Condus månadsbrev 4/2016

Detta är Condus månadsbrev som publiceras på finska, svenska och engelska.
Tämä on Conduksen kuukausitiedote, joka julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
This is a monthly newsletter of Condus published in Finnish, Swedish and English.

Gilla Condus på Facebook och följ på Instagram och Twitter: @condusry.

Meddelandet innehåller:

  1. Kommande evenemang
  2. Jämställdhetsansvarig sökes!
  3. Condus styrelsens kommande möten
  4. Utskottens kommande möten
  5. Intressebevakning
  6. Tutorernas månad

1. KOMMANDE EVENEMANG

4.-10.4. ÅRSFESTVECKAN
fa-facebook-square1

 

4.4. CONDUS 10 kl. 18

Condus uppmuntrar alla studeranden på beteendevetenskapliga fakulteten att igen komma med och motionera tillsammans! Den 10 km långa sträckan kan man antingen springa, jogga eller gå. Efteråt kan man slappna av i takbastun Sivistys.
fa-facebook-square1

 

5.4. kl. 16-17 ja 7.4. kl. 18-19 DANSÖVNINGAR

Enligt traditionerna hör det till att avsluta årsfesten men några danser. Nu har du möjlighet att komma och öva dessa danser innan den stora kvällen. Vare sig du är en erfaren dansare eller har två vänsterfötter så kan alla komma och öva på sina danskunskaper i en lättsam miljö. Dansövningarna hålls i Gustavus Rex.

5.4. SMINK- OCH FRISYRKVÄLL kl. 17-20

Skulle du vilja pröva olika håruppsättningar, frisyrer och sminkningar? Kunniga och erfarna ledare hjälper dig att komma på och pröva några av vårens hetaste trender.
fa-facebook-square1

 

7.4. ÅRSFESTKAFFE kl. 11-14 

Kom och drick en kopp kaffe eller te med bakelse i Conddoori, för att fira Condus 12e årsfest..
fa-facebook-square1

 

9.4. CONDUS RF:S 12E ÅRSFEST

Condus årsfest firas i den vackra Astoria salen den 9.4. Följande morgon serveras det sillfrukost på Gustavus Rex från och med kl. 12.
fa-facebook-square1

 

15.4. LOPPISRUNDA

Skulle du vilja gå på loppis, men vet inte var du ska leta? Kom med och bekanta dig med Helsingfors loppisar tillsammans med Condus miljöutskott! Vi samlas framför Minerva måndagen den 15.4 kl. 16. Kom med!

15.4. KV-SITS

Det super populära kv-sitserna är här igen! Det är ordnade främst för vårt fakultets utbyteselever och sådana elever som är på väg på utbyte. Det är här ett ypperligt tillfälle för den som är på väg på utbyte att byta några ord med elever som kommer från det landet ni är på väg till. Det ger även utbyteseleverna en fantastisk möjlighet att få lära sig om vår fina sitskultur. Sitsen hålls i Gustavus Rex kl: 18.30 framåt. Eventen kommer snart upp på Facebook!

?.4. MÄRKESMARKNAD

Vappen och första maj närmar sig med stormsteg och halarna måste fås i festskick! Nu har du möjlighet att köpa nya halarmärken på Märkesmarknaden.

VALBORGSVECKAN

Valborgsveckan för alla studeranden på beteendevetenskapliga fakulteten samman genom olika evenemang, som är öppna för alla. Håll utkik efter evenemangen på Facebook!

26.4. CONDUS BEERPONG TURNERING

JIPPII! Vappen är här! Kom med och inled vappen med den splitternya beerpong turneringen på Gustavus Rex tillsammans med andra studeranden från beteendevetenskapliga fakulteten. Bilda ett lag eller kom ensam, det spelar ingen roll eftersom alla får delta. Spänning, starka känslor och fantastiska priser är att vänta! Det här vill du INTE missa.

29.4. CONDUS PICNIC SITZ

Det här året ordnas för fösta gången en gemensam valborgssitz för alla som studerar på beteendevetenskapliga fakulteten! Samla ihop härliga människor från beteendevetenskapliga fakulteten eller varifrån som helst, och kom på Condus fantastiska picnic sitz! Ta med dig egen dricka och mat. Mer information får du från evenemanget som publiceras senare. VARFÖR? För att det är VAPPEN!

30.4. VALBORGSJIPPO

Valborgsafton firas även detta år i tvärvetenskaplig anda i samarbete med Matlu och Limes. Efter att Havis Amanda fått sin mössa samlas alla festglada på kvällsfesten. Mera information kommer inom de närmaste dagarna, håll utkik!!

1.5. TVÄRVETENSKAPLIGA VAPPEN I TA VASTIA!

Vår sammarbetskumpan Kadettitoverikunta bjuder på vappens höjdpunkt i ett tvärvetenskapligt sällskap i Tavastia. Kadetternas egna band Paperi-T och en överrasknings artist kommer att  underhålla oss på scenen. Köp nu din biljett från Condus biljett andel senast 15.4. Från adressen http://www.tiketti.fi/tarjous med koden: CONDUS. Här efter överlämnas biljetterna till allmän försäljning. Mera information om eventet och om överraskningsartisten som avslöjas senare, hittar du på Facebook-eventet.
fa-facebook-square1

 


2. JÄMSTÄLLDHETSANSVARIG SÖKES

Condus söker en jämställdhetsansvarig person till styrelsen!

Finns det sådant man kan förbättra när det gäller jämställdhet i vårt fakultet? Tycker du att det är viktigt med jämställdhet bland våra studeranden? Vill du jobba för våra studerandes välmående genom att ordna olika evenemang med låg tröskel att delta?

Till posten som jämställdhetsansvarig hör bl.a. att främja tillgängligheten och jämställdheten i praktiken och se till att Condus plan för jämställdhet, som utarbetades förra året, följs. Det krävs inte i första hand år av erfarenhet av styrelseverksamhet, utan snarare intresse och engagemang i uppgiften!


3. CONDS STYRELSENS KOMMANDE MÖTEN

Alla som är intresserade av Condus verksamhet är välkomna på Condus möten. Alla möten våren 2016 hålls i Domus Gaudiums utrymmen i Gustavus Rex (Alkärrsgatan 11).

18.4. kl. 17 Styrelsemöte (Rex)
11.5. kl. 17 Styrelsemöte (Rex)


4. utskottens kommande möten

Ämnesföreningarnas representanter samt alla studeranden från beteendevetenskapliga fakulteten som är intresserade av verksamheten är välkomna på mötet.

18.4. kl. 14 Studieutskottets möte


5. intressebevakning

Condus vill tacka för feedbacken som har skickats gällande Beteendevetenskapliga fakultetens administrations situation. Feedbacken var mycket viktig för oss! Vi diskuterade på basen av feedbacken den nuvarande situationen i administrationen med chefen för studieäranden och vicedekanen. De största problemen som studeranden lyfte fram var att registreringen av studiepoäng fördröjs samt ingen möjlighet till studiehandledning. För tillfället har man dock fått situationen under kontroll och det borde inte ske några fördröjningar i registreringen av studiepoäng. Om det ändå dröjer, ta då kontakt per e-post på adressen kaytt-neuvonta[a]helsinki.fi. Det finns även möjlighet för studiehandledning för tillfället, men tiden reserveras per e-post på adressen kaytt-neuvonta[a]helsinki.fi. Dessutom skall kandidatavhandlingarna nu lämnas in elektroniskt till ethesis (http://ethesis.helsinki.fi).

Condus sammanställde i mars Stora Hjulet Task Force. Arbetsgruppens uppgift var att skaffa information om hur Stora Hjulets process framskrider i fakulteten och att ordna tillfällen där man kan fundera kring olika alternativ till kandidat- och magisterskedet samt att sprida information till studeranden på Stora Hjulet via Beteendevetenskapliga fakultetet – bloggen. Bloggen kan man besöka på adressen https://kayttispyora.wordpress.com/. Studieutskottet har möte följande gång den 18.4. Studieutskottet ordnar därefter den 20.4 ett evenemang där det är meningen att umgås i ett lite mindre officiellt sammanhang. Mera information kommer inom kort, håll alltså utkik!


6. TUUTOREIDEN HUHTIKUU

Condus gratulerar alla som blivit valda till tutorer! Här nedan viktiga datum i april.

19.4 Fakultetens tutor infotillfälle kl. 14-16 eller kl. 16-18
25.4 Fakultetens tutor utbildningsdag kl. 8:30-14
27.4. Fakultetens utbildningsdag för tutorerna till utbytesstuderanden kl. 13-16

DESSUTOM! Condus ordnar ett eget och lite mer lättsamt utbildningsevenemang för tutorerna. Mer information är på kommande på Conduks tutorutskotts Facebook grupp inom kort. Stay tuned!

Du kan ställa frågor som gäller tutorverksamheten på adressen: tuutorointi[a]condus.fi.