Condus månadsbrev 5/2016

Detta är Condus månadsbrev som publiceras på finska, svenska och engelska.
Tämä on Conduksen kuukausitiedote, joka julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
This is a monthly newsletter of Condus published in Finnish, Swedish and English.

Gilla Condus på Facebook och följ på Instagram och Twitter: @condusry.

Meddelandet innehåller:

  1. Kommande evenemang
  2. Condus styrelsens kommande möten
  3. Utskottens kommande möten
  4. Intressebevaknings ärenden – ett gemensamt magisterprogram är godkänt
  5. Condus Tutorfika 3.5. för nya tutorer!
  6. Glada vappen och skön sommar

1. KOMMANDE EVENEMANG

29.4. CONDUS PICNIC-SITTNING

Condus ordnar för alla studerande på beteendevetenskapliga fakulteten en gemensam picnic-sittning fredagen den 29.4 fr.o.m. kl. 15.00 på Tjärholmen helt intill Brobergsterassen. Njut av en avslappnad och chill atmosfär i det bästa sällskapet och finaste sits sångerna. på pauserna har ni även möjlighet att spela våriga eller vappen inspirerade spel. Tag med dig egen dricka och mat (för- varm- och efterrätt), en filt att sitta på och en sångbok.
fa-facebook-square1


30.4. VAPPUREHA

Vad skulle det vara för någon Valborg utan ett gemensamt toppen party med Condus, Matlu och Limeks! Vappureha är åter igen här och roligare än någonsin! I år ordnas partyt på lördagen den 30.4. i Amarillo, Mikaelsgatan 9, och börjar kl: 21.00.

Förhandsköp kan göras i Minerva K1-våningen priset är 5€ (innehåller armbandet, overall märke och garderobsavgiften)
tors. 28.4. kl 10-14
fa-facebook-square1

 

1.5. FÖRSTA MAJ PICNIC I ULRIKASBORG

Condus tält sätts åter igen upp i Brunssparkens backe för att samla ihop hela festfolket på en och samma plats! Vi bjuder på skydd för vädret i ett underbart sällskap! Kom ihåg att ta med dig egna snacks!

1.5. TVÄRVETENSKAPLIGA VAPPEN 2016

Kadettitoverikunta rf. @company ordnar den 1.5.2016 en tvärvetenskaplig vappen på TAVASTIA klubben fr.o.m. kl.18:30 och önskar alla beteendevetenskapliga studerande välkomna. Kvällens artister är Kadetternas egna band 66 KES Kole-Kole, Shiraz Lane och Paperi-T. Biljetterna kostar 22€ i förhands köp och 23€ vid dörren.
fa-facebook-square1


12.5. AATU

AATU alltså Akademiska Auraåskepparexamen är en appro som ordnas i Åbo. Condus ordnar en gemensam avgång för beteendevetenskapliga fakultetens studerande. Evenemanget fylldes snabbt vilket var bra, men om du inte hann få din biljett och ännu hade haft lust att delta, lönar de sig att följa med händelsens fb-sidor. Biljetter kan eventuellt ännu säljas på evenemangets sida.
fa-facebook-square1

 

13.5. FLORA DAGEN

På fredagen den 13.5 kl. 15-20 firar både Helsingfors universitets studerande samt personalen tillsammans vårens kommst och Flora dagen. Den här gången fylls Gumtäkt av vårstämning, då Physicum (Gustaf Hällströmsgatan 2A)fylls med musik, program, mat- och dryck servering och glädjande vetenskap.

Anmälningen sker i förhand och det ahr reserverats allt som allt 250 platser för både personal samt studerande. Anmälningen öppnas på måndagen den 25.4. klo 12:00
fa-facebook-square1

 


2. CONDUS STYRELSENS KOMMANDE MÖTEN

Alla som är intresserade av Condus verksamhet är välkomna på Condus möten. Alla möten våren 2016 hålls i Domus Gaudiums utrymmen i Gustavus Rex (Alkärrsgatan 11).

11.5. kl. 17 Styrelsemöte (Rex)


3. UTSKOTTENS KOMMANDE MÖTEN

Ämnesföreningarnas representanter samt alla studeranden från beteendevetenskapliga fakulteten som är intresserade av verksamheten är välkomna på mötet.

6.5. kl 15 Miljöutskottets möte i Gustavus Rex
I miljöutskottets följande möte bestämmer vi bl.a.om nästa höstens evenemang. Det lönar sig alltså att komma på plats så även du kan vara med o påverka besluten! Vi bjuder på snacks.

16.5. kl 14 Studieutskottets möte
Studieutskottet och Condus ordnar även ett gemensamt tillfälle, där magisterprogrammet diskuteras. Mera exakt tidpunkt kommer senare.


4. INTRESSEBEVAKNINGS ÄRENDEN – ETT GEMENSAMT MAGISTERPROGRAM ÄR GODKÄNT

Det gemensamma pedagogiska fakultetens magisterprogram godkändes i ONE på måndagen 18.4. Det här är en fortsättning på det gemensamma kandidatprogrammet. I magisterprogrammet kommer det att vara mera gemensamma kurser men innehåller även moduler som möjliggör specialisering inom alla branscher. Programmets innehåll har inte ännu bestämts men det lönar sig att hålla ögonen upp för uppdateringar.

Utskottet och Condus ordnar även ett gemensamt diskussionstillfälle angående gemensamma magisterprogrammet. Tidpunkten klarnar senare.


5. CONDUS TUTORFIKA 3.5. FÖR NYA TUTORER!

Beteendevetenskapliga fakultetens tutorer och tutor ansvariga årsmodell 2016: det är många som vill samarbeta med er!

Condus ordnar TuutorSafkat på tisdagen 3.5 kl. 16-19 i Gustavus Rex. Du får bl.a. information om tutorernas möjligheter att vara med och ordna sitser, evenemang och att kunna påverka studerande ärenden. Du blir även bjuden på mat av Condus som även sköter disken.

Mera information om kvällens program och anmälningar hittar du på evenemangets Facebook sida. God mat gör en glad!

fa-facebook-square1

 

 


6. GLADA VAPPEN OCH SKÖN SOMMAR!

Det här är vårens sista månadsbrev. Condus önskar alla sina medlemmar glada vappen och en skön sommar!  Vi vill även gratulera de som blir utexaminerade och önskar dem lycka med framtiden!

champagne-285248_1920