenjohtajan rooli onkin paras juuri sen vuoksi, että se on räätälöitävissä pitkälti oman kiinnostuksen mukaan. Homma vaatii vastuun ottamista ja joskus myös pitkiä järjestöpäiviä, mutta vuosi on todellakin ollut sen arvoista! Apu ja tuki on myös aina lähellä, sillä tiimissä toimitaan yhdessä huipputyyppien kanssa! Lisätietoja Pauliinalta ja Viviltä: pj [a]condus.fi.

vpj

Sihteeri

Hakeuduin sihteeriksi, koska halusin mukaan Conduksen hallitustoimintaan, mutta halusin tietää mahdollisimman pitkälle etukäteen mitä minulta vaaditaan ja kuinka monta viikkotuntia tehtäviin kuluu. Sihteerin virka on siitä mainio, että omat pakolliset tehtävät ovat aika suoraviivaisia ja pienen totuttelun jälkeen sujuvat vaivattomasti: pysy hereillä kokouksissa, kirjoita pöytäkirja (ja sen päätöskooste nettiin) ja huolehdi pöytäkirja tarkastettavaksi. Ajoittain tee pöytäkirjanote tai puoltolauselma hallintotyöstä opintopisteitä hakevalle, ehkä päivitä Conduksen ansionauharekisteri kun sen aika tulee. No biggie. Pöytäkirjoja puuhastellessa pysyt ainakin hyvin kärryillä siitä, mitä opiskelijaelämässä tapahtuu. Mitään erityisiä kirjanpidollisia taitoja et tarvitse, vaan yliopisto-opiskelijan normaalit luku-, kirjoitus-, kieli- ja tietotekniikkataidot riittävät (allekirjoittanut itse pitää kieliopista ja pilkunviilauksesta turhankin paljon, mutta kaikilla meillä on ristimme kannettavanamme). Sinun ei myöskään tarvitse tietää valmiiksi kaikkea Conduksen toiminnasta. Kaiken tarvittavan tiedon saat perehdytyksessä.

Ja se ‘mainio’ osuus tulee siis tässä:
Näiden tehtävien jälkeen sinulla on vapaat kädet osallistua muiden vastuualueiden toimintaan niin paljon kuin vaan jaksat. Tapahtumat, opintoasiat, ympäristö, yhdenvertaisuus? Ei tarvitse olla näiden alueiden hallitusvastaava ollakseen niissä mukana, vaan asioita hoidetaan yhteisvoimin. Hallitusporukka on tiivis yhteisö, jossa projektit, vastoinkäymiset, onnistumiset, kaikki ilot ja surut ovat yhteisiä. Jokainen voi tuoda pöytään omat erityiset taitonsa ja niille löytyy varmasti käyttöä hallituksen ja koko Conduksen opiskelijaväestön hyväksi.
sihteeri

Lisätietoja: sihteeri[a]condus.fi.

”6/5, suosittelen.”
-Vilma Heinisuo, sihteeri 2016

Taloudenhoitaja

Taloudenhoitajana sinulla on pääsy Conduksen rahoihin, talouden suunnitteluun ja karhukirjeiden lähettelyyn. Oon oppinu näiden kahden viime vuoden aikana aivan mielettömästi kaikkea uutta ja olenkin nykyään tilinpito-ohjelman prokäyttäjä. Taloudenhoitajana pääsee tekemään talousarviota ja vaikuttamaan mihin Condus rahojaan käyttää vuoden aikana. Taloudenhoitaja on myös erityisesti yhteistyössä puheenjohtajan kanssa, jotta talous rullaa haluttua polkua sekä tapahtumavastaavien kanssa, jotta pysytään kärryillä tapahtumien budjeteista. Itse en tiennyt kirjanpidosta yhtään mitään kun aloitin ensimmäisen vuoteni taloudenhoitajana, mutta homma onkin osoittautunut sen verran mukavaksi, että olen toiminut pestissäni kaksi vuotta putkeen 😀
talous

Lisätietoja: taloudenhoitaja[a]condus.fi

Terkuin Saara

Edunvalvonta

Conduksen opintovastaavana pääset tiedekunnan ytimeen. Opintovastaavana pääsee luomaan hyvän kokonaiskuvan siitä, miten tiedekunta toimii ja verkostoitumaan niin tiedekunnan kuin yliopistonkin sisällä. Eri ainejärjestöjen kanssa yhteistyön tekeminen auttaa ymmärtämään paremmin, mitä muut käyttisläiset opiskelevat, ja samalla käsitys käyttiksen opintojen sisällöistä laajenee ja syvenee.

Conduksen edunvalvontaan liittyy vahvasti Opintotoimikunta. Opintotoimikunta kokousti tänä vuonna pääsääntöisesti kuukausittain. Opintotoimikunnan tarkoitus on tuoda yhteen edunvalvonnasta kiinnostuneet käyttisläiset. Pääasiassa kokouksissa ovat paikalla ainakin ainejärjestöjen edunvalvojat. Opintotoimikunnassa keskustellaan ajankohtaisista aiheista, muodostetaan tarvittaessa yhteisiä mielipiteitä, jaetaan kokemuksia ja pohditaan myös kriittisesti sitä miten tiedekunnassamme opiskelijoiden ääni huomioidaan. Opintotoimikunta on tarvittaessa myös muodostanut työryhmiä, jos tarvetta sille ollaan huomattu. Näissä työryhmissä on esimerkiksi tehty opiskelijoiden ehdotus siitä, miten Iso pyörä -koulutusuudis voisi toimia tiedekunnassamme. Työryhmät ovat myös oiva tapa jakaa vastuuta ilman, että yksittäiset henkilöt kuormittuvat liikaa!

Toinen tärkeä osa-alue opintovastaavien hommassa on tiedekuntatason edunvalvonnasta vastaaminen ja Conduksen jäsenjärjestöjen oman edunvalvonnan avustaminen. Kuluneen vuoden aikana tähän hommaan on kuulunut esimerkiksi tiedekunnan kanssa keskustelu opinnäytetöiden arvosteluperusteista, uusien opiskelijapalveluiden ongelmakohdista ja sijaisuuskäytännöistä, sekä yksittäisten järjestöjen avustaminen erilaisissa ongelmissa, joita he ovat omassa edunvalvontatyössään kohdanneet. Leikkaukset, tutkintouudistus ja joidenkin oppiaineiden tiedekunnan vaihtumiseen liittyvät ongelmat ovat nousseet vahvasti esiin näissä tapauksissa.

ev

Tyypillisesti ainejärjestöt ottavat yhteyttä Condukseen kohdatessaan ongelmia, ja Condus koordinoi sekä sisäisesti että ongelmia kohdanneiden järjestöjen kanssa yhteistyössä, miten lähteä ajamaan asiaa eteenpäin. Erilaisia ongelmatilanteita ratkoessa saa korvaamattoman arvokasta kokemusta niin koordinointi- ja yhteistyötaidoista, ongelmanratkonnasta ja neuvottelutilanteista. Parhaimmillaan tunne siitä, että on onnistunut konkreettisesti helpottamaan joidenkin opiskelijoidemme vaikeuksia ja edistämään opiskelun sujuvuutta tiedekunnassa on todella palkitseva!
Lisätietoja saat vuoden 2016 opintovastaavilta Waltterilta ja Samulilta: edunvalvonta[a]condus.fi.

Tapahtumat

Järjestöhommat, elämän parasta aikaa!

Me päätettiin viime hetkillä lähteä Condukseen mukaan. Istuttiin yhdistyksen kokouksessa, kerrottiin olevamme kiinnostuneita tapahtumista ja TSADAM siellä me tammikuussa 2016 sit oltiin, ekassa upouuden ja ihanan hallituksen kokouksessa!

Hallitusvuosi on antanut niin paljon. Mahtavia uusia ihmisiä ympäri käyttistä ja sen ulkopuolelta, hauskanpitoa, hikeä, kyyneleitä ja onnistumisia. Ollaan saatu uusia kokemuksia, läheisiä ystäviä ja unohtumattomia muistoja. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun kymmenet – jopa sadat – ihmiset kiittää aivan loistavasta ja onnistuneesta tapahtumasta! Jos sä koet, että tapahtumien järjestäminen, erilaisiin ihmisiin tutustuminen ja yhdessä puurtaminen on sun juttu, lähde rohkeasti mukaan! Pääset tekemään monipuolisia tapahtumia risteilystä vujuihin ja amazing raceen, haastamaan itseäsi, harjoittelemaan organisointitaitoja ja pitämään lankoja käsissä.

tapahtumat

Tätä sä et kadu! Condus on parasta just nyt.

Jos jokin jäi mietityttämään laita meille sähköpostia: tapahtumat[a]condus.fi.

❤ Minna ja Eve

Viestintä

Halusin Conduksen hallitukseen, mutta en ollut päättänyt mikä pesti minua kiinnostaisi. Ajauduin järjestäytymiskokouksessa tiedottajaksi ja pesti on ollut todella hieno ja opettavainen!

tiedotus

Tiedottajalla ei ole toimikuntaa johdettavana eikä vastuualue jakaannu kenenkään kanssa, mutta silti tiedottaja saa olla yhteydessä päivittäin kaikkiin muihin hallituslaisiin – ja se on parasta tässä hommassa! Tiedottaja takuulla pysyy mukana muiden menoissa ja meiningeissä! Tiedottajan hommiin kuuluu koneella istuminen Facebookin ja nettisivujen parissa, sekä muualla somessa häärääminen, esimerkiksi Instagramissa ja Twitterissä. Tiedottaja on se, joka palkintojen jaon yhteydessä ottaa kuvia ja organisoi Facebook-seinän julkasuja. Tiedottajan hommiin kuuluu myös kuukausitiedotteen kokoaminen ja sisäisen viestinnän organisointi.

Ennakkotietoja ja -taitoja ei vaadita tähänkään pestiin, Innostus ja aktiivinen ote riittää! Tekemällä oppii ja perehdytys tiedottajan hommiin auttaa. Tule ja tee Conduksen tiedotuksesta oman näköisesi! Hallitustoiminta on parasta puuhaa ja mahdottoman arvokas lisä tulevaan työelämään.  Jos heräsi kysymyksiä, niin voit laittaa niitä Minnalle: tiedotus[a]condus.fi.

Tuutorointi

Conduksen tuutorvastaavan tehtävänä on toimia linkkinä tiedekunnan, ainejärjestöjen tuutorvastaavien ja käyttiksen tuutoreiden välillä. Tuutorvastaava on samalla Conduksen tuutortoimikunnan puheenjohtaja. Tuutortoimikunnan informaatio liikkuu toimikunnan fb-ryhmässä ja vuoden aikana toimikuntalaiset tapaavat toki kasvotustenkin.

Keväällä Conduksella on ollut tapana järjestää tuutorhaun käynnistyessä info-tilaisuus kaikille tuutoroinnista kiinnostuneille. Tuutorvastaava on mukana menossa tiedekunnan tuutorkoulutuksissa ja järjestää loppukeväästä myös Conduksen oman koulutuspäivän. Syksyllä tuutorvastaavan tärkein tehtävä on järjestää unohtumattomat Fuksiaiset käyttiksen uusille opiskelijoille!

Tuutorvastaavan to do -listalla on myös pari hauskaa skabaa somessa; ”Vuoden Fuksi” -kilpailu keväällä ja fuksikuvakilpailu syksyllä. Conduksen tuutorvastaavana toiminen on aivan hurjan hauska pesti, jossa tutustuu väistämättä uusiin tyyppeihin eri ainejärjestöistä. tuutorointi

Kannattaa lähteä mukaan!

Lisätietoja Minnalta: tuutorointi[a]condus.fi.

Yhdenvertaisuus

yvYhdenvertaisuusvastaavan tehtävänä on pitää huolta siitä, että järjestön toiminta on yhdenvertaista ja kaikki opiskelijat huomioivaa. Jokaisella opiskelijalla tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet edetä opinnoissa, osallistua Conduksen järjestämiin tapahtumiin ja näin olla osa yliopistoyhteisöä. Vastaavan vuosittaisiin hommiin kuuluu yhdenvertaisuussuunnitelman tarkistaminen ja päivitys tarpeen vaatiessa, koko käyttäytymis-tieteelliselle tiedekunnalle avoimen yhdenvertaisuus-päivän suunnittelu ja pitäminen sekä yhdenvertaisuus-toimikunnan puheenjohtajana toimiminen.
Mikäli ilmenee jotain kysyttävää, voit lähettää viestiä Eeville ja Brunellalle: yhdenvertaisuus[a]condus.fi.

Kansainvälisyys

Kansainvälisyysvastaavana pääsin vetämään uuden kv-toimikunnan ensimmäistä vuotta. Toimikunnan viestikanavana toimii aktiivinen fb-ryhmä ja jäseniä ovat ainejärjestöjen kv-vastaavat, osa kv-tuutoreista sekä kaikki muut kansainvälisyydestä kiinnostuneet. Kansainvälisyysvastaava koordinoi toimikunnan toimintaa joka järjestää erilaisia tapahtumia, jotka on suunnattu erityisesti tiedekuntamme vaihto-opiskelijoille. Kv-vastaavana pääseekin tutustumaan toimikuntalaisten lisäksi myös vaihtareihin, joita saapuu sekä kevään että syksyn alussa.
kvKansainvälisyysvastaava huolehtii myös muista eteen tulevista kansainvälisyyteen liittyvistä asioista sekä toimii usein järjestön kääntäjänä. Itse olen tehnyt käännöksiä vain englanniksi, sillä ruotsi ei ole vahvuuteni. Kv-vastaavan olisi hyvä huolehtia, että vaihtareilla on aina mahdollisuus osallistua tapahtumiin sekä mahdollisesti toimia linkkinä heidän edunvalvonnallisissa asioissa. Kv-vastaava on rooli, missä voi tehdä juuri sen verran kuin haluaa. Se on myös hyvin monipuolinen pesti  toimikuntien kokouksien pitämisestä tapahtumien järjestämiseen ja kuukausitiedotteiden kääntämiseen.

Suosittelen! Lisätietoja Rosalta: international[a]condus.fi.

Tilat

Tilavastaavan tehtäviin kuuluu erityisesti meille kaikille rakkaan Gustavus Rexin käytännön asioista huolehtiminen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tilavastaava olisi ensimmäisenä vessapaperiostoksilla tai joka sunnuntai moppi kädessä lattioita puunaamassa, tilavastaavan ei tarvitse omata suurta intohimoa siivoukseen, (liika perfektionismi voi olla pestissä jopa haitaksi) eikä tilavastaava ole yksin vastuussa Rexin tai Conddoorin järjestyksestä. Sen sijaan tilavastaava toimii linkkinä kaikkien Rexiä käyttävien järjestöjen välillä ja pitää tarvittaessa yhteyttä myös HYYn suuntaan. Tilavastaava toimii (uinuvan) tilatoimikunnan puheenjohtajana ja ylläpitää esimerkiksi Rexin avainrekisteriä. Tilavastaavan kenties tärkeimpänä tehtävänä on vuosittaisen Gustavus Rexin tilakoulutuksen järjestäminen kaikille kulkulupaa hakeville.

Gustavus Rexiä käyttää aktiivisesti jopa 15 järjestöä, joten tilavastaava saattaa pestinsä aikana kohdata kinkkisiäkin tilanteita, tällöin hyödyllisiä ominaisuuksia ovatkin järjestelmällisyys ja tietty jämptiys. Gustavus Rex (ja Conddoori) tarjoavat monien haasteiden lisäksi myös monia mahdollisuuksia, tilavastaavalla onkin suuri valta itse vaikuttaa siihen, miten pitkälle tilojen käyttöä tai esimerkiksi tilatoimikunnan toimintaa haluaa kehittää. Toivon, että ensi vuonna Gustavus Rex ja Conddoori ovat entistä viihtyisämmät, esteettömämmät, käytännöllisemmät ja juuri käyttäjiensä näköiset ja oloiset. Lisätietoja Kertulta: tilat[a]condus.fi.

tilat

Ympäristö

ymparistoYmpäristövastaava pitää huolta siitä, että järjestön toiminta on ekologisesti kestävää. Vastaava tarkistaa vuosittain, että Conduksen ympäristösuunnitelma on ajan tasalla, ja valvoo, että sitä noudatetaan. Ympäristövastaavan tehtä-viin kuuluu myös ympäristötoimikunnan vetäminen. Toimikunta kokoaa yhteen kaikki ympäristöstä kiinnostuneet käyt-tisläiset, ja se järjestää tapahtumia ja pyrkii tekemään tiedekunnasta ympäristöystävällisemmän.
Lisätietoja Iirikseltä: ymparisto[a]condus.fi

ALUMNItoiminta

Conduksen hallitusta vuodelta 2012

Conduksen hallitusta vuodelta 2012

Alumnit, nuo järjestötoiminnan dinosaurukset, tarvitsevat itselleen uutta yhteyshenkilöä vuodelle 2017. Alumnivastaavan toimeen kuuluu alumnitoiminnan organisointi ja koordinointi yhteyshenkilön parhaaksi katsomalla tavalla. Entisillä järjestöaktiiveilla on valtavasti annettavaa Conduksen toiminnalle, oli kyse sitten työelämän haasteista tai koulutuspoliittisista linjauksista. Hae siis virkaa ja tee itsesi näköistä alumnitoimintaa!
Lisätietoja alumnivastaavan hommista saat Antilta: alumni[a]condus.fi.

CND dance

CND Dancen vastaavan pestiin kuuluu tanssiryhmän toiminnan pyörittäminen. Käytännössä tämä tarkoittaa treenisalien varausta, facebook-sivun päivittämistä, toimintasuunnitelmien ja -kertomusten kirjoittamista, budjetin hallintaa ja yhteyshenkilönä toimimista Conduksen hallitukselle ja jäsenille. Kaikki tanssijat ovat kuitenkin aktiivisesti mukana ideoimassa toimintaa, ja treenien vetäjinä toimivat vuorotellen ryhmän omat tanssijat. Vastaavan rooli ei siis ole kovinkaan raskas, ja osaan tehtävistä (kuten someiluun) voi myös delegoida mukaan innokkaita ryhmäläisiä vähentämään omaa työtaakkaa.

dance

CND Dancen tanssijoita esiintymässä 9.4.2016 Conduksen vuosijuhlilla.

Kaiken kaikkiaan tanssivastaavan homma on erittäin leppoisaa, ja samalla saa jakaa liikkumisen ilosanomaa kaikille käyttisläisille!

Lisätietoja Terhiltä Dancen toiminnasta: cnddance[a]condus.fi.

Comstart!

Comstart! on Conduksen improvisaatiokerho, joka järjestää avoimia improja kaikille conduslaisille sekä saattaa toisinaan tarjota mahdollisuuden päästä esiintymään vaikkapa ainejärjestöjen vuosijuhlille. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Comstart!-vastaava varaa treenitilat, tekee Facebook-tapahtuman ja huolehtii paikalle jonkun konkarin (tai miksei uudemmankin improajan) ohjaamaan. Perusarjen lisäksi vastaava voi koota tiimin järjestämään vaikkapa pikkujoulut tai mökkiviikonlopun.
comstart

Comstart! on perinteisesti lomaillut huhtikuun lopusta lokakuun loppuun (speksivalintoihin asti), joten vastaavaksi voi alkaa, vaikka kesä kuluisi reppureissaten maailmalla.

Lisätietoja Elisalta: comstart[a]condus.fi.