Conduksen kuukausitiedote 2/2016

Tämä on Conduksen kuukausitiedote, joka julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Detta är Condus månadsbrev som publiceras på finska, svenska och engelska.
This is a monthly newsletter of Condus published in Finnish, Swedish and English.

Seuraa Condusta sosiaalisessa mediassa: @condusry
FacebookInstagram & Twitter.

Tiedote sisältää:

  1. Mikä on Condus?
  2. Tulevat tapahtumat
  3. Conduksen hallituksen tulevat kokoukset
  4. Conduksen hallitus on järjestäytynyt
  5. Edunvalvonta
  6. Liity TaComoon
  7. Tuutorhaku 2016 ja Conduksen tutor-info
  8. Liity Ympäristötoimikuntaan
  9. Liity Kansainvälisyystoimikuntaan

1. Mikä on Condus?

Condus on Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö, joka kokoaa yhteen kaikki Käyttiksen opiskelijat. Conduksen jäseniä ovat kaikki tiedekuntamme ainejärjestöt, joten kuulumalla omaan järjestöösi kuulut siis myös Condukseen!

Condus järjestää tapahtumia koko tiedekunnan opiskelijoille ja jokavuotisia tapahtumia on muun muassa Fuksiaiset, Amazing Race, pikkujoulut, sitsit ja vuosijuhlat. Katso lisää tulevat tapahtumat -kohdasta!

Condus seuraa aktiivisesti ajankohtaisia opintoasioita ja tärkeä tehtävämme onkin valvoa opiskelijoiden etua tiedekunnassamme. Huolehdimme myös siitä, että opiskelijoiden ääni kuuluu tiedekunnan ja  yliopiston päätöksenteossa. Conduksen toimintaan on helppo osallistua, sillä toiminta on kaikille avointa. Lisää infoa löydät nettisivuiltamme ja ainejärjestösi sähköpostilistan kautta – käy myös tykkäämässä Conduksesta Facebookissa. Tervetuloa mukaan!


2. Tulevat tapahtumat

5.-7.2. CONDUS GOES TAHKO (Täynnä!)

Condus suuntaa tänä vuonna Suomen Alpeille, eli Keski-Suomen suosituimpaan kohteeseen, Tahkolle! Suksi luistaa ja afterski kutsuu! Tapahtuma Facebookissa.

8.2. MERKKIMARKKINAT

Kaipaavatko paljaat haalarisi täytettä? Condus sekä kaikki jäsenjärjestöt pitävät yhteiset merkkimarkkinat maanantaina 8.2. Minervan K1-kerroksessa klo 11-14! Myynnissä on myös Conduksen supersuosittuja laulukirjoja, jotka kustantavat 8€/kpl. Tapahtumaan kannattaa varata käteistä. Tapahtuma Facebookissa.

9.2. LASKIAISRIEHA & LASKUHUMALA

Etkö ole vielä päässyt pulkkamäkeen?! Vaikka olisitkin niin ei hätää, sillä laskiaistiistaina sinua odottaa Helsingin Kaivopuistossa opiskelijoiden kevättalven piristys, Ullanlinnanmäen Laskiaisrieha! Lystikkään, lumisen ja vauhdikkaan iltapäivän ajan mäki täyttyy kelkoista, pulkista, liukureista ja niitä ohjastavista iloisista opiskelijoista pääkaupunkiseudulta ja kauempaa. Pulkka kainaloon ja eikun mukaan mäkeen!

Kun laskut on laskettu, suuntaamme kohti Kaivohuonetta, jossa Condus, Matlu TYT, Biosfääri, Limes ja Valtsikan Kannunvalajat järjestävät ilmiömäiset yhteisbileet eli Laskuhumalan! Sisäänpääsy näihin kekkereihin kustantaa etukäteen 3 euroa (4€ ovelta) + 3 euron narikka, haalarimerkin sisältyessä hintaan!

Laskuhumalan lipunmyynti Minervan K1-kerroksessa:
Pe 5.2. klo 10-14
Ma 8.2. klo 11-14

Laskiainen Facebookissa:
Laskiaisrieha
Laskuhumala
Conduksen yhteislähtö Laskiaisriehaan

24.2. CONDUKSEN VUOSIKOKOUS

Conduksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään Gustavus Rexillä 24.2. klo 18:00. Käsiteltävinä asioina ovat ainakin vuoden 2015 toimintakertomus ja tilinpäätös, sekä vuoden 2016 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhdistyksen kokouksessa kullakin jäsenellä, eli tässä tapauksessa ainejärjestöllä ja speksillä on äänioikeus. Conduksen kokoukset ovat kaikille käyttisläisille avoimia, tervetuloa paikalle!

25.-26.2. COOMDUS-RISTEILY (Ilmoittautuminen päättynyt!)

Jo perinteeksi muodostunut Conduksen järjestämä käyttisristeily murtaa jään ja kokoaa käyttisläisiä yhteen merellisissä maisemissa. COOMdus-risteily on 22h-bileristeily M/S Baltic Queenillä. Ankkuri nostetaan Helsingin Länsisatamassa torstaina 25.2. klo. 18:30 ja palaamme takaisin perjantaina 26.2. klo 16:00.

Tapahtuma Facebookissa.

15.-19.3. KÄYTTIKSEN SPEKSIN ESITYKSET

Supersuositut speksin näytökset ovat taas täällä, osta lippusi ajoissa!
Lisätietoja speksin nettisivuilla ja Facebookissa.

21.3. KEVÄTSITSIT

Sitsit ovat akateemiset pöytäjuhlat, joissa pidetään hauskaa yhdessä ruuan, juoman ja juomalaulujen merkeissä. Tänä keväänä pääset pomppimaan tipujen ja pupujen kanssa Alina-saliin Conduksen pääsiäissitseille!

Tarkempaa tietoa luvassa pian. Mikäli haluat päästä valmistelemaan kevään hauskimpia sitsejä, laita viestiä osoitteeseen tapahtumat [a] condus.fi tai liity Facebook-ryhmään.

9.4. CONDUS RY:N 12. VUOSIJUHLA

Yliopistomme vanhimpiin traditioihin kuuluvat vuosijuhlat ovat arvokas ja hieno akateeminen iltajuhla, joissa juhlitaan aine- tai opiskelijajärjestöjen vuosipäivää.

Conduksen vuosijuhlia vietetään jälleen huhtikuussa, joten varaa päivä jo nyt kalenteriisi! Lisäinfoa tulossa lähiaikoina, pysy kuulolla. Sillä aikaa voit tulla mukaan vuosijuhlatiimiin, jossa pääset ideoimaan ja valmistelemaan juhlia mukavassa seurassa. Liity tiimiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vuosijuhlat [a] condus.fi tai Facebookissa.


3. Conduksen hallituksen tulevat kokoukset

Conduksen kokouksiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet käyttisläiset!

Kevään 2016 kaikki kokoukset pidetään Domus Gaudiumin tiloissa Gustavus Rexissä osoitteessa Leppäsuonkatu 11.

10.2. klo 17 Hallituksen kokous
24.2. klo 18 Yhdistyksen kevätkokous
28.2. klo 11 Hallituksen kokous
2.3.  klo 17 Hallituksen kokous
30.3. klo 17 Hallituksen kokous
18.4. klo 17 Hallituksen kokous
11.5. klo 17 Hallituksen kokous


4. Conduksen hallitus on järjestäytynyt

Puheenjohtaja: Olli Savisaari
Varapuheenjohtajat: Pauliina Alatalo ja Vivianne Ruohola
Taloudenhoitaja: Saara Jalava
Sihteeri: Vilma Heinisuo

Opintovastaavat: Waltteri Immonen ja Samuli De Pascale
Tapahtumavastaavat: Minna Pukkila ja Eveliina Rossinen
Tilavastaava: Aino-Kerttu Alaspää
Ympäristövastaava: Iiris Helojärvi
Tiedottaja: Minna Varvas
Tutorvastaava: Minna Hakonen
Kansainvälisyysvastaava: Rosa Malinen

Toimihenkilöt:
Alumnivastaava: Antti Rantamoijanen
Tapahtumavastaava: Veera Ruohonen
Comstart-vastaava: Elisa Pursiainen
CND Dance -vastaava: Terhi Laurila

Hallituksen kuvat ja sähköpostiosoitteet löydät Conduksen nettisivuilta tai Conduksen ilmoitustaululta (Minerva K2-kerros). Koko hallituksen saat kiinni osoitteesta hallitus [a] condus.fi.


5. Edunvalvonta

OPINTOTOIMIKUNTA JÄRJESTÄYTYY

Ennen virallisempaa kokousta, järjestämme tutustumisillan torstaina 11.2. kello 18 alkaen Gustavus Rexillä. Iltaan ovat lämpimästi tervetulleita mukaan kaikki opintotoimikkunan toiminnasta ja/tai edunvalvonnasta kiinnostuneet Käyttisläiset! Tarjolla juustoa ja viiniä Conduksen puolesta. Osittain kuitenkin liikutaan nyyttärimeiningillä, eli tuothan yhteiseen pöytään esimerkiksi palan juustoa niin saadaan tarjottavat vastaamaan illan huikeaa tasoa! Tapahtuma Facebookissa.

Vuoden ensimmäinen kokous on maanantaina 15.2. kello 14-16 Conddoorissa. Kokous on kaikille avoin. Tarjolla on pientä purtavaa.

UUSI KASVATUSTIETEEN KOULUTUSOHJELMA

Opintoasiainneuvos (ONE) on päättänyt kokouksessaan 25.1. että Kasvatustieteiden kandidaatin tutkinnon suorittamista varten perustetaan Iso pyörä-uudistuksessa yksi uusi koulutusohjelma, jonka alle nykyiset LO-, LtO, Ko-, Kä- ja KT-koulutusohjelmat siirtyvät. Näiden lisäksi uuteen koulutusohjelmaan tulee sisältymään myös ruotsinkielinen LO-, LtO ja KT-koulutukset. Uuden koulutusohjeman olisi tarkoitus aloittaa syksyllä 2017.

Koulutusohjelmaa varten perustetaan dekaanin päätöksestä johtoryhmä, joka aloittaa työskentelynsä 1.3.2016. Tähän johtoryhmään haetaan yhtä opiskelijaedustajaa, ja tälle varaedustajaa. Conduksella on tällä hetkellä käynnissä haku tehtävään.

Kasvatustieteiden maisterin tutkintoon johtavasta koulutusohjelmasta ei ole vielä mitään varsinaista päätöstä, mutta tällä hetkellä todennäköisimmin tulevaisuudessa myös Kasvatustieteiden maisterin tutkintoon johtava koulutus tulee koostumaan vain yhdestä koulutusohjelmasta. Dekaani on päättänyt perustaa asian valmistelua varten ryhmän, johon haetaan yhtä opiskelijaedustajaa ja tälle varaedustajaa. Haku tehtäviin päättyi 3.2.

HAKU TIEDEKUNNAN TOIMIKUNTIIN JATKUU

Conduksella edelleen mielenkiintoisa tehtäviä tarjolla! Vilkaise vielä edunvalvonnan mailia tai jos se on hukkunut mutta intoa riittää, ota yhteyttä: edunvalvonta [a] condus.fi.


6. Liity TaComoon

Onko sinulla kehitysideoita Conduksen tapahtumiin tai aivan uudenlaisia ajatuksia? Haluatko kokemusta sitsien tai vuosijuhlien järjestämisestä? Vai haluatko vain pientä näpertelyä vaikka askartelun tai satunnaisten lipunmyyntivuorojen merkeissä? Mikä tahansa näistä tai monista muista vaihtoehdoista sinua kiinnostaakin, olet tervetullut liittymään TaComoon!

TaComon tehtävänä on Conduksen tapahtumien ideointi, suunnittelu ja toteutus. Liittyminen on mahdollista kaikille käyttisläisille iästä tai alasta riippumatta. TaComon kautta jokainen halukas pääsee osallistumaan Conduksen toimintaan hauskalla tavalla ilman sitoutumista järjestövastuisiin! Tässä on oiva tapa tutustua käyttisläisiin yli ainerajojen, ja mukaan voi liittyä koska tahansa!

Tule rohkeasti mukaan toimintaamme liittymällä Facebook-ryhmäämme, liittyminen ei vielä sido sinua mihinkään. Jokainen toimii TaComossa oman jaksamisensa ja kiinnostuksensa rajoissa. 

TaComolaisten seuraava tapaaminen on kevätsitsien suunnittelun yhteydessä 16.2. klo 18-20 Gustavus Rexillä osoitteessa Leppäsuonkatu 11. Luvassa jutustelua ja ideointia pienen purtavan kera. Tervetuloa!

Halutessasi voit ottaa myös yhteyttä suoraan TaComon uuteen puheenjohtajaan Minna Pukkilaan (tapahtumat [a] condus.fi).


7. Tutorhaku 2016 ja Conduksen tutor-info

Pian on käsillä vuoden 2016 tutorhaku! Perinteisesti haku on startannut helmikuun puolivälissä, tämän vuoden tarkkoja päivämääriä ei vielä ole julkaistu. Kaikkien tutoroinnista kiinnostuneiden kannattaakin pitää silmällä Flamman Tuutorointi-sivua. Haun alkua odotellessa sivuilla voi tutustua viime vuoden materiaaleihin ja fiilistellä jo tulevaa.

Condus järjestää tutor-infon kaikille tutoroinnista kiinnostuneille haun alkamisen aikaan. Infon aika ja paikka ilmoitetaan kaikille opiskelijoille sähköpostitse, kunhan tiedekunta ensin vahvistaa haun aikataulun. Infossa käydään yhdessä läpi tutoriksi hakuun ja tutorina toimimiseen liittyviä asioita ja esitellään mitä tekee Conduksen tuutortoimikunta? Stay tuned!

Tutorointiin liittyviä kysymyksiä voi pistää aina osoitteeseen: tuutorointi [a] condus.fi.


8. Liity ympäristötoimikuntaan

Haluatko olla mukana kehittämässä ympäristöystävällisempää tiedekuntaa? Tule mukaan Conduksen ympäristötoimikuntaan!

Toimikunnassa suunnitellaan kestävän kehityksen mukaisia tapahtumia ja tempauksia ja pohditaan, miten voimme omalta osaltamme vähentää ympäristökuormitusta. Toimikunta on avoin kaikille opiskelijoille: tervetulleita ovat paitsi järjestöjen ympäristövastaavat myös kaikki muut ympäristöasioista kiinnostuneet!

Vuoden ensimmäinen kokous on torstaina 11.2. kello 16.15-18.00 Conddoorissa. Kokous on kaikille avoin. Tule jakamaan ideoita, keskustelemaan tai vain seuraamaan! Tarjolla on pientä purtavaa.

Mukaan ympäristötoimikuntaan pääset myös Facebookissa  tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse ymparisto [a] condus.fi.


9. LIITY Kansainvälisyystoimikuntaan

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä asioista ja muista maista kotoisin olevista ihmisistä? Kv-toimikunta on sinun paikkasi!

Kansainvälisyystoimikunta ajaa kansainvälisiä asioita tiedekunnassamme, suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tapahtumia kansainvälisille opiskelijoillemme sekä luo tilaisuuksia opiskelijoille tutustua vaihto-oppilaisiin ja toisinpäin. Toimikuntaan saa liittyä kuka vain, ja toiminnassa saa olla mukana juuri sen verran kuin haluaa. Uuden toimikunnan ensimmäinen tapaaminen on 15.2 klo 18.00 Cafe Roasbergissä. Ohjelmassa on tulevan kevään suunnittelua rennossa meiningissä.

Liity Facebook-ryhmään tai lähetä sähköpostia: international [a] condus.fi.