Condus månadsbrev 9/2016

Detta är Condus månadsbrev som publiceras på finska, svenska och engelska.
Tämä on Conduksen kuukausitiedote, joka julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
This is a monthly newsletter of Condus published in Finnish, Swedish and English.

Gilla Condus på Facebook och följ på Instagram och Twitter: @condusry.

Meddelandet innehåller:

  1. Vad är Condus?
  2. Kommande evenemang
  3. Condus styrelsens kommande möten
  4. Utskottens kommande möten
  5. Bli medlem i TaComo!

1. VAD ÄR CONDUS?

Condus är beteendevetenskapliga fakultetets fakultetsförening som innehar alla studerande under beteendevetenskapliga fakultetet. Condus medlemmar är fakultetets alla ämnesföreningar, så alla studerande som är medlemmar i sin egna ämnesförening under det beteendeveteskapliga fakultetet är även automatiskt medlemmar i Condus!

Condus ordnar evenemang för hela fakultetets studerande. Årliga evenemang som Condus ordnar är bl.a. Fuksiaiset, Amazing Race, lillajul, sitser och Årsfest. Se mera kommande evenemang vid kommande evenemang -punkten.

Condus har som uppgift att följa med aktuella studerande ärenden. En av våra mycket viktiga uppgifter är att övervaka studerandenas fördelar i vårt fakultet. Vi ser även till att våra studerandes röster kommer att höras vid beslut som görs i vårt fakultet samt hela universitetet. Det är lätt att delta i Condus verksamhet p.g.a. att all verksamhet är öppet för alla medlemmar. Mera information hittar du på vår nätsida och via din ämnesförenings email-lista. Gå även och gilla oss på Condus Facebook sida. Välkommen med!

Gilla på Facebook.
Följ oss på Instagram & Twitter: @condusry


2. KOMMANDE EVENEMANG

14.9. SPORTEVENEMANG UP!PRO

Höstens megaspektakel är här! Nya läsåret slås igång med en puls höjande sport-appro. Där har du möjlighet att pröva på olika spännande sport grenar I ett fantastiskt gäng. Kolla in Facebook evenemanget för mera information!
fa-facebook-square1

 

15.9. CONDUS GULISINTAGNING

En av höstens mest väntade evenemang är snart här! Condus ordnar en traditionell Gulis-intagning för hela Beteendevetenskapliga fakultetets gulisar den 15. September. Årets tema är DET SVARTA FÅRET. Vad betyder temat? Hur samlar jag ihop ett lag? Var är efterfesten? Svar på dessa frågor finner du på Facebook sidan!
fa-facebook-square1

 

20.9. STORA HJULET -DISKUSSIONSTILLSTÄLLNING FÖR STUDERANDE

Vad är det jag hade önskat att skulle förvaras i mitt studieämne även i framtiden? Vad är det jag hade velat ändra på? Eller vad hade vi kunnat slå ihop med andra studerande? Kom och disskutera om din utbildnings framtid tillsammans med studieansvariga och andra intresserade på tisdag 20.9. kl.18 i mötesrummet Rydman (Kaivokatu 10A)! Meningen är att skapa en gemensam linje som vi sedan kan föra vidare i Stora Hjulets arbetsgrupper. Mera information på Facebook!
fa-facebook-square1

 

21.9. KAFFE BJUDNING FÖR GULISAR

Vad är Condus? Hur kommer jag med i verksamheten? Vad händer just nu i beteendevetenskapliga fakulteten? Kom med på Condus kaffebjudning i Condoori onsdagen 21.9 kl: 11-13, så får du veta mer! Vi bjuder på kaffe och te, och säljer även små bakelser i studie vänliga priser.
Välkommen med!

12.10. CONDUS AMAZING RACE

JA!! Den är här igen! Condus populäraste evenemang kommer att ordnas även i år.Nu har 120 lag möjlighet att vara med i årets mest fartfyllda tävling. Tävlingen grundar sig på TV-serien Amazing Race, där lagen orienterar sig framåt i stan med hjälp av olika ledtrådar. Samla nu ihop ett gäng vänner och var på alerten! Snart är evenemanget på Facebook!


3. Condus STYRELSENS kommande möten

Alla under beteendevetenskapliga fakulteten är välkomna på Condus möten!

Hösten 2016 alla möten hålls i Domus Gaudiums utrymmen i Gustavus Rex. Adressen är Alkärrsgatan 11.

12.9. kl: 18
6.10. kl: 17
9.11. kl: 17
24.11. kl: 18
8.12. kl: 17


4. Utskottenas kommande möten

Till utskottens möten är alla ämnesföreningars ansvariga samt alla beteendevetenskapliga fakultetens studerande som är intresserade av dess verksamhet välkomna.

9.9. kl 17 Jämnstäldhets-utskottets möte i Conddoori
19.9. kl 14 Studieutskottets möte i Conddoori
27.9. kl 17-19 TaComos möte i Conddoori


5. bli medlem i TaComo!

Vad krävs det för att arrangera evenemang? Vill du kanske kolla in bakom kulisseran? Älskar du att pyssla med något smått eller kanske du gillar att vara med och planera stora händelser? Framför allt: Är du redo att anknyta dig till ett toppen gäng, att få nya vänner och dessutom skratta så att magen värker?! Om något av dessa alternativ samt många andra träffade rätt på dig, är du mer än hjärtligt välkommen att bli medlem i TaComo!

TaComos uppgift är att planera och att arrangera Condus evenemang. Vi ordnar för alla beteendevetenskapliga studerande bla.a. trevligt gemensamt samvaro i form av sitser, sportevenemang, årsfest samt lillajulfest. Vem som helst som studerar under beteendevetenskapliga fakulteten är välkomna att bli medlemmar i TaComo. Via TaComo har alla möjlighet att vara med på ett kul sätt och arrangera evenemang för Condus utan att behöva ta ansvar för förenings arbete. Det här är ett utmärkt sätt att lära sig känna andra Beteendevetenskapliga studerande från andra ämnen och det är möjligt att bli medlem när som helst!

Kom med i vår verksamhet! Bli medlem i Facebook-gruppen. Alla medlemmar i TaComo har rätt att arrangera sig enligt eget orke och tycke.

TaComos nästa möte om kommande evenemang hålls den 27.9. kl.17-19 i Condoori, Brobergsterassen 5 A. Vi kommer att diskutera samt hitta på nya ideer tillsammans. Vi bjuder på lite snacks. Välkommen!

Om du vill kan du ta kontakt direkt till TaComos ordförande Minna Pukkila (tapahtumat[a]condus.fi).

Vi ses på mötet!